Како да се реши Албанското прашање во РМ и на Балканот

Член од
25 март 2012
Мислења
8.456
Поени од реакции
4.959
Под обрежување (циркумцизија), или почесто машко обрежување се подразбира оперативен зафат со кој се отстранува кожичката која го покрива врвот на пенисот. Повеќето педијатриски здруженија, вклучувајќи ја и Американската Академија за Педијатрија, не препорачуваат рутинско обрежување. Нивната препорака е одлуката за циркумцизија да се препушти на родителите. Следните причини може да влијаат на одлуката за циркумцизија:

  • Религиозни причини: во некои религии циркумцизијата се практикува ритуално. На пример, кај евреите и муслиманите.
Која е користа од обрежувањето?Уреди
Обрежувањето на Исус Христос, слика од Лудовико Мазолино
Во врска со ова прашање, се цитираат следните потенцијални користи:

  • Помал ризик за инфекции на мочните канали.
  • Помал ризик за редок облик на рак на пенисот.
  • Нешто помал ризик за добивање на сексуално преносливи болести (СПБ).
  • Полесно се одржува хигиена на пенисот.
  • Помал ризик за карцином на грлото на матката кај партнерките на обрежаните мажи.
Да не претеруваме сега, обрежувањето треба да се забрани под хитно, ама кај да се најде тој кој ќе направи закон за тоа, тоа ќе беше непопуларна одлука ама неопходна.
Мислам дека муслиманите ќе тераат до безконечност со ова, верба имам само кај западот дека ќе превземаат нешто кон ова.

Сум ги следел овие од детска амбасада Меѓаши, ниту еднаш не реагираа за ова, или можеби сум пропуштил.
 
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.288
Поени од реакции
5.418
Има луѓе што се обрежани поради здравствени причини (тежок случај на фимоза)
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.182
Поени од реакции
84.895
Да ги натераме за Челзи да навиваат или евентуално етно-стејт на балканов да напраиме со фанови на Челзи, не може фан за Челзи да е лош човек
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.878
Поени од реакции
23.771
Ако почнам да пишувам нема да можам да прекинам. Ќе го оставиме ова за друга пригода и тема.

Ако пуно ти е репер за нешто, да прекинеме одма. :D
Морам остро да протестирам на оваа реченица. Пуно е меѓу најинтелигентните шиптaри во Македонија. Пуно е максимумот на шиптaрската цивилизациска еволуција. Тоа е како да кажеш Усеин Болт не е репер за нешто. Додека некој не истрча 100 метри испод 9.58 секунди, Болт е реперот. Пуно е шиптaрскиот Болт, шиптaрскиот Монт Еверест, најголемото цивилизациско достигнување што некој шиптaр го имал до сега. Пуно е ИСО стандардот, 3 Мишелин ѕвездички во ресторанството, Бугати помеѓу Volkswagen Голфови серии 1 до 5. Ќе најдеш ли ти некад шиптaр кој at least барем знае како функсионира македонскиот јазик и тоа на кирилица, кој е против сунет, против ислам, кој дома не само што нема калашников или барем ЦЗ пиштол, него нема ни фљамур со орелот нити па кече. Шиптaр кој ги има платено сите комуналии, даноци на имот, струи, води, телефони и чија куќа не само што не е дивоградба туку е и во црковна форма без ѕид од минимум 3 метра. Шиптaр кој не само што се појавил регуларно на суд него со судијката Албанка комуницирал на македонски. Шиптaр кој на шиптaрски форуми го бранел правото на соживот, ги бранел каурите кога биле неоправдано напаѓани. И за крај шиптaр кој купувал туљумби од македонски слаткар. Ќе ги најдеш ли сите овие работи во еден единствен шиптaр? Ќе ги најдеш жими френулумот мој атачиран.

Toa e operativen zafat, osakatenje bi bilo koga bi poprecil alatot da funkcionira a obrezuvanje ne samo sto nee osakatenje tuku e I zdravo.
Гледам дека си бистро дете и дека правилно резонираш со ноктите и слично па да ти предложам нешто за твое добро. Зошто не си го извадиш слепото црево? Не е сакатење, оперативен зафат е. Ем не ти треба, ем е здраво, ем не рискираш потенцијална смрт да ти пукне дур си на планина со овците, односно далеку и на непристапен терен до првата болница. Препорачај и по роднини и пријатели.

Сунетот е најнебитната работа што мене ме тангира кај муслиманите. Што сакаат нека си праат нивна работа.
Малолетни деца, без нивно одобрување е клучниот момент тука. Над 18 ако сакаат и цел кур нека си го исечат, ама сами.
 
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Imame nie I mafijashi i toa zestoko aktivni i jako organizirani toa e realnost vo svetski ramki ama koga ke razmislis I za ova treba kockasti jajca neli toa go mozat italijanci albanci rusi ne biva germanska mafija jebote ili francuska se znae koj go moze toa do kraj. Toa e, ne ima mnogu I zatoa imame I vakvi no vo isto vreme imame I nobelovec I intelektualci, pisateli, doktori, diplomati, sportisti I artisti od svetski kalibar.
Thats who we are my friend, we strive to become better people but nonetheless we are Albanians after all, we have our own way of life. God is greatest.Amen
Освен што се влажниш на видеа од дронови како убиваат каури го чукаш и на сите вести од албанската мафија. Друго нешто е што сите сфаќаме дека Америка во моментов има корист од вас и тоа е ветер во грб. Тоа што не сфаќаш е дека Косово моментот треба да го искористи и да изгради силна држава, пошто Косово е вукојебина ко Македонија која што ако одлучи Америка ќе престане да егзистира. Шансата е прокоцкана и од Косово и од Македонија да направат стабилна држава која и да се сменат ветриштата ќе опстанат.

Единствено останува да се надеваме дека Америка ќе има интерест Македонија да опстои, пошто реално не успеавме да создадеме темели за држава која ќе тера на долг рок. За Косово најискрено ме заболе .!., ама ти велам дека ако Америка реши да го снема Косово не Џио Гарди, не Бајкатари едноставно ќе отиде курбан и ќе биде српска територија доколку Америка има поголем корист од тоа отколку да биде независна држава. Ако мислиш дека навивам за Србите, еве ќе ти кажам дека и ако решат Македонија да оди курбан ќе отиде без проблем и нема ни нас нити пак вас да не прашаат. Израел го имаше ветерот во грб и изгради држава што и утре Америка да не е најголема сила без проблем ќе опстане и ќе просперира. Во моментов мислам и дека ако Америка ги пушти од синџир Израелците за 2 месеци нивната територија од 20к км2 ќе стане 100км2 на штета на муслиманите и ама баш ништо нема да им се случи.

Џабе го чукаш под маса на разноразни мафијаши и лоби групи, на крај на денот треба да ти е јасно на кој треба да се молиш и да сфатиш дека без нив Косово е само тренинг земја за етничко чистење на Србите, а судбината на Македонија ќе ја одредат сите освен тие што живеат во неа. Вклучувајки ги и Македонците ко мнозиснство и вас ко најголемо малцинство.
 
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.225
Поени од реакции
16.751
Florin Krasnici biznismen tajkun patriot politicki aktivist I diler na oruzje. Ima dokumentarec za nego "the Brooklyn connection" inaku blizok so Richard Holbrooke I financier na amerikanskoto krilo vo uck Kosovo bataljonot Atlantiku.
Na slikata e I Wesley Clark

Прегледај го приврзокот 296682

Toa bea nekolku info sto se dostapni za albanskoto diplomatsko lobby, ima isto taka ne diplomatsko lobby od intelektualci biznismeni javni faci ili artisti koj pridonesuvaat za alb kauzata.

Site dole navedenite se diplomatsko lobby grupa:


Hon. Joseph J. DioGuardi
President

Shirley Cloyes
Balkans Affairs Adviser

Members of the Board:
Gez Agolli
Agim Alickaj
Nazim Alimi
Destan Aliu
Zef Balaj
Imer Bardhi
Faton Bislimi
Luan Bukolla
Arslan Cekaj
Gjergj Dedvukaj
Adem Dukaj
Fero Gjonbalaj
Ramazan Hajdini
Sami Jonuzi
Zudi Karagjozi
Myslim Kuka
Faik Lita
Gazmend Lita
Luan Mazreku
Rifat Memeti
Nick Mirakay
Marash Nuculaj
Mamut Skenderi
Ekuran Sehu
Hafiz Shala

Solaire of Astora so vikas imalo li diplomatsko lobby ili nemalo?
Јас не гледам никакви дипломати, евентуално некое криминално лоби кое фрла пари во вода за некакво независно Косово, и типови како тебе кои не можат да си стават во глава дека Србија изигра одлична дипломатија последниве години во врска со Косово. Косово не го искористи тајмингот своевремено. А косовската дипломатија, односно политиката на косовските политичари е приказна сама по себе, бетер од нашата патлиџан дипломатија, ма нашата е Хенри Кисинџер за Косоварите.

Да даваш толкави пари за држава која макс дострел и е криминал и исламизам, и не е некој успех. Ах, вие мислите така се праи држава. Пак велам, времето работи за Србија. Живи били па видели.
Автоматски споено мислење:

Грешка си, јас просеравам 15 години против глупотилакот, без разлика на вера и нација.

Вклучително и на мојот. Чим јас не се штедам, нема да штедам ни друг :D
Ти бе чиче у саксија вирееш. Убија деца, излегоа да ги бранат, ниеден албански фактор не осуди, ниеден нивен реален или форумски лик не осуди, искочија уште неколку пати да ги бранат, им се посраа измочаа и на родители и на све. И мака ми е да пишувам нешто што е преџвакано стотици пати. Све нешто релативизираш, главата у земја и слично. Смрдиш на муџо ти, како Талибан на зној што смрди. И не глуми веќе нешто што не си.
 
Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.338
Поени од реакции
18.210
Јас не гледам никакви дипломати, евентуално некое криминално лоби кое фрла пари во вода за некакво независно Косово, и типови како тебе кои не можат да си стават во глава дека Србија изигра одлична дипломатија последниве години во врска со Косово. Косово не го искористи тајмингот своевремено. А косовската дипломатија, односно политиката на косовските политичари е приказна сама по себе, бетер од нашата патлиџан дипломатија, ма нашата е Хенри Кисинџер за Косоварите.

Да даваш толкави пари за држава која макс дострел и е криминал и исламизам, и не е некој успех. Ах, вие мислите така се праи држава. Пак велам, времето работи за Србија. Живи били па видели.
Автоматски споено мислење:


Ти бе чиче у саксија вирееш. Убија деца, излегоа да ги бранат, ниеден албански фактор не осуди, ниеден нивен реален или форумски лик не осуди, искочија уште неколку пати да ги бранат, им се посраа измочаа и на родители и на све. И мака ми е да пишувам нешто што е преџвакано стотици пати. Све нешто релативизираш, главата у земја и слично. Смрдиш на муџо ти, како Талибан на зној што смрди. И не глуми веќе нешто што не си.
Ако не го спречиме арапскиот ислам што ни го сервира СА пред нос, ништо не прајме.

А може да го спречиме само со помош на самите Албанци.

Барем сега може да се делува, му се намалија парите на то козо ебачите.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.821
Поени од реакции
26.394
Ако не го спречиме арапскиот ислам што ни го сервира СА пред нос, ништо не прајме.

А може да го спречиме само со помош на самите Албанци.

Барем сега може да се делува, му се намалија парите на то козо ебачите.
Албанците се мињоните на Вахабизмот. Они имаат тенденција да ги следат најзлобните идеологии, тоа се покажало последните 150 години. Да не беа Албанците, каде ќе дојдеа брадите? Помошта Албанците веќе одлучија на кого ќе ја даваат...
Автоматски споено мислење:

Ти бе чиче у саксија вирееш. Убија деца, излегоа да ги бранат, ниеден албански фактор не осуди, ниеден нивен реален или форумски лик не осуди, искочија уште неколку пати да ги бранат, им се посраа измочаа и на родители и на све. И мака ми е да пишувам нешто што е преџвакано стотици пати. Све нешто релативизираш, главата у земја и слично. Смрдиш на муџо ти, како Талибан на зној што смрди. И не глуми веќе нешто што не си.
Дијагнозата се вика страв ...
 
Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.558
Поени од реакции
29.004
Да не претеруваме сега, обрежувањето треба да се забрани под хитно, ама кај да се најде тој кој ќе направи закон за тоа, тоа ќе беше непопуларна одлука ама неопходна.
Мислам дека муслиманите ќе тераат до безконечност со ова, верба имам само кај западот дека ќе превземаат нешто кон ова.

Сум ги следел овие од детска амбасада Меѓаши, ниту еднаш не реагираа за ова, или можеби сум пропуштил.
Apsolutno si vo pravo za ova.
Obrezuvanje na bebenca e varvarski i nepotreben akt koga ja imame medicinata naprednato od nesto izmisleno pred 5000 godini koga nemale drug nacin.
 

TheGhegClan

Slobodna Vojvodina
Член од
8 септември 2020
Мислења
505
Поени од реакции
154
Освен што се влажниш на видеа од дронови како убиваат каури го чукаш и на сите вести од албанската мафија. Друго нешто е што сите сфаќаме дека Америка во моментов има корист од вас и тоа е ветер во грб. Тоа што не сфаќаш е дека Косово моментот треба да го искористи и да изгради силна држава, пошто Косово е вукојебина ко Македонија која што ако одлучи Америка ќе престане да егзистира. Шансата е прокоцкана и од Косово и од Македонија да направат стабилна држава која и да се сменат ветриштата ќе опстанат.

Единствено останува да се надеваме дека Америка ќе има интерест Македонија да опстои, пошто реално не успеавме да создадеме темели за држава која ќе тера на долг рок. За Косово најискрено ме заболе .!., ама ти велам дека ако Америка реши да го снема Косово не Џио Гарди, не Бајкатари едноставно ќе отиде курбан и ќе биде српска територија доколку Америка има поголем корист од тоа отколку да биде независна држава. Ако мислиш дека навивам за Србите, еве ќе ти кажам дека и ако решат Македонија да оди курбан ќе отиде без проблем и нема ни нас нити пак вас да не прашаат. Израел го имаше ветерот во грб и изгради држава што и утре Америка да не е најголема сила без проблем ќе опстане и ќе просперира. Во моментов мислам и дека ако Америка ги пушти од синџир Израелците за 2 месеци нивната територија од 20к км2 ќе стане 100км2 на штета на муслиманите и ама баш ништо нема да им се случи.

Џабе го чукаш под маса на разноразни мафијаши и лоби групи, на крај на денот треба да ти е јасно на кој треба да се молиш и да сфатиш дека без нив Косово е само тренинг земја за етничко чистење на Србите, а судбината на Македонија ќе ја одредат сите освен тие што живеат во неа. Вклучувајки ги и Македонците ко мнозиснство и вас ко најголемо малцинство.
ako citas sto pisuvam (a ocigledno ne si cital) jas veke potencirav deka gazda na balkanot se amerikancite i mora da bide po nivno. full stop
izrael e voena baza ili nosac na avioni na sad vo bliski istok.
kosovo e strateska voena baza na sad na balkanot nema out od tamu koj vlegol u bondsteel bazata znae sto zboram.
i molim te razberi ednas za sekogas izrael nema teoretski sansi da opstane bez sad, xhabe voena texnika i nukes ako nemas strateska dubina ova ke ti go kaze sekoj voen ekspert.
za kosovo da ne zborime ic. a makedonija za niv e krivolak republic. jasni se ovie raboti no ne bi rekol deka kosovarite ili albancite voopsto nemaat korist od partneritetot so sad, i te kako se koristuva. (caps lock ne mi funkcionira nesto, se izvinuvam)
 
Член од
27 октомври 2017
Мислења
562
Поени од реакции
832
gegot e vo pravo, ova nema da se smeni verojatno dodeka nie sme zivi.
 
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
ako citas sto pisuvam (a ocigledno ne si cital) jas veke potencirav deka gazda na balkanot se amerikancite i mora da bide po nivno. full stop
izrael e voena baza ili nosac na avioni na sad vo bliski istok.
kosovo e strateska voena baza na sad na balkanot nema out od tamu koj vlegol u bondsteel bazata znae sto zboram.
i molim te razberi ednas za sekogas izrael nema teoretski sansi da opstane bez sad, xhabe voena texnika i nukes ako nemas strateska dubina ova ke ti go kaze sekoj voen ekspert.
za kosovo da ne zborime ic. a makedonija za niv e krivolak republic. jasni se ovie raboti no ne bi rekol deka kosovarite ili albancite voopsto nemaat korist od partneritetot so sad, i te kako se koristuva. (caps lock ne mi funkcionira nesto, se izvinuvam)
Те читав, знаеме сите кој е газда на Балканот. Само што ти ги наброја ЏиоГарди, Бајкатари и 100 имиња таму ко они да одлучуваат за политиката на САД кон Балканот, а не дека таму си има зацртана агенда и овие можат само да издејствуваат малку поголема корист од тоа што е предвидено.


Израел и те како ќе опстане без САД денеска, направија држава во права смисла на зборот(настрана што се најголеми фашисти денеска). Ги плескаа сите соседи пред 50 години одеднаш , а не па денеска кај што отидоа далеку напред во споредба со околината. Неможеше да опстои без САД порано, денеска веќе можат слободно да тераат. Ќе биде потешко без САД ама нема да имаат некој поголем проблем. Технолошки и индустриски развиена земја, излез на море, технолошкинапредна армија, образовано и способно население и тоа на 20 000 км2.

Тоа е и поентата, Косово не стана фукнционална држава која во иднина нема да мора да ептен зависи од САД. Косово е извозник на ИСИС борци, дрога и било каков криминал додека Македонија стана нефункционална партизирана територија која служи за богатење на политичките елити кои се поставени од амбасадата на САД. И давање пасоши на разноразни криминалци :D
 
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.225
Поени од реакции
16.751
Ако не го спречиме арапскиот ислам што ни го сервира СА пред нос, ништо не прајме.

А може да го спречиме само со помош на самите Албанци.

Барем сега може да се делува, му се намалија парите на то козо ебачите.
Албанците се тие кои се најсилните вектори на вахабизмот, салафизмот илити арапскиот ислам на Балканот. Буквално све што се поклопуе идеолошки со омраза, протерување, убивање, истребување на каурот, за нив се лепи инстантно. Не за џабе Косово е тоа што е, а можеш малку и накај Чаршија да прошеташ и да видиш колку панталончиња над глужд се носат, и какви бради се во мода. Можам само да замислам па како е по селата. И како преку Албанците ќе се спречи тој процес, кога се они самите носители на истиот?

Смилковско беше баш таква порака, која гадовите у тешка мнозина ја подржаа. 2001. година или што и да е, е ништо у споредба со Смилковско и реакцијата на нашите талибани.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.338
Поени од реакции
18.210
Албанците се тие кои се најсилните вектори на вахабизмот, салафизмот илити арапскиот ислам на Балканот. Буквално све што се поклопуе идеолошки со омраза, протерување, убивање, истребување на каурот, за нив се лепи инстантно. Не за џабе Косово е тоа што е, а можеш малку и накај Чаршија да прошеташ и да видиш колку панталончиња над глужд се носат, и какви бради се во мода. Можам само да замислам па како е по селата. И како преку Албанците ќе се спречи тој процес, кога се они самите носители на истиот?

Смилковско беше баш таква порака, која гадовите у тешка мнозина ја подржаа. 2001. година или што и да е, е ништо у споредба со Смилковско и реакцијата на нашите талибани.
Нема друг начин освен преку самите муслимани.
Не е само СА фактор и Турција е.

Башка сеуште имаат Албанците комунистички кадри.

Религијата е работа на политика т. е. се е до парите кај обичните луѓе. СА ги купува, сиромашните Албанци.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom