НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.840
Поени од реакции
4.476
Милвоки ако знаат како тепаа денес... Ужасен меч ап се Мајами за нив и иако победија денес мислам дека може да испаднат многу лесно зашо немаат никаква игра. Се им се сведува на исфорсирано шутирање тројки од неизградени позиции и играње 1 на 1, што Анте што Мидлтон. У одбрана Брук не може ништо да одбрани, Сполстра многу паметно напаѓаше преку Робинсон или Хиро со пик со човекот што го чува Брук, најчесто Адебајо. Нормално Брук го чека играчот во рекет :facepalm: наместо да излезе високо пошо ШУТЕР го игра ебениот пик. Тоа е кривица и на тренерот што не може очигледна работа да воочи али што е тука е.

Дончич е ретардиран, не е реално какви лудории изведува на терен, уживам кога го гледам. Порзингис скроз нејасен играч, 220цм висок не може скок да фати, не може ништо во напад да погоди, па за што кур играш бе ти момак? Иди цепи дрва ако не и еби си мајката, куртон.
И овде може фаворитот да го јаде, Клиперс не ми се ништо посебно, а башка и Далас имаат мнооогу подобар тренер.

Ај вака прогнози од нога, Лејкерс 4-1, Бруклин метла, Фила метла или 4-1, Далас 4-3, Портланд 4-2, Јута 4-1, Мајами 4-2 и Никс 4-2.
Џими и Бам имаа лоша утакмица(офанзивно, дефанзивно и двајцата феномални), шуто не и одеше, ама не треба тоа да е оправдание оти Милвоки вол у гз неможеше да погоде од 3ка. Плус не ми беше јасно зашо Џими при крајо на 4та и у продужетци шутна 4 3ки(и тоа не на крај на напад) кд очигледно ем не му одеше ем не е тројкаш.
Џру ќе биде клучен играч за Милвоки оти дечкото е доктор у одбрана.

Мои прогнози
Фила 4-1 Вашингтон
Нетс 4-0 Бостон
Милвоки 3-4 Мајами
Никс 4-3 Атланта

Јута 4-2 Мемфис
Феникс 2-4 Лејкерс
Денвер 3-4 Портланд
Клиперс 4-3 Далас
Автоматски споено мислење:

Каваи :eek:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.061
Kawhi just baptized Maxi Cleber... :popce:

ЛУКА МЕЏИИИИИК!!!

И Порзингис се оправи во последната четвртина :)

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.136
Поени од реакции
13.470
Тајрон Лу :ROFLMAO:Штета што Порзингис не игра ни половина од тоа што играше порано. Ќе беше Мавс во 4. Вака ќе биде интересен дуел.

Последно уредено:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.787
Мерак ми е да го глеам бе. Ништо не форсира, ништо не брка, глеа само да победи. Мислиш тромав, се пика во неверојатни ситуации ама секој пат секоја одлука му е правата одлука, небитно дали шутирал или подал. Би сакал да го глеам во финале против Нетс(најверојатно) ама не верувам дека со оваа постава може да им парира на 3та.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Нека го трејдаат Порзингис глупаков додека сеуште има вредност.. Мислам супер идеја на Кјубан и се тоа, ама неупотреблив е овој и цел терет паѓа на Лука.
Очекувано е дека серијава зависи од Хардавеј, Брансон и Фини Смит, резултатот ќе биде таков како што ќе изиграат они.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.061
Хардавеј станува ѕвер ко што беше татко му на времето. Брансон надоместува со мување под кош. Фини-Смит игра топло-ладно.
Бељата е што ако Лука има лоша вечер нема кој да ги спаси, посебно не против Клиперс.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Нека го трејдаат Порзингис глупаков додека сеуште има вредност.. Мислам супер идеја на Кјубан и се тоа, ама неупотреблив е овој и цел терет паѓа на Лука.
Очекувано е дека серијава зависи од Хардавеј, Брансон и Фини Смит, резултатот ќе биде таков како што ќе изиграат они.
Nz sho mu se desi stvarno na porzingis.. i oset i shut izgubi a i vo odbrana oslaben e..
Kolku i da e jak Luka nemozi so ovie trojca sho gi navede da odi daleku..

Mislam deka patishtata na luka i jokic ke im se spojat vo idnina.. a kojznae mozebi i dvata bogdanovici konecno ke zaigraat zaedno pa da go gledame prviot balkanski super tim vo nba.. tek togas black lives matter ke dojdi do izraz

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Џру Холидеј излезе баш тоа што му требаше на Милвоки, трет играч кој можи сам да си креира шут и плус е одличен во одбрана. Доволно беше што Џими Батлер го чуваше него па се разигра Мидлтон и кога Батлер отиде на Мидлтон си ја презеде играта тој. Од почеток изгледа дека Мајами нема одбрана да ги чува сите плус и клупата не помага толку колку лани.

А Денвер изгледа многу лошо, повеќе од 2 утакмици нема да земат со Портланд. Повредата на Марај ги осакати, немаат ни плеј ни играч кој можи сам да реши напад ни шутер за 3. Лошо им е граден составот, премногу беа зависни од Јокиќ и Мареј и сега сам Јокиќ нема шанси да ја добие серијата. Портланд со Пауел изгледа многу посериозно, имаат доволно играчи кои можат да преземат кога Лилард и Мекалум имаат црни периоди како синоќа. 4-2 максимум ќе биди серијава ако не и 4-1.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.881
Поени од реакции
116.183
Mislam deka patishtata na luka i jokic ke im se spojat vo idnina.. a kojznae mozebi i dvata bogdanovici konecno ke zaigraat zaedno pa da go gledame prviot balkanski super tim vo nba.. tek togas black lives matter ke dojdi do izraz
Многу сакам ова да се деси, не мора Богадновичите али овие двајца би било перверзија. Тек тогаш ќе им се објасни кошарката на ова чамугиве преценети, нормално секоја чест на ретките исклучоци.

Него кладилнициве Феникс ги ставиле фаворити против Лејкерс, изгледа ретардирани се малце. Дејвис 50 ќе им даде.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.061
Него кладилнициве Феникс ги ставиле фаворити против Лејкерс, изгледа ретардирани се малце. Дејвис 50 ќе им даде.
Кладилница не става коефициент кој им иде на штета ако имаат доволно податоци за анализа.
Последен пат кладилница да даде лош коефициент за себе имам видено кога даваа 10:1 за Холи Холм против Ронда Раузи (до таа борба непобедена во октагонот).

LeBron James violated health and safety protocols by attending party with Drake, will not be suspended. Link
А Харден кога отиде у стриптиз клуб му се сипаа ко да извршил масовно убивство.
Нат гуд НБА, нат гуд.

Последно уредено:

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Многу сакам ова да се деси, не мора Богадновичите али овие двајца би било перверзија. Тек тогаш ќе им се објасни кошарката на ова чамугиве преценети, нормално секоја чест на ретките исклучоци.

Па реално ако споредуваме од трет играч надолу подобар ростер има феникс. Е сега лејкерс има подобри две ѕвезди(и тоа многу подобри) но проблем е шо влечат повреди. Со здрави леброн и дејвис секако дека се големи фаворити лејкерс ама не знајме во шо состојба се. И Леброн даде сам изјава дека очекува од меч во меч да биди подобар и да фаќа ритам така да ако заводат феникс 2 0 ќе биди тесна серија до крај.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.881
Поени од реакции
116.183
Па реално ако споредуваме од трет играч надолу подобар ростер има феникс. Е сега лејкерс има подобри две ѕвезди(и тоа многу подобри) но проблем е шо влечат повреди. Со здрави леброн и дејвис секако дека се големи фаворити лејкерс ама не знајме во шо состојба се. И Леброн даде сам изјава дека очекува од меч во меч да биди подобар и да фаќа ритам така да ако заводат феникс 2 0 ќе биди тесна серија до крај.
Секако дека од трет играч натака Феникс има подобри играчи.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.787
За тоа колку лошо играат Вашингтон, Фили еднаш не се одлепи посериозно :facepalm:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.469
Поени од реакции
35.200
Вестбрик најглуп, како можеше да стапне надвор сега... нецела минута пред крај, 5 поени разлика за Фили.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom