Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.936
Поени од реакции
8.292
И страшно беше?
Не толку колку што го замислував во мојава глава. Само јас сум таков малце непотребно уплашен и возбуден кога се во прашање земање крв, вакцинирање, систематски прегледи или е во прашање нешто да давам нешто документи некаде. Овој пат неочекувано бев доста опуштен иако малку мрднав со раката кога почна да ме боцка.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.982
После скоро 6 месеци од прележување, или попрецизно, од денот на излегување од изолација, направив тест за антитела. Резултатот е:
ИГМ - 1.2
ИГГ - 7.6

Последно уредено:
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.218
Поени од реакции
8.324
Денес нема полициски така ?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Topla, ti najverojatno i kralicata Elizabeta ke ja nadminis vo godini, a taa e tuka uste koga nemalo predmet istorija vo ucilistata posto nemalo za sto da se uci po toj predmet.

Cekajte malce drugari, ne odi toa taka. Planinarenjeto e samo eden mal nebiten del od sekojdnevieto na eden covek. Najgolem del od site ne ni planinarat, a vidis kolku opasnosti ima tamu. Tek ako pocnam so drugi sekojdnevni stavki od zivotot koi se potencijalno rizicni i bi pretstavuvale trosok za drzavata i bi trebalo da se zabranat, Severna Koreja kako Florida vo vreme na spring break ke ti asocira.
Јас зборувам за опасност за другите а не за некој ако му фали адреналин. А знаеш и дека тоа нема ниедно животно и здравствено осигурување да ти го покрие. Прашај во било која приватна осигурителна компанија. Тоа што ФЗОМ ќе те лечи тоа никој приватник не би го направил за парите што ги даваш.
Negde bil, so koja, kade, sto pravel i zosto e tvoe da si doznaes. Sepak tebe te izlozi na rizik, a drzavata na trosok so bi rekol nasiot forumski kolega @StefusRefus ,a toa e nedozvolivo. Treba da se zabrani so zakon.
Не зборувам за ризик кон самиот себе. Ако сакаш скокај банџи од џевахир. Но ако сакаш да експеиментираш со вируси и да возиш 200км/час на партизанска е тука веќе загрозуваш други и неможе:neetaka:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Репродукцискиот број на едно лице да зарази друго од 3-4 сега е под 1! :)

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Ти, потенцијално, загрозуваш и други кога ќе седнеш зад волан.

Репродукцискиот број на едно лице да зарази друго од 3-4 сега е под 1! :)
И ти загрозуваш со лаги и невистини. Ама слобода имало...најголема мизерија е слобода за носење маски а нема слобода за геј бракови. Баш ме интересира кој загрозуваат гејовите...ако сме веќе кај оффтопици.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
И ти загрозуваш со лаги и невистини. Ама слобода имало...најголема мизерија е слобода за носење маски а нема слобода за геј бракови. Баш ме интересира кој загрозуваат гејовите...ако сме веќе кај оффтопици.
Што од она што го кажав е лага?

Има разлика од мерка до препорака. Маската на отворено треба да е препорака, а не мерка (постои минимална опасност, па кој сака). Маската во затворен простор треба да е мерка. Не брзај со заклучоците. :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Jas ve podrzuvam, kako nekoj shto e zagrizen za planetava vie ste mi del od reshenieto, ne se mnozite mnogu, da ne recam ich.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Две пензионерки, ги познавам жените, над 80 години, вакцинирани со АЗ во првите некаде 1 април, фатиле корона пред некоја недела, поминаа лесно со ден мала температура.

Значи само една доза.

Иначе откако се вакцинираа, почнаа прилично нормално да живеат со гости, ваму таму. Така и се заразија.

Тоа сега засега од наше искуство со вакцинава.

Kajgana Shop

На врв Bottom