UEFA Champions League - Season 2020/21

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Никогаш до сега Мбапе не бил вака затворен од страна на дефанзивец, како тоа што го напраи вчера Диас. За прв пат точно 0 шутеви упатени од страна на Мбапе.

Ќе го здивеат братот за реваншот.

Да беше 0:0, 0:1, реваншот ќе беше повуци-потегни, ќе се прашуваа многу Мбапе и Нејмар. Вака Сити што сака може и ќе прави со топката,ПСЖ нема да ја осети. Не исклучувам решетање.

Не знам како замислувате здивување на Мбапе и Нејмар? Играат против Сити на нивни терен, со тоа што овие имаат гол предност и главна карактеристика им е игра на посед! Сити може да се фати на финта ако мора да излезе од неговата комфорна зона на посед на топка, за да брка резултат! Во овој случај немаат зорт од такви несвојствени дејствија. Ќе ја вртат топката 90+ минути, во меѓувреме ќе имаат 2-3 шанси за гол, ПСЖ дај боже да дојде до игра, далеку се од чудо во моментов.

Никогаш до сега Мбапе не бил вака затворен од страна на дефанзивец, како тоа што го напраи вчера Диас. За прв пат точно 0 шутеви упатени од страна на Мбапе.

Те поздрави Ван Бисака.

Исто како Сити шо даде 2 фушерајски гола така и Псж може, а топката колку сакат нека си ја држат, и Барса игра така па потоп ги снајде.
Топка е, а и сигурно и Псж се прашуваат нешто у дуелов.

Те поздрави Ван Бисака.
И не го запре како што тоа го направи Диас вчера.
Не само што му ја лимитираше играта и Мбапе немаше никаков шут, туку тотално го отсече и од останатиот дел на екипата, целосно го изолираше.

Иначе поздрави го и ти од мене Ван Бисака. Што праи тој бе, добар ли е.. од дамна се неаме слушнато у пичку матер. :D

И не го запре како што тоа го направи Диас вчера.
Не само што му ја лимитираше играта и Мбапе немаше никаков шут, туку тотално го отсече и од останатиот дел на екипата, целосно го изолираше.

Иначе поздрави го и ти од мене Ван Бисака. Што праи тој бе, добар ли е.. од дамна се неаме слушнато у пичку матер. :D
Со Џани се дружи сега, нема време за тебе :ROFLMAO:

Не му се качија малку одвише на пенисот на Мбапе? Човекот реално и немаше многу прилики да си го покаже талентот вчера, зошто скоро и да не доби топка во опасна ситуација цела утакмица. Тешко е да играш против тим на Пеп, ако немаш добар транзиционен напад, а ПСЖ не се нешто посебно во тој поглед. Двомечот со Баерн ги излажа сите дека имаат некоја опасна транзиција. Го имаат Мбапе и Нејмар, а не добра транзиција.
Вчера, одиграа добро прво полувреме, зошто пресингот во првата линија на Сити не функционираше, од некоја причина. А тоа е рецептот за да го победиш Сити или било кој друг тим трениран од Пеп, помини ја организирано првата линија на пресинг и после напаѓај ги во транзиција, а ако изгубиш топка одма контра-пресинг. Ливерпул на тој начин партали ги направи неколку пати.
Во второ, Пеп го среди пресингот, не знам како. И тука заврши утакмицата за ПСЖ, зошто топка не можеа да изнесат цело полувреме, а не па да напаѓаат со некаква конкретна идеја. Мислам дека ги извлече малку бековите, за да го маркираат Верати во просторот странично и тука ПСЖ ги изгуби сите опции како да ја пренесе топката до тројката напред.

Јас мислам дека таа free roam улога на Нејмар, уствари му пречи на тимот, зошто позиционо воопшто не се избалансирани. Да си седи на крило и да биде подисциплиниран при билд-апот на акциите, топката ќе се движи полесно и нема да се прави гужва централно. Треба и него и Мбапе малку да ги фиксираат позиционо, не се ова 90ти. Ама, тоа е веројатно последица на немање авторитет од страна на тренерот, према ѕвездите во тимот. Не е само направи неколку кул финти и пробиви, треба да си ја играш улогата, за да функционира тимот.

Mauricio Pochettino: "Mbappé will train individually this evening. We will see if he is available. Yes I am worried for him. We are going to see in the coming hours if he will be available." (RMC)

Веќе знаеме 10 екипи ќе играт во ЛШ догодина (ако има ЛШ)

Atletico M
Real Madrid
Barcelona
Sevilla
Man City
Bayern
Inter
Zenit
Dynamo Kyiv
Ajax

Info @RMCsport la compo du #PSG pour affronter Manchester City : 4/3/3 ou 4/2/3/1 - Navas - Florenzi Marquinhos Kimpembe Diallo - Paredes, Herrera - Neymar, Verratti, Di Maria - Icardi

Мбапе на клупа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom