UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Ги пишува двете шанси во коментари на резултати, ама Чолисмо само моментален резултат ја интересира пред да пише коментар тука :D
Фотосесија има сега со дрес на Сити чек ќе се јави

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.473
Поени од реакции
4.626
Ако ти разбра што сакам да кажам со постот (а очигледно не, зошто од цел форум само ти ме цитираш) ќе се замонашам.

Не бришам мислења јас откако ќе цитирам некого и ќе ме направат пепел, ти го правиш тоа, не пробувај да проектираш.
Па бришам мислења нормално, немам цела армија форумџии да ме бранат после секое мислење (било тоа да е точно или не). За другите теми и муабети у принцип се согласувам со тебе, ама кога станува збор за фудбал, а поготово Јунајтед, јас, а богами ни 0.5% од форумџиите немаат искочено на крај во дискусија со тебе (да ти го побијат мислењето). Секогаш имаш некоја реплика во вид на прашање од типот "А каде реков дека....?", само за да се извадиш за тоа што си сакала да кажеш.

Тогаш не ја гледам поентата да ја спомнеш таа фамозна сезона кога ПСЖ чоукнале со Јанг и Переира, ако сакаше нешто друго да ни доловиш. Јас го сфаќам вака, "E ovaa ekipa chokena so onie od Junjated, znaci tolku od niv, pepel ne gi biva,nikad nema da imaat uspeh", за само две години по чоукањето да играат финале и полуфинале (од кое уште не се испаднати официјално). Зарем требаше да освојат две по ред после чоукањето? Или барем една, за да го исперат срамот?

Што требаше да сфатам од тоа мислење, еве ако сум у заблуда само јас :)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.895
Поени од реакции
67.549
Немаат менталитет за големи нешта сеуште. Испаднаа од најлошиот Јунајтед со Чонг и дебитантот Гринвуд, изгубија двомеч по 4-0 домашна предност од Барса, годинава немаше ни група да поминат да не беше идиотот Фред.

Збориме за тим кој ги има двата најскапи играчи во светот, и е изграден за да ја освои ЛШ.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.473
Поени од реакции
4.626
Немаат менталитет за големи нешта сеуште. Испаднаа од најлошиот Јунајтед со Чонг и дебитантот Гринвуд, изгубија двомеч по 4-0 домашна предност од Барса, годинава немаше ни група да поминат да не беше идиотот Фред.

Збориме за тим кој ги има двата најскапи играчи во светот, и е изграден за да ја освои ЛШ.
Џабе ги има двата најскапи играчи, кога во тим ги има Бакер и Паредес. Нема да освојат ЛШ само со тоа што ќе купат јаки играчи, треба да има малце менталитет/хемија, и се согласувам со тоа. Тоа со Барса се случува еднаш у 100 утакмици. Не се зрели (а нема ни да бидат за титула), али полуфинале и финале и не е баш за потценување. Финале лани изгубија од Баерн, што мелеа све пред себе, не изгубија од Севиља или Дортмунд... Моментално никој нема тим што се двои дека ќе освои ЛШ, све може да биде од овие 4 екипи. На Сити ради квалитетот, на Реал ради искуството во ЛШ би им дал предност. (Ама еве Челзи има шанси исто).

Се вложува во ПСЖ за да донесат ЛШ, ама не може да ме убеди никој дека Бакер, Паредес се дел од проектот

Покрај парите и играчите, треба и среќа да се има.

Да играше Левандовски барем 45 минути у двомечот, сега немаше ни да ги збориме ПСЖ.

Да не напраеше беља Фред, ќе пројдеа Јунајтед.

Да не се тргнеа на слободниот од жив ѕид сеа ќе беше 1:1.

Ама јбг

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Им фали карактер на ПеСеЖе ама им фали и искуство, повеќе во смисла на играчи кои знаат да играат со памет а не на ура, лани со Баерн во финале шутираа ко исплашени, така не се игра на битни утакмици.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
948
Поени од реакции
1.483
Јас би сакал стварно да го пројдат ПСЖ и за да дојде на ред да се полемизира ова што го напиша во однос на Сити.
Јас тука тврдам дека со комплетна екипа спремен Левандовски , му се пишува црно на Сити.
Ама ајде , прво реваншот па после ке кроиме дискусија.
@Stefan-kobe
Се греши , тоа е.
Според ова што го видов и со фит состав , шансите на Баерн против овој Сити би биле 40 - 60 %.Причина е одбраната
Јаки се Сити ко земја , Пеп ако го фати орото во ЛШ со Сити , тешки години доаѓаат за сите во ЛШ.
Би сакал Челзи да освои за да им бидат 2 , да не остане на 1.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па бришам мислења нормално, немам цела армија форумџии да ме бранат после секое мислење (било тоа да е точно или не). За другите теми и муабети у принцип се согласувам со тебе, ама кога станува збор за фудбал, а поготово Јунајтед, јас, а богами ни 0.5% од форумџиите немаат искочено на крај во дискусија со тебе (да ти го побијат мислењето). Секогаш имаш некоја реплика во вид на прашање од типот "А каде реков дека....?", само за да се извадиш за тоа што си сакала да кажеш.

Тогаш не ја гледам поентата да ја спомнеш таа фамозна сезона кога ПСЖ чоукнале со Јанг и Переира, ако сакаше нешто друго да ни доловиш. Јас го сфаќам вака, "E ovaa ekipa chokena so onie od Junjated, znaci tolku od niv, pepel ne gi biva,nikad nema da imaat uspeh", за само две години по чоукањето да играат финале и полуфинале (од кое уште не се испаднати официјално). Зарем требаше да освојат две по ред после чоукањето? Или барем една, за да го исперат срамот?

Што требаше да сфатам од тоа мислење, еве ако сум у заблуда само јас :)
Човек што си признава дека си брише мислења ми префрла дека сум се вадела кога барам доказ дека сум пишала, нешто што се наоѓа со 3 секунди на форумов. До што дојде форумов :pos:

Енивеј, ти изџвака Фауст ама еве уште еднаш да ти нацртам. Џабе и хибрид од Барселона на Пеп и Милан на Анчелоти да победат во групи, кога во моменти каде треба да покажат дека созреале, некој или прави црвен, или игра со рака и пенал прави или па се повлекуваат да се бранат и ги снаоѓа нешто како ова денес.

Се надевам појасно е малце, ако не нека следи слободно уште некоја lAtIniCaКирилица доскочица.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
искрено не знам од каде толку лоши коментари за левиот бек Бакер... дечкото изигра сосема солидна утакмица... најмал проблем беше тој утакмицава, уствари единствено тој, Маркињос, Нејмар и глушецот ди Марија постоеа кај ПСЖ...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Им фали карактер на ПеСеЖе ама им фали и искуство, повеќе во смисла на играчи кои знаат да играат со памет а не на ура, лани со Баерн во финале шутираа ко исплашени, така не се игра на битни утакмици.
Па не се од вчера у ЛШ за да им фали искуство.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.877
Поени од реакции
116.166
искрено не знам од каде толку лоши коментари за левиот бек Бакер... дечкото изигра сосема солидна утакмица... најмал проблем беше тој утакмицава, уствари единствено тој, Маркињос, Нејмар и глушецот ди Марија постоеа кај ПСЖ...
У второ дно имаше у себе Бејкер, све допре. Не си го глеал у домашно првенство каков смешник е... Пишав и пред некоја недела дека директ од Јонг Ајакс у ПСЖ напраи трансфер, веројатно еден од најчудните икада. Пази, да не заиграш ни минута во прв тим на Ајакс и директ у ПСЖ трансфер. :pos:

Сити инаку не одигра спектакуларен меч ама не отстапија од својата филозофија-висок пресинг, и не само што не отстапија него во второ појачаа и тоа даде резултат. Не декс головите ги дадоа баш ради пресингот, ама доволна беше нервозата што ја создадоа кај играчите на ПСЖ кои одиграа криминално второ полувреме. Поразов оди на душа на Покетино и никој друг, не може бе со играчи ко Нејмар, Мбапе, Ди Марија ти да се браниш ко путка и да играш на 1-0. Има екипи кои се создадени за чување резултат, ама има екипи кои треба да играат на гол повеќе, а такви се ПСЖ. Требаше да ги таргетираат Кансело и Вокер, првиот имаше жолт, вториот беше на работ на жолт и ќе имаа повеќе простор за контри, полуконтри и полесни пробиви, али Покетино се реши за путана варијанта и го доби по муцка.

Не е ништо решено, пак ќе кажам не одигра Сити ништо посебно и лесно може мал блицкриг на Нејмар или Мбапе да го однесе двомечот на друга страна. Али, ќе имаат пеколно тешка задача затоа што Сити е екипа која игра на посед, која знае да чува топка и резултат.

За мене ко неутралец двата први меча од полуфиналето беа под очекувањата, јасно е дека влогот е голем ама сепак, можеа и подобро.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.709
У второ дно имаше у себе Бејкер, све допре. Не си го глеал у домашно првенство каков смешник е... Пишав и пред некоја недела дека директ од Јонг Ајакс у ПСЖ напраи трансфер, веројатно еден од најчудните икада. Пази, да не заиграш ни минута во прв тим на Ајакс и директ у ПСЖ трансфер. :pos:
не сум го гледал у француско првенство, зборев за утакмицата сношти.. второ полувреме сите играаа како со мозочен удар ама реално поголемо ДНО од Мбапе никој не допре сношти, освен дебилите Паредес и Кимпeмбе за слободниот од Марез... плус каков курташак у второ си играа Фоден и КДБ со Флоренци... Родри и Гундоган им ја сокрија топката на Верати и Геје, па вториов од немоќ јаде заслужен црвен картон... можеби у француско првенство е дупка Бакер, ама сношти изигра сосема солидна утакмица..

O

ob1

Гостин
Никогаш до сега Мбапе не бил вака затворен од страна на дефанзивец, како тоа што го напраи вчера Диас. За прв пат точно 0 шутеви упатени од страна на Мбапе.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.956
Само со висок пресинг може да направи нешто псж на реваншот и да му кажат на Мбапе дека на утакмица е дојден не на џогирање, да му ебам ѓупскиот, да не беше тој Барса ќе си тепаше лагано :D

иначе според мене, Ерера го има измислено фудбалот за ќумбено Геје.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.911
Поени од реакции
30.886
Вчера прво полувреме се јадеше гомна за КДБ па го налутивте, денес за Мбапе така да се знае што е исходот.

Kajgana Shop

На врв Bottom