Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.251
Поени од реакции
14.557
Исто ми е неприродно како и во Тотенхем. И двата клуба нешто форсираат филозофија не многу типична за Мурињо, но бидејќи не можат да донесат ѕвезда играч, прибраа ѕвезда тренер, кој веќе неколку години е во пад.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.117
Поени од реакции
25.180
Исто ми е неприродно како и во Тотенхем. И двата клуба нешто форсираат филозофија не многу типична за Мурињо, но бидејќи не можат да донесат ѕвезда играч, прибраа ѕвезда тренер, кој веќе неколку години е во пад.
Ама јако е за лигата, за нас неутралните.
Не дека ќе ги гледам Рома нешто многу, али сигурно ќе ги гледам во дербињата против Милан, Интер и Јуве.
Поготово поради гифовите ко што ги постира @Донев и поради сеирот што ќе паѓа во темава. :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.492
Поени од реакции
87.398
ОБОБОБОБОБОБО Мурињо... Ќе се зајаде со Конте, ќе јаде гомна за Јуве и Ањели, ќе се тепа со Лотито и Ибра, можно е да му го тури курот на Интер со некоја изјава у нервоза.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.744
Поени од реакции
52.701
Мислам дека Мурињо е погоден за фудбалот во Италија и ќе се покаже многу подобро од последниве 2-3 години во Англија. Добра прилика си искористија Рома. Уште подобро ќе беше Милан да го собереа.
Со Конте не се мирисаат баш, ќе биде ептен интересно :D

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Жозе има западнато во некои тешки коцкарски долгови, а албанска мафија во заложништво му чува половина семејство.
Друго објаснување немам.

Каков Бог. :pos:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Ниту во шпекулација не беше спомнат Мурињо. Пред пола час изјавија дека Фонсека е бивши и после 5мин дека е Мурињо нов тренер. А на релевантни сајтови на Рома само што читав дека коефициентот Сари да биде тренер паднал на 1.65, а после него Де Зебри и Алегри..

Ептен гром од ведро небо, само потврда за тоа дека новите газди доста работат во тајност и се многу дискретни.

Некој спомна филозофија на клубот спротивна од она што Мурињо го игра, па баш ради тоа се радувам Мурињо што ќе дојде, преку кур ми е од офанзивен и тако звани тотал фудбал. Многу ќе се разочарав да дојдеше некој од Де Зебри или Сари..

Имаме млади и талентирани дефанзивци како Ибањез, Кумбула и Манчини кои се скапо платени и баш ми е мило што ќе бидат под палка на Мурињо...

А и мора да признаеме лигата ќе добие на шмек со Мурињо сега, некој што спомна таман уште Алегри на Јуве да биде :)

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.117
Поени од реакции
25.180
Ниту во шпекулација не беше спомнат Мурињо. Пред пола час изјавија дека Фонсека е бивши и после 5мин дека е Мурињо нов тренер. А на релевантни сајтови на Рома само што читав дека коефициентот Сари да биде тренер паднал на 1.65, а после него Де Зебри и Алегри..

Ептен гром од ведро небо, само потврда за тоа дека новите газди доста работат во тајност и се многу дискретни.

Некој спомна филозофија на клубот спротивна од она што Мурињо го игра, па баш ради тоа се радувам Мурињо што ќе дојде, преку кур ми е од офанзивен и тако звани тотал фудбал. Многу ќе се разочарав да дојдеше некој од Де Зебри или Сари..

Имаме млади и талентирани дефанзивци како Ибањез, Кумбула и Манчини кои се скапо платени и баш ми е мило што ќе бидат под палка на Мурињо...

А и мора да признаеме лигата ќе добие на шмек со Мурињо сега, некој што спомна таман уште Алегри на Јуве да биде :)
Пополекате со тотал фудбалот, ве молам.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Пополекате со тотал фудбалот, ве молам.
Па тоа сакав да кажам, во последните 10 години се одбираат некои тренер што форсираат офанзивен фудбал и преку глава ми дојде од такви,а гледаат дека не оди со такви работата... тоа така само го спомнав, офанзивен и тотал фудбал..

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Мурињо знае дека неговото време (неговото време за сериозни подвизи, човекот постави неверојатно високи стандарди) е поминато. Но, бидејќи е таков каков што е, со овој потег ќе решава други проблеми и ќе пркоси на наративот (кој е во добар дел неоснован) креиран за него.

Мурињо знае само со големи тимови, со големи ѕвезди, со многу трошења, брм брм, брм брм.
Јас таков? Пф, еве ви, Рома. Тотално расуло од клуб, нема Европа, нема ростер, ништавило. Перез, Виљар, Ибањез, 47-годишен Џеко, Крис Малдини во одбрана.

Ќе брка некое куп финале и победа со Лацио, ќе го зајакне митот за себе и ќе се одјави во стил.
Преварант, ама господин преварант.

Одвај чекам да се врати Заниоло и инстантно да биде конвертиран во десен винг-бек.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ќе нема притисок Мурињо тука и ќе може да си ја врши работата на раат. Рома не е клуб што ќе го ногира при првиот бран криза. Реално е да се очекува борба за ЛШ пласман и атак на Купот.
Рома и со послаби состави знаеле да праат проблеми. Ова со Мурињо гарант ќе има некои гаранции дека ќе му се донесат играчи по желба и ќе го остаат да си работи. Еден Фонсека не го избркаа па не Мурџо.
Плус лигава не е којзнае што, кога еден Гасперини дојде ред да биде некаков фактор со тоа мртвите играчи у Аталанта па што останува за Мурињо.

Спалети, Инзаги, Пирло, Гатузо, Пиоли у никој случај не се боље стручњаци од Мур а све се тоа тренери на екипи кои се борат за ЛШ пласман и се тука негде со бодови. Спалети го спомнав пошто он и со далеку послаб состав на Рома знаел да праи проблеми горе, сеа најверојатно ќе биде тренер на Наполи.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.303
Па гледајќи ги резулатите на Тортнем, баш ќе му одговара тој стил на игра у Италија, 0-0/0-1, сега прашање е дали оваа одбрана ќе биде достојна да задржи таков резултат, гледајќи ги како играат стопериве се склони на киксеви.

Ќе биде весело догодина, ја искрено очекувам пецкање со Конте, ако овој остане, очекувам и да изеде нешто за Интер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom