- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.893
- Поени од реакции
- 10.927
За Рено во Ф1 навивам уште од времето на Жак Вилнев и Вилијамс... па сега види колку сум старЗошто не возиш Матиз,Лада,туку Рено,Инаку Рено е како Мерцедес во Франција и долго беа први и во формула оти тука се гледа дострелот на една фирма инаку ти птици не знаеш и не си свесен каков бренд е Рено
А за да ме пибиеш тешко оти немаш ни искуство ни сервисерско знаење јас 20 години сум бил секојдневно во контакт и брендови и со но нејм производи
Еве ти и уште нешто
Земаш Шур микрофон за пеење кој чини 500 евра и кинески за300е сличен е како Шурот од 500евра но не е Шур и не се споредува,и како второ на Шурот батеријата од 9волти трае со часови а на кинескиот батеријата од 9волти трае 5-6часа а батеријата е иста иста батерија купуваме и ставаме од каде е разликата ???
Пирот е Германски бренд кој се произведува во Кина и е како кока кола во светот на професионалните микрофони заедно со Зенхајзер
А другиот е чисто кинески бренд непознат ...но секако сериозен микрофон..
По твое нели треба поефтиното да биде исто со поскапито брендот...
Автоматски споено мислење:
Епа не е 200 ден
Да не спомнуваме на моите 70м2 не е 200 денари во сметка разликата туку 1000 со он-оф клими или инвертори со Cop 2.8 или 3 со Cop 4 сеа сметај а да не зборуваме и ако бараш повисока температура како јас од 27 степени кој не го намалува и навечер туку работи на 27 тогаш колкава ке биде разликата
Второ, кога ми требаше појачало за гитарата си земав Роланд Кјуб ич не се мислев... Ама па и тоа меретно во Кина направено
Нејсе, екологија е и самото тоа што еден производ ќе го употребуваш долго време! Без разлика за што се работи.
Климите како опција за целосно греење станаа пред 10-на години кога почнаа на р410 да ги прават. Претходно тешко некој да се греел на клима без да припали греалка или ако живее во завиткано станче. Ама види чудо, сеуште има народ на кој климите не му се примарно греење!? Впрочем кој има можност за централно парно(Ск,Бт) тоа е и најкомфорно и најеколошко!
Само тука на темава се крева прашина за класи,плувчиња и марки.Океј е тоа ако на некој му е за примарно греење, ама еден тон народ е како мене и користи клима за греење само во меѓусезона! Како оправдувате 60 бона или А+++ за тоа мене не ми е јасно?!? Или што е тогаш битно дали е јапанац или кинез?! Битно да се погоди и да тера со години...
Расправава во основа почна оти некој се заинтересира да дознае кој ги правел Фонко!?
Јас го подржав и стојам на тоа дека тие "кинески" фирми од тоа време ги шиеја јапанците во квалитет. И стојам на тоа! Сум видел како луѓе фрлаат панасоници,лџ-а и слични јапанци оти умреле. Им дошло времето. Јас уште ги чекам моиве да умрат и како што ми стои уште со години ќе ги чекам. А да ги фрлам исправни(кога перфектно си ја вршат работата) немам намера ни најмалку.