- Член од
- 3 јуни 2016
- Мислења
- 369
- Поени од реакции
- 642
Фино вака за комфор и перформанси што зборуваш. Како Топ-Шоп да слушам... постојано топла вода како измислуваат и премислуваат... а продаваат краен чкарт.
Врв на консумеристичкото општество во кое човек мора постојано да купува нови работи иако не му требаат. До уметност го донесоа продавањето/купувањето како чиста среќа да купуваш кога ќе купиш нешто ново.
А да се вратам на темава...
1.Кој те убедил дека новиве(инвертериве) се покомфорни?! (Слободно дај цитирај научна студија)
2.Како тоа трошат како трактор?! Си измерил да видиш?
Јас сум спремен да те побијам по било која точка.
П.С. и возам Рено Меган од тие со "газот" шејк,шејк што праватИ на крај памет не ми паѓа да ја сменам за било која од стотиците грдосии
што сега се продаваат.
На крај краева кој што го прави среќен тоа нека тера..
Pak nie makedoncite gi zaebavme site drugi na zapadot glupi sto kupuvaat brendovi skapi, sto brkaat energetski klasi i sertifikati, sto voveduvaat novi energetski pasosi od 2022, sto bi rekol ni edna klima od segasnive duri i od 100 banki tesko da bide A energetska klasa so novata klasifikacija. Ama ete ti najde tuka deka staroto i poevtinoto e kade kade podobro od novite modeli i deka najdobro e poevtino da si kupis. Nie sme otpad zemja koja sto dozvoluva se da se prodava i uvezuva. Samo EU ni e spas za nekakov red.
И на крај памет не ми паѓа да ја сменам за било која од стотиците грдосии