Neznam dali ova ce se sluci vo bliska idnina ama jas sum za timovite da ne mu dozvoluva na svoite igraci da igra za reprezentacija nemozi igra koj zema 20-30m godisno i da igra za reprezentacija so dokolku se povredi igracot na primer Lewandowski Bayern go kostase polufinale neznak kako uste timovite ova go dozvoluvaOдма искочија од УЕФА дека ако се напраи таа лига тимовите што ќе учествуваат освен во таа лига нема да смеат да играат во никое друго натпреварување. И дека нивните играчи нема да смеат да играат за своите репрезентации. Така да тешко ова да се случи во блиска иднина.
Не можи ниеден клуб да не му дозволи на играч да игра за репрезентацијата, се нафатил да игра ќе си игра. Тоа што треба тренерите на репрезентациите да имаат разбирање и да не ги трошат на непотребни натпревари е друг муабет.Neznam dali ova ce se sluci vo bliska idnina ama jas sum za timovite da ne mu dozvoluva na svoite igraci da igra za reprezentacija nemozi igra koj zema 20-30m godisno i da igra za reprezentacija so dokolku se povredi igracot na primer Lewandowski Bayern go kostase polufinale neznak kako uste timovite ova go dozvoluva
Нема УЕФА и ФИФА да им дозволат да играат за репрезентациите. А не дека клубовите ќе забранат. И да може и 100 милиони да зема годишно па да игра за репрезентација. Ти гарантирам сон на секој фудбалер му е да освои голем трофеј со својата репрезентација. Така да не можеш така да им забраниш. Можеш за небитни пријателски да им забраната ама за натпревари со значење не.Neznam dali ova ce se sluci vo bliska idnina ama jas sum za timovite da ne mu dozvoluva na svoite igraci da igra za reprezentacija nemozi igra koj zema 20-30m godisno i da igra za reprezentacija so dokolku se povredi igracot na primer Lewandowski Bayern go kostase polufinale neznak kako uste timovite ova go dozvoluva
Нема врска клубот, се прашуваат Уефа и Фифа зошто се нивни турнири Еуро и Светско. Ако тие не дозволат да не игра Пандев на пример, Македонија не смее да го повика за настап.Не можи ниеден клуб да не му дозволи на играч да игра за репрезентацијата, се нафатил да игра ќе си игра. Тоа што треба тренерите на репрезентациите да имаат разбирање и да не ги трошат на непотребни натпревари е друг муабет.
Каква е таа супер лига кога mid table екипа од премиер лига ќе учествува во неа
Ова ти е муабет кога БАБА би имала муда би била дедо. Ако глеаш така играчот може да се повреди и на тренинг во клубот па да не игра цела години и па да треба да му платиш платата што треба да ја добие.Eve vas da ve prasam so dokolu ste gazdi na nekoj klub i igraco igra za reprezentacija i se povreduva ja propusta cela sezona a ti treba da mu iskesira na krajo od godinata 100m Ti treba da si gi zastitis igracite kako gazda posto ti gi plakas a ne reprezentacijata a ako saka fudbalero da igra za reprezentacija slobodno neka igra ama ako se povredi toj period dodeka e povreden nema da zema pari pa toj neka igra pak fudbalo e biznis ne e sport ta e realnosta
Ti ne me razbiras fudabero neka se povredi kaj mene na trening ama ne kaj tebe posto jas go plakam a ne tiОва ти е муабет кога БАБА би имала муда би била дедо. Ако глеаш така играчот може да се повреди и на тренинг во клубот па да не игра цела години и па да треба да му платиш платата што треба да ја добие.
Не. Пробуваш глупости да форсираш. Тоа може да се примени во небитни пријателски натпревари. А не во сериозни натпреварувања со репрезентација. И нема потреба од драматизирање. Такви случаеви се многу многу ретки каде што играч пропушта цела сезона ради повреда со репрезентација. Пак е мауабетот ако баба имаше муда ќе беше дедо.Ti ne me razbiras fudabero neka se povredi kaj mene na trening ama ne kaj tebe posto jas go plakam a ne ti![]()