Немам претстава за стандардот во Шпанија. Може да ми кажеш однос меѓу просечна/минимална плата и цена на карти?Не знам за Германија јас за Шпанија зборав, таму владее сиромаштија, цените и те како се скапи за нив.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немам претстава за стандардот во Шпанија. Може да ми кажеш однос меѓу просечна/минимална плата и цена на карти?Не знам за Германија јас за Шпанија зборав, таму владее сиромаштија, цените и те како се скапи за нив.
Минималната плата е не повеќе од 1200 евра, цената на еден билет за натпревар е најефтината над 40 евра ама со двоглед да го гледаш натпреварот.Немам претстава за стандардот во Шпанија. Може да ми кажеш однос меѓу просечна/минимална плата и цена на карти?
Да уствари, за Шпанија може, ама за Германија/Англија не треба нешо многу да се бунатМинималната плата е не повеќе од 1200 евра, цената на еден билет за натпревар е најефтината над 40 евра ама со двоглед да го гледаш натпреварот.
За дерби да не прајме муабет, цените се до плафон.
Конкретно за Атлетико зборам, откако го направија новиот стадион цените се многу високи шо е и за очекување, знам имаше навивачи се бунеа од првата година со втората имаше големо кревање на цените на картите.Да уствари, за Шпанија може, ама за Германија/Англија не треба нешо многу да се бунат![]()
Е добро, 150 евра стварно е лудостКонкретно за Атлетико зборам, откако го направија новиот стадион цените се многу високи шо е и за очекување, знам имаше навивачи се бунеа од првата година со втората имаше големо кревање на цените на картите.
Јас платив 150 евра со Еибар играа ама последниот натпревар на Торес беше тој, единствени слободни места беа тие долу во прв ред зад клупата на тренерот и во вип ложата.
Околу мене двајца тројца дали беа Шпанци, сето туристи од Азија, Франција, Италија.
Aбе ОК е дека Интер не е калакурница од клуб како што често се спомнува кога ќе се закараме навивачи со навивачи ама прекардашивте со таа триплета. Па еден Реал нема триплета и што сега? Тоа го прави помал клуб од Интер? Па Барса и Баерн кои имаат по две триплети не ги спомињаат толку ко навивачите на Интер, веројатно во недостиг на титули па ко слепи за стап се фатиле триплета па триплета.Другар, Интер во 2010 освои ЛШ. Освои ТРИПЛЕТА.
Интер е единствениот клуб во Италија којшто освоил ТРИПЛЕТА!
Јувентус кој фактор е во европа жити се? Какво постоење на мапа бе другар.
0 титули у последни 20 години постоење на мапа ли е? Не ме интересира кој колку играл во лш, ниту пак кој колку пати изгубил финале. Ако гледаме по титули со Бенфика, Порто и Нотингем Форест сте на листа.
Ако толку постоите на мапа, кај ви се титулите? Не ми кажувај кој колку играл, не е работата само да се учествува. Од последната освоена титула во европа на јуве титула имаат освоено тимови како Порто и Борусија Дортмунд.
Извини ама 5 изгубени финалиња во 26 години не се постоење на мапа.
п.с.
Од последната освоена титула на Јуве во ЛШ
Манчестер Јунајтед 2 титули
Милан 2 титули
Интер 1 титула.
За Реал, Барса и Баерн да не праиме муабет.
И да, мене не ми е успех ако клубот се палсира, помине група и флопне или изгуби финале. За мене успех е ако тимот го дигне трофејот покрај прејаката конкуренција!
п.с Јувентус играл 9 финалиња во ЛШ, од којшто 7 има изгубено. Од кој 5 се од последната нивна титула.
И да, ако се прави муабет за ГОЛЕМИ ТИМОВИ ВО ЛИГАТА НА ШАМПИОНИТЕ Јувентус не треба да е пред Интер, особено не во ист ранг со Ливерпул, Милан, Реал, Барса, Баерн па и Манчестер Јунајтед.
Тука имаме различно мислење, по мене тоа ее турист, ниту сее идентификува со клубот ниту со неговите вредности... а истиот е наавијач ради глобализацијата и ради тоа што истата му овозможила да се заљуби у игра на некој играч или некој стил на игра, но тоаа не значи дека утре нема да се заљуби у друг играч и друг стил на игра.
Наполи, Хајдук Сплит, Ривер Плата никогаш не изгубиле подршка од своите навијачи а сите имаат во одреден временски период ужасни резултати.
Значи,но немора да е пресудно... и ден денеска ради одредени вредности навијачите се приклонуваат кон еден или друг клуб... секако управата ако во одреден период работела добро го издиганала клубот на шампионско ниво, но ако утре некоја управа работи лошо и клубот има лоши резултати тие навијачи нема да се откажат од тој клуб ради погоре наведеното.
не е ова баш сосема точно и е предмет на широка дискусија, но ЦЗ секогаш важел за Београдски/ Српски клуб,а тоа ке го приметиш од структарата на играчи од нивно основање, секако после се менувале со текот на времето но во основа останало тоа, Партизан важел за Југословенски клуб исто така тоа можеш да го видиш од играчите при негово основање, Динамо Загреб за Хрватски, Хајдук Сплит како еден од постарите за Далматински, Вардар за Македонски клуб...Паок важел за клуб на Грци од мала азија кои се населиле во денешна егејска македонија после Грчко-Турската војнаа, Арис клуб на грците од Солун, Панатинаиокос воен клуб, Олимпијакос народски клуб....
Холандија, Италија, Немачка, Данска ако ги ставаш во западна европа и Чешка, па и Грчка имаат и те како солидна ултра култура, така да далеку се од умирање.
Работата беше пошо Јувентус го ставија ешалон над Интер кога правиме муабет за ЛШ, и тоа нешто историски гледано беше муабетот, поточно Јувентус беше ставен над интер во ист ранг со Ливерпул, Милан и Манчестер Јунајтед.Aбе ОК е дека Интер не е калакурница од клуб како што често се спомнува кога ќе се закараме навивачи со навивачи ама прекардашивте со таа триплета. Па еден Реал нема триплета и што сега? Тоа го прави помал клуб од Интер? Па Барса и Баерн кои имаат по две триплети не ги спомињаат толку ко навивачите на Интер, веројатно во недостиг на титули па ко слепи за стап се фатиле триплета па триплета.
За мене Интер е голем клуб рамо до рамо со најголемите во Европа иако навивачки често знам понижувачки да настапам кон него кога ќе се препираме, дали на форумов, дали во живо. Ама мислам дека е преголем форсот со триплетата (често користен како аргумент во препирките на релација Интер-Јуве) иако истата ја нема најголемиот клуб во светот Реал.Работата беше пошо Јувентус го ставија ешалон над Интер кога правиме муабет за ЛШ, и тоа нешто историски гледано беше муабетот, поточно Јувентус беше ставен над интер во ист ранг со Ливерпул, Милан и Манчестер Јунајтед.
Е сеа ти како фан на јуве кажи ми дали е реален тој муабет и по кој основ.
А за триплетата ја спомињам јас лично пошто за мене тоа е најголемиот успех на мојот клуб во мојот животен век. И нормално е да се гордееме/да славиме/да се курчиме со нешто такво. Па и некад непотребни форсови да се тераат коа ќе се зајадеме вака
Иначе за Реал што да каже човек, Триплета од титули направија и секоја чест за тоа. Сепак се убедливо најдобриот клуб во Европа историски гледано. Глупо е сеа на нив некој да им збори за ЛШ![]()
nikad nema u ist kos da bidat Juve i Inter
Токму така.radi Seria B
apsolutno nisto ne znae on, pred ogledalo da zastane nema da znae da se najde, nisto od covek, ne postoi, izmislen e.ubavo si kaza Tribiani, si znae covekot..