Freddy Krueger
The Dream Master
- Член од
- 18 март 2009
- Мислења
- 2.236
- Поени од реакции
- 2.028
Кога беше мал, ти викаа вкусот?Се на се, едвај чекам. Ако некој клуб ми е симпатичен во Англија, то е Челзи
Не знам зашто бе толку фанови на Премиер Лига екипи имате омраза према Челзи?Кога беше мал, ти викаа вкусот?
Не ме викаа, сам одевКога беше мал, ти викаа вкусот?
То се не да речима објаснити...Не знам зашто бе толку фанови на Премиер Лига екипи имате омраза према Челзи?
За мене, а претпоставувам и за големиот дел од неутралната фан база Челзи не е омразен тим.
Нормално, освен за фановите на Барса, бидејќи си имаат они историја кога играа епски дуели едни меѓу други.
Искрено, покриво ќе ми беше Реал да испадне од Ливерпул него од Челзи.
Океј екипа се Челзи, што знам, од неутрален аспект не се некоја погана екипа, не играат гаден фудбал, немаат кварни играчи, не се често фаворизирани од судии па за да осеќа некаква омраза неутралниот фан према нив.
Реални да сме Челзи имаат многу послаб тим од Сити, ПСЖ, Баерн, па и од други екипи кои на хартија повеќе беа фаворити од сенка.Не го разбирам коментарот и кои се тие други околности.
Зошто за еден Сити е нормално да игра финале, а на Реал и Челзи едноставно им се погодило?
Мене баш ме чудеше тоа што Сити на многумина им беше и им е главен фаворит за освојување. По кој параметар? Во ред, формата и позицијата во лига може да се земе предвид, ама апсолутно не е пресудна. Како да не сме гледале фудбал години и години. Во ЛШ и особено во сама завршница, ништо не важи. Сите почнуваат од нула.
Доколку пак ја земеме предвид кампањата на Сити во ова натпреварување и ја споредиме со оние на Челзи и Реал, не гледам никаква спектакуларност и остварена предност, напротив.
Челзи лесно ја помина групата, ја урниса Севиља на гости 0:4 и се пласираше во 1/8 финале. Таму Атлетико Мадрид. Можете да мислите што било за нив, но без разлика на лошата форма во моментот, Атлетико прво е голем тим, второ потенцијален шампион на Шпанија. Фантастичен ростер, одличен тренер. Никој жив не сака со овие да игра во нокаут-фаза.
Од друга страна, Манчестер Сити имаше уште послаба група отколку Челзи, па и Реал, а во 1/8 финале се сретна со Борусија Менхенгладбах. Четвртата по квалитет преостаната германска екипа во ЛШ. Заебанција. Во 1/4 финале, Сити се соочи со Борусија Дортмунд. Внимавај, Сити игра два меча пред полуфинале со екипи кои не се топ четири во ебениот Бундес. Ниту во овој двомеч не беше импресивен, на искуство, односно неискуство на противникот помина понатаму.
Добро, Челзи исто така во 1/4 финале имаше на хартија ,,слаб" опонент, иако тој Порто го елиминираше првакот на Италија (каков и да е) и дојде помеѓу елитата како првак на својата земја.
Реал покрај Аталанта, лански четвртфиналист и тотално непријатен противник (да речеме на рамниште на Дортмунд), во 1/4 финале се соочи со Ливерпул. Каков-таков, тоа е Ливерпул. Никој не сака да игра со Ливерпул, никој не сака да игра со шампион на Англија.
Затоа и не ми е јасно ова со ждрепката и среќните околности по овие два тима, но и изразената фаворитска улога на Сити непоткрепена со цврсти аргументи.
Најсилен состав? Можеби. Ама ако беше така, уште во септември да ја затворевме темава, бидејќи Сити на папир е многу силен и Сити уште во првиот дел од сезоната ја освои Премиер Лига.
Те молам намали со овој исфорсиран хумор за општо добро на сите.Може ќе се среди ситуацијава до почеток на мај па ќе можеш со останатите Барса фан бојс да си прославите. Само внимавај, училишен ден е, да не се успиете следниот ден за прв час хемија на Zoom.
Јас не се сеќавам некогаш на ваков ужасен избор на екипи за навивање во полуфинале на ЛШ. ПСЖ ми е најодвратниот клуб на светот, дури и за Челзи би навивал пред него. Сити градски ривал на Јунајтед, за Челзи се е кажано, а Реал со дедовците е срамота да освои ЛШ.Не може човек да не мрази пластични клубови. Сите искрени фанови на фудбалот во Реал ќе го видат спасот од инстант екипчињата, кои се играчки на нафташи од пичкеси мајчине, кои ни правила на фудбал не знаат. Браќа форумџии и сестро Стефи ќе ве молам барем еднаш тука да се обединиме и да навиваме заедно со сето срце за последниот мохиканец, олицевратието на традиција, витештво и чесност, нашиот и ваш Реал Мадрид. Без разлика дали сте фанови на Јунајтед, Ливерпул, Арсенал, Јуве, Милан, Интер, Баерн, Атлети или Дортмунд време е заедно да застанеме рамо до рамо и да го поддржиме Реал Мадрид. За фудбалот се работи.
Единствено Барса фан бојс и овие неколку напатени души кои избрале да ,,навиваат" за Челшит треба да бидат и останат запаметени како талогот на форумов, кој бил на погрешната страна на историјата.
Си се препозна а? Фино.Те молам намали со овој исфорсиран хумор за општо добро на сите.
Има луѓе на форумов кои би преживеале корона ама не и овој очаен обид за хумор.![]()
Реал - мреал..Барса - фарса...Јуве - муве....традиција и квалитет небаре за сувомеснати производи се работи...цело време тони милиони имаат врлено на играчи и трите клуба...(да имаат некоја школа како Ајакс ај да речеме)....По оваа логика освен во/за нив во никој клуб не треба да се вложува и да се навива...
Стоичков, Роналдињо,Меси...се тоа од Ла Масиа продакшн...Барса ако нема школа не знам кој има.. Бартомеу шо ја усра Ла Масиа ка усра ама пред тоа 80% играчите и на Барса и Шпанија потекнуваа од Ла Масиа. Пари на Гризман, Кутињо, Дембеле се трошеа само заради лошата политика на Бартомеу. Не можеш да пишуваш вака само заради тај период од 4 5 години шо и ние самите навивачки не ги сакаме.