Македонски филмови

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.208
Малцинскиве копродукции сам ги ископав, а кратките и документарни филмови веќе ги објавија на друг сајт. Не сфаќам зошто се глупираа да ги кријат имињата на режисерите, ко на сајт пак мораат да објават синопсис и сценарист/режисер.

Документарни:
GligorovNikolche Popovski Krug Filmkrugfilm.mk€ 48,780 /
3 m MKD
The Last Cowboy / Posledniot kaubojSabidin AliuVizioni Plus Production € 81,300 /
5 m MKD
The Fall of the Balkan Wall / Padot na Balkanskiot dzid Kristina AntovskaIn Digital € 32,520 /
2 m MKD

Малцински:
- Рид (Brdo)- Хрватска - Bruno Gamulin - Круг филм - 4,000,000 ден.
- Киука (Kyuka Journeying to the moon through the endless sea) - Грција - Kostis Charamountanis - Лист продукција - 3,600,000 ден.
- Мајка ми е космонаут (Misioni aka My mother is a Cosmonaut) - Албанија - Andi Deliana - Дрим фектори - 2,000,000 ден.
Овој Грков читам самоук, претходно снимил еден долгометражен филм, овој би му бил втор. За странци не бараат факс, а за наши (конкретно Багашов) бараат? :eek:

Хрватов пак последен филм снимил пред 20 години?!

Кратки:
- Кучката - Тамара Котевска- Фокус покус - 1,600,000 ден.
- Тале и корона - Томислав Алексов- Продукција МС - 1,500,000 ден.
- Огнен - Димитар Банов - Аудиохаус - 1,200,000 ден.
- Салман - Mentor Nuredini, Shqipe Nuredini Duka - Монаркиа - 1,000,000 ден.
- Ни ваму ни таму - Надежда Панов - Пиреј филм - 800,000 ден.
- Сите сме папагали освен оние кои не се - Александар Карпузовски - Арка медиа - 800,000 ден.
- Зеро - Васил Христов - Алка филмс - 800,000 ден.
- Кутии - Ангела Димеска - Контраст филм - 700,000 ден.
- Големата ноќ - Батухан Ибрахим - ОХО продукција - 700,000 ден.
Зошто се доделуваат пари за филмови на режисери кои веќе добиле пари, а не го завршиле претходниот проект, да ми је знати... Томче догура и до втор филм и тоа за корона, што ти е партија еј. :tapp:

Не знам кои се овие Карпузовски и Димеска, не сум слушнал за такви филмски творци, макар и студенти биле, али кога побогу жената на Митко Панов стана филмски режисер?!

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.285
али кога побогу жената на Митко Панов стана филмски режисер?!
Ќерка му е :) има формална едукација (не сум сигурен само каде), имав прилика да го читам сценариото уште летото и ми се допадна, доста зрело и необично.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.208
Ќерка му е :) има формална едукација (не сум сигурен само каде), имав прилика да го читам сценариото уште летото и ми се допадна, доста зрело и необично.
Се извинувам тогаш. Мислев жена му станала режисер. :D
Овој Карпузовски по инстаграм се претставува ко фотограф. Да го пријавам и јас другар ми што снима по свадби со некое сценарио, може ќе ни дадат да снимиме филм.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Одма го купувам блурејот.
Ау чекај, неам блуреј читач.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.208
Нарачувај уште сега од Аљи експрес. Што пари се да не знаеш?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.995
Поени од реакции
8.322
Мислам дека паметно би било да се продаваат овие ДВД филмови низ цела Македонија а не само во Скопје во Кинотека.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.225
Поени од реакции
8.332
кој е филмов на алфа што оди

Kajgana Shop

На врв Bottom