Имам една желба... ако некој познава или има контакт со некој од репрезентативците, да им пренесе поздрав од мене утре или касно вечер. Фала однапред. А тоа е следново :
Германците имаат ТИМ, а немаат ИГРАЧИ, освен еден е тоа е Сани. Тој е безобразен и дрзок, секако фудбалски, ќе дрибла и во шенаестеник пред да даде гол. Ќе сака да направи мајмуни и магариња од нас. Ја за него би пуштил некој дрвар да му олабави едно ребро две, т.е. да го смири, не да го стави во количка или да му скине нога. Само да го смири, да си земе жолта картичка и да излезе. Ние не сме топовско месо, не веќе.
Второ, поважно! Германицте имаат АДРЕНАЛИН, ама немаат ТЕСТОСТЕРОН. Што тоа значи? Значи дека имаат мотив да играат 95та минута како да е прва, без разлика на резултат. Тие се под константен ПРИТИСОК,да не речам и под страв, од нив се очекува да победат. Ама немаат едно нешто, а тоа се МУДА, тоа и Кан го има кажано.
Значи ако играме машки, со МУДА и да покажеме дека имаме ВУНА во гаќи и на гради и во нос, и ако играме како што знаеме, сигурен сум, ќе ги победиме и тоа во сред Дуизбург. Ако сум песимистичен би рекол дека ќе им извадиме нерешено.
Мора да играме агресивно, со телесен контакт во одбрана, муда у гс. Ако не ги исплашиме и играме без контакт, ќе изгубиме. Не смееме да дозволиме да си комбинираат во наша половина подолго од 3сек. Ако не, фаул. Фластер, лепак, цело време.
Поздрав и фала
Одбраната ќе го добие мечот!
п.с. Германците не се тоа што беа, некој што им го знае менталитетот ги крши ко стапчиња.