Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ама зашто со изазивање вака, зашо и со кмеее кмееее постови, зашто со коментари од типот "другарчињата" и као некои смешни модификации на никовите? Која е потребата? Не разбирам. Што ќе добие дискусијава со ова не сфаќам. Ти барем немој, не ти личи. :)

Иначе еве ја ќе ти одговорам, нормално е сега да има реакции не знам што се чудиш. Друго е кога нешто вакво се случува кога е у прашање Јуве или Интер, друго е кога се случува на Торино или на Џенова. Ти повеќе се нервираш и те засега на Јуве кога ќе му свирнат непостоечки пенал или на Беневенто со Кротоне? Иначе како што реков погоре, не е океј ова со одложувањево утакмици доколку има услови да се изиграат, без разлика кои се екипите. Ама и за ова пак ќе се повторам: Наполи е крив за све ова, они први направија вака и им пројде.
Затоа што не знам како поинаку да ви го претставам плачењето, освен со кмеее кмеее.

А вториот дел само го закачнав Бјанконеро пошто он мери одлуки на небитни утакмици. :D

Цел ден се мачат, се туткаат, кршат прсти, трокираат, пробуваат да се оправдаат, да релативизираат, нешо од нешо да одбранат
Ама од страна кога ги гледаш вака, жал да те фати
Па богами, не прсти, врат треба да искршиме за да ви се стави у тоа главите ДЕКА ИНТЕР НЕ ПОБАРАЛ НИКАКВО ОДЛОЖУВАЊЕ НА УТАКМИЦАТА ТУКУ ТОА Е ОДЛУКА НА ЛОКАЛНИТЕ ВЛАСТИ КОИ НЕМААТ ДОПИРНА ТОЧКА СО ФУДБАЛ. НЕ КУР ГИ ИНТЕРЕСИРА ФУДБАЛ. ГИ ИНТЕРЕСИРА ЗДРАВЈЕТО НА ГРАЃАНИТЕ И БОРБА СО КОРОНАВИРУСОТ.

Стварно жал да го фати човек коа ве чита вака како се бламирате како мали деца.
ne e fintata dali inter ke pobedel ili ne ako se odigrase, ruku nie trubime (borigol isto misli)
аааа епа добро чим боригол исто мисли ондак нема цел секоја понатамошна дискусија на темава.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
pa dobro de, 100 pati edno isto kazuvas, ama 100 pati i nie kazuvame deka NE IST TRETMANOT ZA SITE, a toa e propust na federacijata koja ne moze da si go izmenadzira prvenstvoto.. i prekini so toa vlastite pa vlastite, znaeme deka vlastite toa go zabranile, ama federacijata toa go dozvoluva i ne e pravilno i ne fer sprema drugite klubovi.. licno ja ne vikam deka treba da se ponisti ili ukine ovaa sezomna, nema potreba od toa, amaza sledna sezona treba da si razmislat ubavo i da sednat so vlasti na pokraini (sto gi vikas opstini a ustvari ne se opstini) zada ne se desat vakvi sranja, i da presecat da vazi nekoj protokol ili pravilo za site isto..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.185
Mondo, tribiani i cobe inaetcijata (cel zivot inat tera od koga go znam od 7 godini) ne e fintata dali inter ke pobedel ili ne ako se odigrase, ruku nie trubime (borigol isto misli) deka ne e ednakov tretmanot vo ligava.. Znaci roma, genoa, torino so 5 milijardi bolni odigraa utakmici, a za napoli i inter toa ne vazi..
Само прво посочи ми каде реков дека за сите третманот е ист, толку барам. Второ, јас прв реков дека Јувентус треба да ги добие бодовите против Наполи зашо Де Лаурентис се инаетеше и не сакаше да му игра тимот, па после властите забранија патувања и се деси што се деси. Трето, јас не знам веќе како да ти објаснам, ВЛАСТИТЕ ВО ЛОМБАРДИЈА МУ ЗАБРАНИЈА НА ТИМОТ ИНТЕР БИЛО КАКВА АКТИВНОСТ, ЗНАЧИ НЕ ПОБАРА ИНТЕР ОДЛОЖУВАЊЕ. Ете примерот со Џенова го давате, ама убаво кажа Сплендора, властите во Џенова тогаш не забранија ништо и затоа се одигра мечот.

Еве ќе те прашам, зошто не се одложи првото дерби со Милан кога тогаш имаше Интер 5-6 заразени со корона? Дали Интер бараше одложување? НЕ! Затоа ви објаснуваме дека смешно е да се етикетира Интер во ситуацијава кога најискрено повеќе ни одговараше да се одигра мечот, преку кур ако не играа Ханда и Де Фрај, божем немаше да ги тепаат Сасуоло и без нив. Ваљда сега сфаќаш што зборам цело време и дека не водам инает него факти ти доставувам.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Само прво посочи ми каде реков дека за сите третманот е ист, толку барам. Второ, јас прв реков дека Јувентус треба да ги добие бодовите против Наполи зашо Де Лаурентис се инаетеше и не сакаше да му игра тимот, па после властите забранија патувања и се деси што се деси. Трето, јас не знам веќе како да ти објаснам, ВЛАСТИТЕ ВО ЛОМБАРДИЈА МУ ЗАБРАНИЈА НА ТИМОТ ИНТЕР БИЛО КАКВА АКТИВНОСТ, ЗНАЧИ НЕ ПОБАРА ИНТЕР ОДЛОЖУВАЊЕ. Ете примерот со Џенова го давате, ама убаво кажа Сплендора, властите во Џенова тогаш не забранија ништо и затоа се одигра мечот.

Еве ќе те прашам, зошто не се одложи првото дерби со Милан кога тогаш имаше Интер 5-6 заразени со корона? Дали Интер бараше одложување? НЕ! Затоа ви објаснуваме дека смешно е да се етикетира Интер во ситуацијава кога најискрено повеќе ни одговараше да се одигра мечот, преку кур ако не играа Ханда и Де Фрај, божем немаше да ги тепаат Сасуоло и без нив. Ваљда сега сфаќаш што зборам цело време и дека не водам инает него факти ти доставувам.
Posoci i ti kade vikam jas "inter e kriv" so tie zborovi.. znaeme deka vlastite toa go pravat, ama pak ke kazam - toa ne e fer i morase federacijata posle juve napoli da si sredi toa, vaka samo gluposti se desavaat.. MORA naredna sezona ovoj propust da go ispravat, bidejki ovaa sezona ubavo pravilo mapravija - 13 igraci plus golman, ama ocigledno ne razmislile na toa deka nekoja pokraina moze da zabrani i slicni kurci palci..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.185
Posoci i ti kade vikam jas "inter e kriv" so tie zborovi.. znaeme deka vlastite toa go pravat, ama pak ke kazam - toa ne e fer i morase federacijata posle juve napoli da si sredi toa, vaka samo gluposti se desavaat.. MORA naredna sezona ovoj propust da go ispravat, bidejki ovaa sezona ubavo pravilo mapravija - 13 igraci plus golman, ama ocigledno ne razmislile na toa deka nekoja pokraina moze da zabrani i slicni kurci palci..
Тука се слагаме, тоа е проблем кој мора да го средат зашо не е фер према одредени екипи. Имаше иначе постови кај што замараа некои за Интер ама ајде, нема везе.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
I sekoj fan na Juve ima pricina da se buni bidejki direktno gi zasegna tekmata so napoli, i eve sega so inter desavkava kade sto normalno se smetaat najgolemi rivali i baska neli borba za titula. Tocno e deka inter ne e kriv vo situacijava i ne mora ko mario povtaracki papagal da izigravate deka ne bil kriv.. megjutia odlukive nekako gi zasegna Juve, bas protiv 2ta "najomrazeni" kluba i zatoa nie digame vreva deka ne e fer odnosot, a pritoa nikoj ne go krivi inter.. me sfakjas? Se zalime na tretmanot na federacijata

Џ

Џонтра Волта

Гостин
pa dobro de, 100 pati edno isto kazuvas, ama 100 pati i nie kazuvame deka NE IST TRETMANOT ZA SITE, a toa e propust na federacijata koja ne moze da si go izmenadzira prvenstvoto.. i prekini so toa vlastite pa vlastite, znaeme deka vlastite toa go zabranile, ama federacijata toa go dozvoluva i ne e pravilno i ne fer sprema drugite klubovi.. licno ja ne vikam deka treba da se ponisti ili ukine ovaa sezomna, nema potreba od toa, amaza sledna sezona treba da si razmislat ubavo i da sednat so vlasti na pokraini (sto gi vikas opstini a ustvari ne se opstini) zada ne se desat vakvi sranja, i da presecat da vazi nekoj protokol ili pravilo za site isto..
И сеа ти бараш фудбалската федерација на Италија да има поголеми ингеренции од локална самоуправа во соработка со министерство за здравство во време на светска пандемија?

Рипате и се силите еве веќе 2 дена по ред. Ти дури сега се смири откако вчера ја брануваше целата форумска јавност со изјавите ДЕКА НЕКОЈ УМЕШАЛ ПРСТИ. :D

И пак истото ќе ви се повтори, никој од Интер не побарал одложување.
Горе доле ние интерашите на форумов се согласуваме дека не требаше да биде одложена утакмицата.
Повеќето интераши на форумов бевме против Наполи и нивното курчење и одбивање да играат утакмица на своја воља.
Јас бев првиот што пиша за нееднаков третман и како пример го земав мртвото Лече кое утре ќе дојде мртво болно и никој нема да му се замара. Ете место Лече, Џенова испадна таква во ситуацијава.

И пак никој не дава одговор на прашањето зошто мислите дека му се врши некаква услуга на Интер со тоа што им ја одложуваат утакмицата поради 2 заболени првотимци? А пред неколку месеци игравме утакмици каде имавме повеќе заболени играчи.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
I sekoj fan na Juve ima pricina da se buni bidejki direktno gi zasegna tekmata so napoli, i eve sega so inter desavkava kade sto normalno se smetaat najgolemi rivali i baska neli borba za titula. Tocno e deka inter ne e kriv vo situacijava i ne mora ko mario povtaracki papagal da izigravate deka ne bil kriv.. megjutia odlukive nekako gi zasegna Juve, bas protiv 2ta "najomrazeni" kluba i zatoa nie digame vreva deka ne e fer odnosot, a pritoa nikoj ne go krivi inter.. me sfakjas? Se zalime na tretmanot na federacijata
Уште да капираше дека никој не ги ебел ни 10% овие од федерацијата и воопшто што они мислеле за утакмицава дали да се одложи или се да оди според протоколот.

Забраната дојде токму од ломбардија, без никаква можност некој да се жали, затоа и федерацијата, даде објаснување и упати информација дека утакмицата ќе се преигра на друга дата, секоја друга одлука ќе паднеше во вода од повисоки инстанци...

Мене ми изгледа дека намерно се правите наудрени, не верувам дека до толку сте глупи и неможите да разберите проста работа.

Јас не разбирам зошто толкава галама не направивте за натпреварот Торино - Лацио, каде што е ист случајот?!

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Уште да капираше дека никој не ги ебел ни 10% овие од федерацијата и воопшто што они мислеле за утакмицава дали да се одложи или се да оди според протоколот.

Забраната дојде токму од ломбардија, без никаква можност некој да се жали, затоа и федерацијата, даде објаснување и упати информација дека утакмицата ќе се преигра на друга дата, секоја друга одлука ќе паднеше во вода од повисоки инстанци...

Мене ми изгледа дека намерно се правите наудрени, не верувам дека до толку сте глупи и неможите да разберите проста работа.

Јас не разбирам зошто толкава галама не направивте за натпреварот Торино - Лацио, каде што е ист случајот?!
Zatoa sto vo samiot post sto si me citiral ti lezi odgovorot - digame vreva radi 2ta najomrazeni kluba (posle inter, napoli e vtor najomrazen za mene a veruvam i za 90% od juventasite sirum svetot).. e zatoa ne digame vreva za torino i ostala bagra..

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Zatoa sto vo samiot post sto si me citiral ti lezi odgovorot - digame vreva radi 2ta najomrazeni kluba (posle inter, napoli e vtor najomrazen za mene a veruvam i za 90% od juventasite sirum svetot).. e zatoa ne digame vreva za torino i ostala bagra..
Ти можеш да дигаш врева колку сакаш, ќе те трпиме до мај без проблем после тоа ќе исчезниш од форумов, најверојатно заради излив на мозокот.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ти можеш да дигаш врева колку сакаш, ќе те трпиме до мај без проблем после тоа ќе исчезниш од форумов, најверојатно заради излив на мозокот.
:popce: skraja da e.. preferiram na 80 god u meka postela.. druzhe ja na forumov so istovo ime sum od koga si podmocnuval navecer u krevet, ne pa da isceznam u maj..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.252
Поени од реакции
46.632
Истите што збореа на памет пред дуелот Јуве - Наполи, па пуштаа хехенца кога им се црташе зашто утакмциата ќе се одложи и преигра и тврдеа дека тоа немало шанса да се деси, па прославуваа 3 поени уз пар други бајати хехенца, се истите што и сеа не сфаќаат што се дешава и тешко дека има поента човек да им објаснува иако у глобала тогаш све требаше да им стане јасно како функционира фудбалот у корона времево у Италија.

Уште не разграничуваат Италијанска Фудбалска Федерација, Клубови и локални здравсвтени власти, и тераат муабети на памет и поставуваат глупи прашања од типот ама зашто тогаш тие и тие играа а сеа Интер не игра.

Зашто локалните здравствени власти си имаат различна политика на толкување на ваквите случувања, нарочито оние кои доаѓаат од области кои беа најпогодени од короната ( Милано беше еден од тие градови ). Тогаш ( јуве-наполи ) локалните здравствени власти на Неапол решија дека Наполи не смее да патува, хиерархиски гледано, нивните одлуки се СЕКОГАШ над оние на фудбалската федерација која има протокол кој вели до 13 заболеми мислам е дозволено, повеќе и се одлага. Едното со другото немаат никаква врска, ако локалните здравствени власти кажат така и така ќе биде, правилата на фудбалската федерација одат во втор план, или трет, или 10ти, сеедно, небитни се и не важат.

Така е и сега, ако се водиме по протоколот на фудбалската федерација, Интер ќе требаше да игра меч и да тренираат оние кои не се болни иако сеуште не се знаеше дали има и новозаразени, што и беше во план на клубот пред дуелот со Сасуоло.
Во ниту еден наврат Интер не излезе со барање дека натпреварот треба да се одложи, имаа тренинзи, се спремаа за мечот, у ниту еден наврат јавно не начнаа муабет за одлагање, нарочито што не е прв пат сезонава да го јадат од корона, и тогаш ( на старт од година кога беа далеку посјебани) и сега, беа спремни да излезат на терен.

Ко и пред јуве-наполи, така и сега, се мешаат локалните здравствени власти кои налагаат одлагање на натпреварот и забрана за Интер да се собираат за тренинзи извесен период. Толку, протоколот на фудбалската федерација под дифолт тука веќе не важи небитно дали 1 е заразен или 10, нивната одлука е последна и нив не ги интересира што налага протоколот на фудбалската федерација.

Исто беше и пред дуелот Лацио - Торино, гостите имаа забрана за патување од локалните власти во Торино, што под дифолт значеше и одлагање на утакмицата иако фудбалската федерација претходно даде зелено светло да се игра зашто Торино не ја исполнуваа таа квота од над 13 заразени.

Одговорот на прашањето зашто одредени утакмици се изиграле при слични случувања лежи во различната политика на локалните здравствени власти, дадена им е слобода да одлучуваат секој регион посебно, така да едни региони на еден начин ги третираат овие работи, други региони различно и ич кур не ги боли дали тоа некому е логично, дали некои трети играле у слична ситуација, или што вели правилникот на Серија А.

п.с. За јувенташите, навратете се на изјавата не на било кој, туку на Ањели, и што он мисли кога ќе пресечат локалните здравствени власти, а ја даде пред мечот со Наполи кој беше одложен.

п.п.с. енормна болка у пенисов иам дали некој ќе прочита или не, марио знам дека нема зашто до Г е стигнат од азбуката, магистерот исто така зашто и него му е доста од научни трудови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom