Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
101 далматинци со Глен. Не носеа од градинка, забавиште, претшколска, не знам како се вика тој дел сега, али немав повеќе од 5 години. Не памтам ништо од филмот, само фризурата на Клоуз на платно.
Пред мене и другарка ми седеше едно дете, кому му беше ептен досадно и се вртеше на местото во сите можни насоки. Наеднаш се заглави скроз во тоа седиштето, пола влезе во тој празниот дел и почна да плаче. Ние 2-3ца околу него наместо да викнеме некој поспособен и повозрасен од нас, земавме да го тегнеме де него, де седиштето, поима неам како успеавме да го измкнеме. После тоа почна појако да плаче и да се заблагодарува. Трауми. :D

После тоа се сеќавам дека и на школо не носеа на уште 2-3 филма, пред да го затворат киното, али поима неам кои биле.

Што се однесува на родителска незамаранција за што гледа детето, мајка ми цел живот заспива пред тв. Каков сака и да е филмот, само да врти нешто. Иам фобија од хорори сега, мислам дека повеќето тогаш ми се изгледани и потиснати во потсвест некаде за да заспијам нараат. :D

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.822
Поени од реакции
6.415
Сценава со Џулијан Мур е најдоброто нешто што сум го видел подолго време.
Што се однесува на родителска незамаранција за што гледа детето, мајка ми цел живот заспива пред тв. Каков сака и да е филмот, само да врти нешто.
Јас некој од најстрасните и најмрсни сцени ги имав гледано во латино сапуници, вдневна, некои од нив од оваа точка скроз ги гледам ко софт порн, на моите не им беше гајле хахаха.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Јас некој од најстрасните и најмрсни сцени ги имав гледано во латино сапуници, вдневна, некои од нив од оваа точка скроз ги гледам ко софт порн, на моите не им беше гајле хахаха.
Па добро, мојата ќе изгасела ваљда канал, ама да била свесна.
Пример, до пред некоја година кога го репризирав, мислев дека Парфем филмот завршува со оргијата насред плоштад, зашо таа беше последната сцена што ја видов на тв дома. :D

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.822
Поени од реакции
6.415
Буквално уште со нозете не допирав до подот кога седев на кауч, а на тв љубење. Си велев уф едвај чекам да пораснам.

D

Deleted member 95595

Гостин
не се смеј,ова не е могуче вакво срање да испадне, дали има вкупно околу 40минути нов материјал, све друго се од предходните делови
Не знам како е ова новост. Се знаеше дека нема цел филм да е нов. Сними неколку нови сцени, неколку едитира, и то е то.
Ја не знам од кај мислите дека ќе биде нов филм. Ја очекував баш тоа - некои 40 минути и евентуално подобрено монтирање, ефекти мејби (устата, оноа розевото срање...)...
све тоа што има у трејлерите е у ствари новиот додаток, не ни планирам да го гледам и така го изгледав во рок од 15минути хаха
Искрено, не ми е јасно како според вас филмов е ист како претходниот, па некој од вас викат "само 40 минути нов материјал". Демек, малце се 40 минути? А не сум ни сигурен дали се 40 минути "нов" материјал, немам начин како да го проверам тоа, а не сакам да вадам бројки од ракав, онака лаички колку за да ми делува јака поентата. Јас го изгледав филмов, и искрено ова е комплетно различен филм од претходниот, ама комплетно. Нормално дека ќе има повторување на некои работи, ама да кажите дека нема разлика со претходниот филм е нон сенс.

А основната математика вели дека претходниот филм траеше 120 минути, а овој трае 230 минути... Како се ова само 40 минути нов материјал, не знам, можда јас не знам да собирам и одземам.

Иначе, да не се сфатиме погрешно, гледате дека во ниту еден момент не спомнав за тоа дали ви се допаѓа, дали ми се допаѓа или не новиов филм, ама едноставно осетив одговорност, како љубител на гледање филмови, да го одбранам филмов од невистиниве шо ги наведовте.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Искрено, не ми е јасно како според вас филмов е ист како претходниот, па некој од вас викат "само 40 минути нов материјал". Демек, малце се 40 минути? А не сум ни сигурен дали се 40 минути "нов" материјал, немам начин како да го проверам тоа, а не сакам да вадам бројки од ракав, онака лаички колку за да ми делува јака поентата. Јас го изгледав филмов, и искрено ова е комплетно различен филм од претходниот, ама комплетно. Нормално дека ќе има повторување на некои работи, ама да кажите дека нема разлика со претходниот филм е нон сенс.

А основната математика вели дека претходниот филм траеше 120 минути, а овој трае 230 минути... Како се ова само 40 минути нов материјал, не знам, можда јас не знам да собирам и одземам.

Иначе, да не се сфатиме погрешно, гледате дека во ниту еден момент не спомнав за тоа дали ви се допаѓа, дали ми се допаѓа или не новиов филм, ама едноставно осетив одговорност, како љубител на гледање филмови, да го одбранам филмов од невистиниве шо ги наведовте.
И од тие 120 минути, се што снимаше Whedon е скратено, така да има минимум цели нови 2 часа. Ги виделе воведнитте сцени со Вондер Вуман и Брус Вејн кога го регрутираше Аквамен на почетокот, и им се видел ист филм.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
И од тие 120 минути, се што снимаше Whedon е скратено, така да има минимум цели нови 2 часа. Ги виделе воведнитте сцени со Вондер Вуман и Брус Вејн кога го регрутираше Аквамен на почетокот, и им се видел ист филм.
така е и оживувањето на супермен нов материјал, и доагањето на степенфолф кај амазонките е нов материал, и пак борбата со степенволф во тунелот е нов материјал и така натака.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771
Имам читано дека само 30% e користено во филмот (2017) од Зак што снимил првично.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299

Готово, го одбрани филмот. Во JL 2 ти ќе бидиш executive producer.

Иначе, да не се сфатиме погрешно, гледаш дека не коментирам дали го бива или не, туку само што евентуално е ново и колку е ново.

Го одбранил филмот. :pos:

D

Deleted member 95595

Гостин
така е и оживувањето на супермен нов материјал, и доагањето на степенфолф кај амазонките е нов материал, и пак борбата со степенволф во тунелот е нов материјал и така натака.
Па не е ова брат Justice League 2, ова е поинаква верзија на Justice League 1, не знам што очекувавте. Нормално дека приказната ќе е иста и 'рбетот од филмот ќе е тој.
Имам читано дека само 30% e користено во филмот (2017) од Зак што снимил првично.
Не 30%, муабетот е 10% дека е искористено во првиот филм од тоа Зак што го снимал пред Видон.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Мене прв филм на кино мислам дека ми е оној со Мојсие, 10-те заповеди. Го гледавме со дедо Ное во арката, имаше посебна просторија за филмови. Мислам дека Анчо беше задолжен за проекцијата.

Времиња...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Искрено да ви кажам, преку кур ми е од глупави филмови во изминативе години и единствено нешто за што сум навистина хајпнат и го очекувам со нетрпение е Dune римејкот.

Извинете вака вон контекст.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.805
Поени од реакции
42.437
Лоши Момчета Завинаги прилично добра акција, све на ниво, еден од ретките филмови што сите продолженија се на ниво.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Искрено да ви кажам, преку кур ми е од глупави филмови во изминативе години и единствено нешто за што сум навистина хајпнат и го очекувам со нетрпение е Dune римејкот.

Извинете вака вон контекст.
Nebare ti site drugi dobri filmovi gi izgleda, pa ti ostanaja ushte novive. A tie sranje :(

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
пред некој месец дојдов до наслов кој е ремек дело од ретро Б холивуд продукција. Филмот е тотално промашен во секој поглед, кадрите неверојатно исместени, глумата катастрофа, З'дар во најдобро издание. Акција, безпотребни експлозии, софт-порн сцени. Сето ова го прави филмот да посебен. Препорака за сите кои се вистински филмски уживатели.
сцена од филмот

Kajgana Shop

На врв Bottom