Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Бујрум предлози. Секако сум филмоман и ќе ги погледнам ако сум пропуштил нешто добро.

пред некој месец дојдов до наслов кој е ремек дело од ретро Б холивуд продукција. Филмот е тотално промашен во секој поглед, кадрите неверојатно исместени, глумата катастрофа, З'дар во најдобро издание. Акција, безпотребни експлозии, софт-порн сцени. Сето ова го прави филмот да посебен. Препорака за сите кои се вистински филмски уживатели.
сцена од филмот
Ја глеам такви. Овој ми е високо на листа на чекање. Еден од попознатите филмови у тој so-bad-that-is-good жанр.

пред некој месец дојдов до наслов кој е ремек дело од ретро Б холивуд продукција. Филмот е тотално промашен во секој поглед, кадрите неверојатно исместени, глумата катастрофа, З'дар во најдобро издание. Акција, безпотребни експлозии, софт-порн сцени. Сето ова го прави филмот да посебен. Препорака за сите кои се вистински филмски уживатели.
сцена од филмот
На тв гледам ќе го давале Фер Игра со Синди Крафорд и Вилијам Бладвин - иста категорија на филмови. 90ти се голд.
Морав да изгледам и други кадри од Самурајов и толку е бед шо личи ко намерно да тролаат.
Еве како се фаќа женска

Синди Крафорд и Болдвин не играат у треш филмови од осумдести.

Прв филм во кино ми беше.

Околу 6 год имав и памтам дека мајка ми ме однесе во Милениум и ме остави на една непозната мајка со детенце да ме пази внатре, а она седеше надвор и чекаше оти немаше пари за две карти. Не го памтам баш филмот ама секогаш ќе го памтам моментот кога искочив надвор и ја видов толку среќна што ме гледа и што успеала да ми го доволи киното иако немаше пари.
Сега кога ќе размислам можам да замислам колку и било тешко да ме остави на непознати и да чека 2 сата.

Втор филм ми беше спајдермен на 9год.

Фала гранде за Stakeout (1987).

Не знам еднаш што барав па ми излезе твојов коментар на летер или пак ми излезе торент од филмов и ѕирнав кој го има гледано и ти го препорачуваше. Супер забавна, олд скул крими-акциона комедија. Препорачувам за сите што се љубители на старите добри крими филмови.

Фала гранде за Stakeout (1987).

Не знам еднаш што барав па ми излезе твојов коментар на летер или пак ми излезе торент од филмов и ѕирнав кој го има гледано и ти го препорачуваше. Супер забавна, олд скул крими-акциона комедија. Препорачувам за сите што се љубители на старите добри крими филмови.

сеа двојчето пушти го

Околу 6 год имав и памтам дека мајка ми ме однесе во Милениум и ме остави на една непозната мајка со детенце да ме пази внатре, а она седеше надвор и чекаше оти немаше пари за две карти.
Мене татко ми ме однесе на Повратак Џедаја да го глеаме и он само ме остаи у кино и си ја здувна да се пијанчи негде. Ми рече дека ќе ме чека после претстава, али не дојде. Ја сам се враќав накај дома навечер, пешки, а бев негде на половина основно отприлика. Прв пут така да ме остаи у кино и да си кидне и прв пут така сам пешки од Центар накај дома. После мајка ми убаво му покажа, али демек и ја сум бил крив сум требал да го чекам пред кино колку и да требало.
Како и да е, долги години ми беше најбољи филм тоа.

Последно уредено:
Еден од најголемите highlight во животот ми е ко праев муабет со Роџер Дикинс во Битола во 2018, како актуелен добитник на оскар ми кажваше за наредниот one-shot филм кој го спрема со Сем Мендез. :love:

Мене татко ми ме однесе на Повратак Џедаја да го глеаме и он само ме остаи у кино и си ја здувна да се пијанчи негде. Ми рече дека ќе ме чека после претстава, али не дојде. Ја сам се враќав накај дома навечер, пешки, а бев негде на половина основно отприлика. Прв пут така да ме остаи у кино и да си кидне и прв пут така сам пешки од Центар накај дома. После мајка ми убаво му покажа, али демек и ја сум бил крив сум требал да го чекам пред кино колку и да требало.
Како и да е, долги години ми беше најбољи филм тоа.

Бато кое годиште си од 70 - 75 ?

Вечерва на Фокс Impact Earth.
Кој го пропуштил, не мора да го симнува. :)
Автоматски споено мислење:

Мислам дека сите филмови со удар на Земјата ги изгледав, и само три досега ми се нај:
Армагедон (дека одамна гледан, па ми е останат во меморија како добар филм), Меланхолија (скитачка планета удира, интересен концепт) и Гренланд (најнов ама издржано скоцкан). :)

Последно уредено:
Може некој да пушти торент за Quo Vadis, Aida? нигде неможам да го најдам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom