Мајка му на Тони која се појавува само во прва сезона е Мерил Стрип за сите женски во ББ заедно, џабе се инаетиш, не прајме муабет конкретно за глумата него за карактерите, добро ти пишале пола од овие ликови во ББ не ни ги заприметуваш дека постојат и било кој да го сменат нема да се осети...
Сопранови е серија која става акцент на карактерите и односите меѓу нив, затоа ништо конкретно не се дешава и причата е мех, ама ликовите ти даваат вожња и мојш без престан да ја гледаш, еве размисли вака дали би гледал 6 сезони од ББ ако целата прича се врти околу нивните фамилии и секој ден дремат во Лос Полос? Епизода не би издржал, тотално неинтересни и лесно заменливи ликови.
Разбирам кул е да се хејтет врвни серии ама со Сопранови ја претера, лектира во права смисла на зборот и на многу од светскиве листи е и пред ББ ама ајде шо да очеквам од лик на кого Пики Блајндерс му е нешто вау, класична серија за 8мо оделенци
Како бе така површно ми споредуваш, немало да се приметат ако ги сменеле карактерите. Истото можам и за Сопранови да ти го кажам. Буквално. Небитни беа ликовите у споредба со Тони и неговата борба со самиот себе.
Еднаш пишав, ќе кажам и пак. Можел комотно да биде корумпиран адвокат, судија, било што. Они одбрале да биде италијански мафијаш у Њу Џерси што не знае пиштол да држи и што низ цела серија не се знае со што точно се бави. Нафрлани комбинации од Кум и Гудфелас, понашање на ликовите како да живеат во филмовите.
Па и ББ бе брат е на почетокот таква, доека да ги опише ликовите и нивните карактерни особини и односот меѓу нив, после става у 3та брзина и почнува да гази серијата, нешто што го нема кај Сопранови туку си останува на истиот праволиниски тек, од почеток до крај. 86 епизоди обработка на карактери каде глумците се тежок фејл у донесувањето на истите. Не ме јеби, по досадно од ова не постои, а сум пуштил да глеам крими серија со италијанци, и имаш 5 убиства у цела серија.
И сам си кажа дека ништо не се дешава и е мех, ама битно е врвна. Ок.
Не ја хејтам од помодарство серијава, да бидам искрен криво ми е што не ми се свиѓа пошто највеќе поштувам филмови/серии со мафија, криминал и слични теми.
wowowow изззззззззвини каква врска има Пики Блајндерс со Сопранови? Дијаметрално различни серии. Сеа, немаш аргументи за ББ и се фати за Пики Блајндерс која почнува да ми иде на курац ако не ја завршат у оваа сезона што следи и никогаш не сум ја форсирал ко некое врвно остварување. Забавна серија со акција, јака музика, јаки фаци и добри пресврти. Е сеа, јеби га, нема тука многу сериозни обработки на карактери, пошто сите се обработени у Сопранос hhhhhh.
СОА и ББ ми се омилени серии иначе.