Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.271
Поени од реакции
28.121
Исто така можеш овде на форумов да влезеш во фан клуб Интер и во темата Серија А да почнеш да го тролаш јувенташите.
Па здравје боже на следната собиранка кога ќе биде одма ќе си најдеш екипа ;)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.869
Поени од реакции
20.430
Темава ме потсеќа на како да си фатам дечко, јас уште не научив како..
Ова со коронава навистина зезна многу работи, бар кај нас сошал уште е на поголемо ниво него тука, уште се дружите си искачате, пијанки.. најди друштво, знам не е лесно ама пак потруди се, ако не бива едно земи друго, истражувај, бар ние сме жени бато, мали ситници не прават среќни и мали не растажуваат. Со лесно.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
Никако и никаде. Посебно овој период кога сите се надркани и нервозни поради ситуацијата. Плус колку повеќе луѓе запознаваш толку повеќе ќе се разочаруваш. Исполни си го времето со активности кои ќе те направат среќен.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.914
Никако и никаде. Посебно овој период кога сите се надркани и нервозни поради ситуацијата. Плус колку повеќе луѓе запознаваш толку повеќе ќе се разочаруваш. Исполни си го времето со активности кои ќе те направат среќен.
Многу песимизам баче, зошто така викаш? Секој што има интерес за дружба прифаќа, перфекционистите не, они се надркани и све им смета. Седни у парк со пензионери играј шах, многу поквалитетно време ќе поминеш него со некој кафе да пиеш и цело време да го чачка телефонот.
Ова не беше толку застапено порано али пред коронава и за време на коронава многу приметувам кај народов некаква игнорантност и неинтерес за социјализација, поготово овие нови генерации ми се многу утепани у тој поглед, најверојатно интернетов ги дупи и им ја расипува перцепцијата па стануваат перфекционисти, али когнитивно длабоко утепани.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
Многу песимизам баче, зошто така викаш? Секој што има интерес за дружба прифаќа, перфекционистите не, они се надркани и све им смета. Седни у парк со пензионери играј шах, многу поквалитетно време ќе поминеш него со некој кафе да пиеш и цело време да го чачка телефонот.
Ова не беше толку застапено порано али пред коронава и за време на коронава многу приметувам кај народов некаква игнорантност и неинтерес за социјализација, поготово овие нови генерации ми се многу утепани у тој поглед, најверојатно интернетов ги дупи и им ја расипува перцепцијата па стануваат перфекционисти, али когнитивно длабоко утепани.
Затоа што така е во реалноста, сакал ти да го прифатиш тоа или не. Не мислев во таа смисла. Мислев во врска со ситуацијава со пандемијава. Постојат луѓе кои стануваат се понервозни и попуштаа под психолошкиов притисок. Доволно е само да прошеташ меѓу нив и ќе добиеш јасна слика.

Па и претходно беше така, ама не како сега во волкава мера. И претходно луѓето беа нервозни, ама сега психолошкиот притисок е посилен врз нив. Игноратноста за социјализација доаѓа дел и до менталитетот. Со оглед на користољубивоста од одредена група на луѓе не ме чуди ова. Напротив не е до интернетот, до луѓето е едноставно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.914
Затоа што така е во реалноста, сакал ти да го прифатиш тоа или не. Не мислев во таа смисла. Мислев во врска со ситуацијава со пандемијава. Постојат луѓе кои стануваат се понервозни и попуштаа под психолошкиов притисок. Доволно е само да прошеташ меѓу нив и ќе добиеш јасна слика.

Па и претходно беше така, ама не како сега во волкава мера. И претходно луѓето беа нервозни, ама сега психолошкиот притисок е посилен врз нив. Игноратноста за социјализација доаѓа дел и до менталитетот. Со оглед на користољубивоста од одредена група на луѓе не ме чуди ова. Напротив не е до интернетот, до луѓето е едноставно.
Менталитетот се смени последниве неколку години, и форумов не е тоа што беше. Сме искачале сме се дружеле имало живот. Сега собиранка да викнеш како прво никој нема да дојде. Некако народов не се поднаса.

Последно уредено:

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
A ако трае ''ситуацијава'' уште 2 години? :D

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Можеш многу лесно да се вклопиш во некое друштво и на форумов, посебно ако играш кантер или ако си симпатизер на одреден клуб. Потоа истото другарство може да се префрли и надвор од форумов многу лесно. Речиси сите веќе се познаваат меѓусебно. И не ги слушај Рон и Зајакот, грото членови се супер.

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Можеш многу лесно да се вклопиш во некое друштво и на форумов, посебно ако играш кантер или ако си симпатизер на одреден клуб. Потоа истото другарство може да се префрли и надвор од форумов многу лесно. Речиси сите веќе се познаваат меѓусебно. И не ги слушај Рон и Зајакот, грото членови се супер.
дај ip бе

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
A ако трае ''ситуацијава'' уште 2 години? :D
Ништо ќе се замонашиме сите.

И не ги слушај Рон и Зајакот, грото членови се супер.
Инаку немој погрешно да ме разбереш. Јас немам ништо против тебе или пак против членовите на форумов. Ниту ги знам ниту ги познавам, за да можам да осудувам некого и да кажувам кој е каков. Погоре во мојот коментар мислев на луѓето кои секојдневно ги сретнувам. Не се однесуваше на членовите на форумов. Ама колку што видов погоре не сум напишал на кого се однесува, па имав потреба да појаснам.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.675
Поени од реакции
4.154
Не можам да го најдам докторатот на нашиот драг член @Anon на тема како да се фати женска, ако може некој да го сподели. :D

Сега со пандемијата малце потешко иде запознавање и дружење, така да не губи надеж.

Кога бев средно се запознав со многу луѓе од различни генерации на натпревари по кошарка и фудбал, проекти за екологија и слично.
До пред неколку години запознаавав луѓе преку онлајн игри како minecraft, cs:go, league of legends, fifa.

Порано одев на курсеви по англиски и француски, тука запознав фини луѓе.
Преку тренинзи кошарка, пливање имам доста луѓе запознаено.

Многу често играм термин фудбал во балон, другариве договараат против eкипи (не се знаеме баш со сите играчи) па после утакмица сме се запознавале.
На факултет имам запознаено луѓе додека сум правел проекти и вежби во лабараторија.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Не можам да го најдам докторатот на нашиот драг член @Anon на тема како да се фати женска, ако може некој да го сподели. :D
Во два дела е докторатот, подолу има уште еден важен пост

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Здраво верувам дека многу вакви прашања имало овдека. Последнава година со ситуацијата стварно ми стана депресивна и досадна, времето ми е не исполнето и го изгубив друштвото на другари(долга приказна) останатите ми се само пријатели онака ги гледам ретко во ситуацијава, осамен сум на 18 години. Седам пред компјутер секој ден на онлајн часови како дебил и стварно попуштив. Пред пандемијава бев доста затворена личност (не постирам по социјални мрежи многу и не креирам некаков имиџ за мене, не пратам трендови) затоа не сум имал девојка ни другари многу, не сум најубав но не сум грд, атрактивен просечен културен дечко од добра фамилија. Не знам од каде да почнам сакам да запознаам нови луѓе другари, да влезам во нови кругови и да си најдам девојка. Искрено ви ја претставив ситуацијата се надевам ќе добијам искрени одговори.
За другари не знам,али ако не ти пречи постара,тетките или вампираќите ти се најлесни за "дружење" у ова време

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.166
Зачлени се во теретана.
Таму ако не запознаеш екипа и девојчиња за клецкање - ортома е следен чекор :)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom