Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
30 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
207
Колку била тешка љубовта. Колку боли да си заљубен во мажена личност и да незнае таа за тоа.
Автоматски споено мислење:

Мене ми се случи баш тоа и незнам ни како да и кажам

Последно уредено:
Член од
26 февруари 2021
Мислења
11
Поени од реакции
4
Здраво верувам дека многу вакви прашања имало овдека. Последнава година со ситуацијата стварно ми стана депресивна и досадна, времето ми е не исполнето и го изгубив друштвото на другари(долга приказна) останатите ми се само пријатели онака ги гледам ретко во ситуацијава, осамен сум на 18 години. Седам пред компјутер секој ден на онлајн часови како дебил и стварно попуштив. Пред пандемијава бев доста затворена личност (не постирам по социјални мрежи многу и не креирам некаков имиџ за мене, не пратам трендови) затоа не сум имал девојка ни другари многу, не сум најубав но не сум грд, атрактивен просечен културен дечко од добра фамилија. Не знам од каде да почнам сакам да запознаам нови луѓе другари, да влезам во нови кругови и да си најдам девојка. Искрено ви ја претставив ситуацијата се надевам ќе добијам искрени одговори.

Член од
22 февруари 2021
Мислења
46
Поени од реакции
26
Комплетно те сфаќам бидејки сум бил во слична ситуација пред повеќе години, секако во полесна околност без пандемијата.

Претпоставувам уште си средно? Имаш планови за факултет? Ако да, издржи уште малку, па после искористи го тоа како шанса да запознаеш нови луѓе. На мене ми помогна да запознаам луѓе со кои денес се дружам. Ако си на факултет со мали групи на луѓе, пример за вежби, користи го тоа како шанса.
Кога ќе помине пандемијата пробај со некоја студентска организација. Мене на почетокот ми беше неудобно затоа што таму генерално најголем дел од луѓето беа екстравертни, и после некое време се откажав, но сепак запознав супер луѓе.

Не знам кои ти се интересите, но пробај максимално да го искористиш времето сега кога мора да си дома да си го збогатиш опсегот на теми за муабет со луѓе. Гледај серии, истражувај и запознавај се со нови бендови и жанрови, обично за такви теми може да се најде заеднички муабет.

Ако не планираш факултет, побарај работа, кај мене до во неколкуте фирми секогаш имало по некој колега/колешка со кој ни се погодил муабетот и сме почнале да се дружиме.

Без разлика дали ќе биде факултет или работа, пробај да излегуваш со луѓе на пауза. И да не си пушач, излегувај со луѓето на цигара (и ако не си пушач, биди јак и издржи да не почнеш :)). Обично тука се мали групи на луѓе и муабетот е многу полесен.

Ти посакувам успех :)

Член од
26 февруари 2021
Мислења
11
Поени од реакции
4
Комплетно те сфаќам бидејки сум бил во слична ситуација пред повеќе години, секако во полесна околност без пандемијата.

Претпоставувам уште си средно? Имаш планови за факултет? Ако да, издржи уште малку, па после искористи го тоа како шанса да запознаеш нови луѓе. На мене ми помогна да запознаам луѓе со кои денес се дружам. Ако си на факултет со мали групи на луѓе, пример за вежби, користи го тоа како шанса.
Кога ќе помине пандемијата пробај со некоја студентска организација. Мене на почетокот ми беше неудобно затоа што таму генерално најголем дел од луѓето беа екстравертни, и после некое време се откажав, но сепак запознав супер луѓе.

Не знам кои ти се интересите, но пробај максимално да го искористиш времето сега кога мора да си дома да си го збогатиш опсегот на теми за муабет со луѓе. Гледај серии, истражувај и запознавај се со нови бендови и жанрови, обично за такви теми може да се најде заеднички муабет.

Ако не планираш факултет, побарај работа, кај мене до во неколкуте фирми секогаш имало по некој колега/колешка со кој ни се погодил муабетот и сме почнале да се дружиме.

Без разлика дали ќе биде факултет или работа, пробај да излегуваш со луѓе на пауза. И да не си пушач, излегувај со луѓето на цигара (и ако не си пушач, биди јак и издржи да не почнеш :)). Обично тука се мали групи на луѓе и муабетот е многу полесен.

Ти посакувам успех :)
Фала на деталниот одговор. Во моментот немам целосно испланирано за факултет но моите ми викаат заврши било што, вероватно ке идам на музички факултет. Едно добро нешто што ми се деси во цела пандемија е што почнав да свирам на гитара ми стана голем хоби тоа веќе една година свирам.

Полн сум со теми за разговарање можам да зборувам за многу работи, музика особено. Проблем е тој периодот во првите неколку месеци и летото тука изгубив контакт со луѓе и изгубив другари, се видов пред неколку недели со другари од клас на кафе со кој не сум се дружел од Март, али не сме блиски. Вирусот го прележав пред две недели, не се пазам веќе. Не ми е страв со луѓе само нема активности во живо сите групи што ке ги најдам се онлајн тоа според мене е многу дебилно, окапавме со онлајн глупости посебно ние ученици и студенти....

Член од
22 февруари 2021
Мислења
46
Поени од реакции
26
Еве ти одличен пример за дружење офлајн:

Baraj grupni nastani, primer, odi na planinarski turi, ke gi imas ovoj period
Не знам од каде си, но колку што сум запознаен планинарски друштва и активности има во повеќето, ако не и во сите градови.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Група 18 годишни за кои јас знам, останати се само 5, и тие се дружат еднаш неделно во живо. Се изгубија сите, не е ова само кај тебе. Проблемот со пандемијава стана поголем отколку што личеше дека е.
Многу ми е жал за вас младите, сега е време да се лудирате, друшта, пијанки, веселби, девојки, ама не е дозволено

Член од
26 февруари 2021
Мислења
11
Поени од реакции
4
Еве ти одличен пример за дружење офлајн:

Не знам од каде си, но колку што сум запознаен планинарски друштва и активности има во повеќето, ако не и во сите градови.
Во Скопје сум, немам сретнато планинарски друштвота за мои години обично постари но ќе се распрашам. Некаква насока каде би можел да најдам?

Член од
22 февруари 2021
Мислења
46
Поени од реакции
26
Во Скопје сум, немам сретнато планинарски друштвота за мои години обично постари но ќе се распрашам. Некаква насока каде би можел да најдам?
Искрено не знам точно информации, не сум од Скопје, но како што имам забележано кај пријатели по фејсбук, планинарат луѓе од сите генерации.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.332
Поени од реакции
4.623

Не ми текнуваат други нека дополни некој.

Ако си по трчање имаш рекреативни клубови колку сакаш, не мора професионалец да стануваш

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Фала на деталниот одговор. Во моментот немам целосно испланирано за факултет но моите ми викаат заврши било што, вероватно ке идам на музички факултет. Едно добро нешто што ми се деси во цела пандемија е што почнав да свирам на гитара ми стана голем хоби тоа веќе една година свирам.

Полн сум со теми за разговарање можам да зборувам за многу работи, музика особено. Проблем е тој периодот во првите неколку месеци и летото тука изгубив контакт со луѓе и изгубив другари, се видов пред неколку недели со другари од клас на кафе со кој не сум се дружел од Март, али не сме блиски. Вирусот го прележав пред две недели, не се пазам веќе. Не ми е страв со луѓе само нема активности во живо сите групи што ке ги најдам се онлајн тоа според мене е многу дебилно, окапавме со онлајн глупости посебно ние ученици и студенти....
Jas bi dodala na se prethodno uste mozes da volontiras vo Crven krst, vo nekoja humanitarna organizacija kade ima mladi lugje.Na fakultet se sozdavaat prijatelstva.Vremevo na pandemija e kriza za druzba za site vozrasti,posebno za tvojata.No ke pomine.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.913
Друже тоа зависи многу од тебе дали ќе упознаеш некого и ќе се дружиш со луѓе. Ти одбираш да бидеш сам зошто си перфекционист,бараш луѓе што реално ти се вон дофат. Као да ти кажам... Со перфекционизам само депресија и несреќа ќе живееш. Друга работа е твојата неамбициозност, со музика реално ништо не правиш. Ќе се сконцентрираш на нешто како технички факултет, програмирање. А со гитарчето можеш да вртиш пичиња у парк кои ќе ти ласкаат како добро свириш и ќе сакаат да ги оплодиш, али тоа нема да биде ради твојата гитара него ради програмерската плата.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.521
Поени од реакции
6.999
1. Отвори си Тик Ток.
2. Седни со гитарата и снимај се како ја пееш „Криво је море“.
3. Те заследуваат пичиња.
4. Профит.

Kajgana Shop

На врв Bottom