Епа не се сите геј.Nemozam da najdam decko
Пробај да си најдеш девојка. Ваљда повеќе успех ќе имаш.
Гуд лак.
Епа не се сите геј.Nemozam da najdam decko
Фала на деталниот одговор. Во моментот немам целосно испланирано за факултет но моите ми викаат заврши било што, вероватно ке идам на музички факултет. Едно добро нешто што ми се деси во цела пандемија е што почнав да свирам на гитара ми стана голем хоби тоа веќе една година свирам.Комплетно те сфаќам бидејки сум бил во слична ситуација пред повеќе години, секако во полесна околност без пандемијата.
Претпоставувам уште си средно? Имаш планови за факултет? Ако да, издржи уште малку, па после искористи го тоа како шанса да запознаеш нови луѓе. На мене ми помогна да запознаам луѓе со кои денес се дружам. Ако си на факултет со мали групи на луѓе, пример за вежби, користи го тоа како шанса.
Кога ќе помине пандемијата пробај со некоја студентска организација. Мене на почетокот ми беше неудобно затоа што таму генерално најголем дел од луѓето беа екстравертни, и после некое време се откажав, но сепак запознав супер луѓе.
Не знам кои ти се интересите, но пробај максимално да го искористиш времето сега кога мора да си дома да си го збогатиш опсегот на теми за муабет со луѓе. Гледај серии, истражувај и запознавај се со нови бендови и жанрови, обично за такви теми може да се најде заеднички муабет.
Ако не планираш факултет, побарај работа, кај мене до во неколкуте фирми секогаш имало по некој колега/колешка со кој ни се погодил муабетот и сме почнале да се дружиме.
Без разлика дали ќе биде факултет или работа, пробај да излегуваш со луѓе на пауза. И да не си пушач, излегувај со луѓето на цигара (и ако не си пушач, биди јак и издржи да не почнеш ). Обично тука се мали групи на луѓе и муабетот е многу полесен.
Ти посакувам успех
Не знам од каде си, но колку што сум запознаен планинарски друштва и активности има во повеќето, ако не и во сите градови.Baraj grupni nastani, primer, odi na planinarski turi, ke gi imas ovoj period
Во Скопје сум, немам сретнато планинарски друштвота за мои години обично постари но ќе се распрашам. Некаква насока каде би можел да најдам?Еве ти одличен пример за дружење офлајн:
Не знам од каде си, но колку што сум запознаен планинарски друштва и активности има во повеќето, ако не и во сите градови.
Искрено не знам точно информации, не сум од Скопје, но како што имам забележано кај пријатели по фејсбук, планинарат луѓе од сите генерации.Во Скопје сум, немам сретнато планинарски друштвота за мои години обично постари но ќе се распрашам. Некаква насока каде би можел да најдам?
Во Скопје сум, немам сретнато планинарски друштвота за мои години обично постари но ќе се распрашам. Некаква насока каде би можел да најдам?
Jas bi dodala na se prethodno uste mozes da volontiras vo Crven krst, vo nekoja humanitarna organizacija kade ima mladi lugje.Na fakultet se sozdavaat prijatelstva.Vremevo na pandemija e kriza za druzba za site vozrasti,posebno za tvojata.No ke pomine.Фала на деталниот одговор. Во моментот немам целосно испланирано за факултет но моите ми викаат заврши било што, вероватно ке идам на музички факултет. Едно добро нешто што ми се деси во цела пандемија е што почнав да свирам на гитара ми стана голем хоби тоа веќе една година свирам.
Полн сум со теми за разговарање можам да зборувам за многу работи, музика особено. Проблем е тој периодот во првите неколку месеци и летото тука изгубив контакт со луѓе и изгубив другари, се видов пред неколку недели со другари од клас на кафе со кој не сум се дружел од Март, али не сме блиски. Вирусот го прележав пред две недели, не се пазам веќе. Не ми е страв со луѓе само нема активности во живо сите групи што ке ги најдам се онлајн тоа според мене е многу дебилно, окапавме со онлајн глупости посебно ние ученици и студенти....