Прегледај го приврзокот 285468
Оваа едиција често ја гледам по Фејсбук кај (пре)продавачите на книги, ама никогаш не сум зел ни една за да се обидам да ја докомплетирам (веќе имав 13 книги од неа). Ама сега вака топтан, супер ми дојдоа. Од неа, ми фалат уште:
-Црвената коњица - Бабељ
-Алексис Зорбас - Казанѕакис
-Црното лале - Дума
-Спроти новите дни - Тургењев
-Од јужните мориња - Лондон
-Робинзон Крусо - Дефо
-Бронзената птица - Рибаков
-Воен пилот - Егзипери
-Славните морепловци - Чуковски
-Процес - Кафка
-Црното момче - Лај
-Непријатели - Сингер
-Евгенија Гранде - Балзак
-Двобој - Чехов
-Хроника на една најавена смрт / На полковникот нема кој да му пишува - Маркез
Значи уште 15, нешто повеќе од една третина. Повеќето од овие што ги немам веќе сум ги видел по фејсбук, исто, па се надевам ќе ги стокмам сите наскоро.
Прегледај го приврзокот 285469
Од Јаневски го барав долго време еден комплет од 8 книги, зелени, за Кукулино, и го најдов, кај истиов, ама го продал 2 секунди пред да му пишам, па овие 3 (ова е трилогијата Миракули на грозомората) ми дојдоа како утеха. Ама супер се, тврд повез, плус само 400 денари за трите... Презадоволен. Од трилогијата ја имам прочитано Кучешко распетие, таа веќе ја имам дома од друга едиција, и ми е омилен роман од тоа што сум прочитал од Славко. Не се сомневам дека и другите 2 се подеднакво добри.
Прегледај го приврзокот 285470
Златниот павиљон, исто, одамна ја барам, па и Платформа, делумно, како и сите постари од Или Или кои се веќе распродадени. Сѐ на сѐ, одлично пазарење.