Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Тоа и е поентата, да бидат нереални.
Никој не треба да ги сфаќа сериозно филмовиве.
Поготово не кај што The Rock во болница лежи, стиска бицепс и ја пука лонгетата на раката. :D
Затоа никој нема да ги памти и цени овие филмови. Првите 3 дела беа супер све се одвиваше отприлика преку трки и во преден план беа колите.
Послем тоа гледаш како летаат коли, се влечат сефови низ град без проблем, се возат тенкови, се рипа од згради со коли и што ли ја ти знам имало во последните делови. Филм со коли кој е фантазија и при тоа дијалог е за палење на основци е глуп филм.
Мене тоа не ме и е интересно и немам намера да го гледам.

O

ob1

Гостин
Затоа никој нема да ги памти и цени овие филмови.
И тоа е сосема во ред. :D
Не секој филм треба да биде запаметен и ценет, а на овие филмови од старт не им е таква поентата.
Има луѓе што сакаат да се излуфтираат од секојдневните глупости, си зимаат другари или девојка, идат во кино, јадат начос и гледаат ваков тип на филм, искачаат од кино сала и се заебаваат на сметка на филмот, али во глобала си поминале убаво.

Исто како во маало на клупици, кога се збори за култната сцена на Рамбо кога закачува граната во стрелата и ја лансира на 500 километра од него. :D

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
Fast and Furious и Жикина династија. Тоа се тие франшизи со по десет продолженија. :)

Јас само првите два сум ги гледал. После тоа изгубив секаков интерес и немам ни намера некогаш да ги гледам.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.204
Поени од реакции
10.234
Fast & Furious се лесна забава и како такви треба да се гледаат, па дури и како еден вид суперхеројски се последниве 6-7 дела, рушат физички закони, скокаат од една на друга зграда со кола, влечат камиони и тенкови со кола (не ме држете за збор, мислам и таква сцена имаше).
Ај сега во Суперман, Бетмен, Спајдермен да бараме физички закони и логика. :LOL:

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Fast & Furious се лесна забава и како такви треба да се гледаат, па дури и како еден вид суперхеројски се последниве 6-7 дела, рушат физички закони, скокаат од една на друга зграда со кола, влечат камиони и тенкови со кола (не ме држете за збор, мислам и таква сцена имаше).
Ај сега во Суперман, Бетмен, Спајдермен да бараме физички закони и логика. :LOL:
Епа во Супермен. Бетмен ние очекуваме суперхорои кој ќе ги кршат физичките закони, тоа го бараме тоа го добиваме, нема што да се љутам на тие филмови.
Додека во ФаФ очекувам филм во кој првенствено ќе гледам трки, коли и такви работи, а јас добивам коли што летаат. Затоа е и таа одбивност кон тој филм.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Џесика Честејн е волшепство. Магија во движење. Мелем за очи и за срце. Најпрекрасното нешто што постои на светот. Заљубена сум во неа. Уживам да ја гледам и уживам да ја слушам. Уживам во се што прави. Мојот живот немаше да биде ист без Џесика Честејн во него. Ја обожавам.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.479
Поени од реакции
31.023
Go gleav Miss Julie vcera, so Jessica Chastain, UDAV film, ama toa se slucuva koga teatarot direktno na platno se stava.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.268
Поени од реакции
37.969
Конечно го гледав Burnt by the Sun на Никита Михалков, филмот од кој Пред дождот во 1994 го изгуби Оскарот. Добро филмче е, ама не можам да не се согласам со чичко Еберт:

Ebert.jpg

"Before the Rain" deserved to win - делот. :P

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.699
Поени од реакции
88.706
Поготово не кај што The Rock во болница лежи, стиска бицепс и ја пука лонгетата на раката. :D
Ова ми е една од најглупите сцени видени во било кој филм, а верувај имам изгледано еден тон глупи филмови со глупи сцени. Сите сме растеле со филмовите на Шварци и Сталоне, али ова беше премногу и за мене...
Сценава ќе ми остане врежана во меморијата додека сум жив, неможеш да ја префрлиш во recycle bin, или пак да и направиш shift - delete, едноставно стои тука како некој вирус и те потсеќа што срање си гледал.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.268
Поени од реакции
37.969
A Sun филмчиште
Реков јас! Мој фаворит за Оскарот за странски е. Дури и пред Another Round. Нека не ги залажува тоа што е на Нетфликс и од Тајван. Многу убав филм. Препорака до сите.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Да да, топ е A Sun го има и мојот seal of approval кој секако е најважниот.
Голема бладораност до модераторот на овој форум, господин Злате, кој го препорача и ми приреди убава вторничка вечер.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom