Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам HBO во моментов и жалам што потрошив 15 минути да ги слушам очајните обиди за комедија на Вил Ферел.
Има некој на кој овој му е смешен?
Вил Ферел ми е омилен комичар. Само што едно десет-петнаес филма по ред нема добра комедија. Сите му ги гледам, со надеж дека еве сега ваљда се опаметил и ќе напраи филм ко Таладега, Елф, или Енкормен.
Јок.
Има некои од последниве десетина филма, кои не се лоши како некои други, али слабо се приближува до квалитетот на старите филмови.
Автоматски споено мислење:

Не знам од кога трубам дека филм со Вил Ферел е срање филм.
Елф, Таладега Најтс, Енкормен...

Вил Ферел ми е омилен комичар. Само што едно десет-петнаес филма по ред нема добра комедија. Сите му ги гледам, со надеж дека еве сега ваљда се опаметил и ќе напраи филм ко Таладега, Елф, или Енкормен.
Јок.
Има некои од последниве десетина филма, кои не се лоши како некои други, али слабо се приближува до квалитетот на старите филмови.

Елф не ми се свиѓа, другиве два ги немам гледано.

Кажи ми само што е толку поразличен во Елф, пошто мене ми е истиот дебилен лик ко во секој друг негов филм.

Елф не ми се свиѓа, другиве два ги немам гледано.

Кажи ми само што е толку поразличен во Елф, пошто мене ми е истиот дебилен лик ко во секој друг негов филм.
Мене ми има доста разлика.
Хуморот е бољи. Ликот е бољи, у однос на други негови ликови, од поновите филмови.

Мене ми има доста разлика.
Хуморот е бољи. Ликот е бољи, у однос на други негови ликови, од поновите филмови.
Хуморот е индивидуална работа. Мене човекот ми е дебилен во секој филм што се појавил.

Од друга страна вчера го гледав првиот дел од Џандарите од Сен Тропе, Луј де Финес е врв.

Мене па овој со Евровизија не ми беше лош. Еве го кажав, нема врска што е непопуларно мислење. Работата е во тоа што филмот е баш онаков каков што очекував. Ја пратам Евровизија како фестивал и некои од работите кои ги исмеваат се ептен на место.

Мене па овој со Евровизија не ми беше лош. Еве го кажав, нема врска што е непопуларно мислење. Работата е во тоа што филмот е баш онаков каков што очекував. Ја пратам Евровизија како фестивал и некои од работите кои ги исмеваат се ептен на место.

Најсмешното во тој филм (и некаков redeeming quality) беше ликот на Ден Стивенс, кој не е ни комичен актер пред се.

Вилчо не е смешен, мене никад не ми ни бил. Елф е ок филм, ради други работи, божиќен, има некоја приказна, фил гуд филмче, итн, а Вил се трефнало да глуми во него.

Јок.

Old School е исто добар. Проблемот е што повеќето од филмовите во кои глуми се лоши комедии, со лошо сценарио. Инаку актерот мене ми е далеку подобар од Owen Wilson, Ben Stiller, Adam Sandler :D

Од новава генерација он и Zach Galifianakis одскокнуваат во квалитет, е сега сите имаат промашај филмови, кој нема?

Мене и Watson & Holmes ми беше доста подобар, одколку што очекував, читајќи рецензии.

Од кој аспект добар?
Јас кога барам комедија очекувам да ме насмее. Тие дебилни фори негови ми се видени во скоро секој негов филм. Никаква иновативност. Генерално сите нови комедии се тешко срање. Последен пат сум се насмеал квалитетно на Тед и A Million Way to Die In The West, остало каши невидени.

Најсмешното во тој филм (и некаков redeeming quality) беше ликот на Ден Стивенс, кој не е ни комичен актер пред се.

Вилчо не е смешен, мене никад не ми ни бил. Елф е ок филм, ради други работи, божиќен, има некоја приказна, фил гуд филмче, итн, а Вил се трефнало да глуми во него.

Русинот беше Стивенс така? Да, баш за тоа зборам. Баш убаво доловен типичен евровизиски лик. Умислена ѕвезда со глупа песна што пали кај таква публика.

Јас уште кога чув дека ќе има таков филм одма го замислував баш овака. Поради тоа не ме разочара.

Инаку Вил за мене секогаш ќе биде Рон Бургунди. Една од најсмешните комедии ми е Anchorman. Ама секако кецот, продолжението е за никаде.

Од кој аспект добар?
Јас кога барам комедија очекувам да ме насмее. Тие дебилни фори негови ми се видени во скоро секој негов филм. Никаква иновативност. Генерално сите нови комедии се тешко срање. Последен пат сум се насмеал квалитетно на Тед и A Million Way to Die In The West, остало каши невидени.
Глеј со Simon Pegg филмови, он има добри. Холивуд комедија жанрот треба да го преименува во пропагнда.

Ted, A Million Way to Die In The West, We're the Millers, American Reunion... Не можам да се сетам на други понови амерички комедии кои ме насмеале. Последниве 3-4 години не се ни обидувам да ги гледам, дека стандардот на Холивуд отиде ептен low ( пример Ghostbusters 2016 и женската верзија на American Pie), гледаат попрво да пикнат некој црнец, педер, и да протераат некоја пропаганда, одколку да се фокусираат повеќе на приказната. Повеќе комедија ќе најдеш во други жарнови, одколку во овие што треба стварно да бидат комедија. Европејциве прават сеуште добри комедии, пример беше со финскиот Heavy Trip, сум се мочал на тој филм.
Што се однесува со Вил Фарел, Сендлер, Роб Шнајдер, Бен Стилер...тие се за мене минато свршено време, не верувам дека некогаш повторно би извадиле добра комедија. Тука сакав да го вметнам и Џим Кери, али позитивно ме изненади со Соник, да видиме дали тоа ќе го врати на старите патеки, или ќе е само еден повремен блесок.
Чекам да го изгледам Coming 2 America со Еди Марфи, па да видам има нешто останато у него од комедијата.

Тарантино, Џим Џармуш, Скорсезе, Ридли Скот - сите филмови што сум ги гледала од нив ми се супер.
Вуди Ален не го поднесувам.
Од глумци, видам ли дека играат: Бред Пит, Никол Кидман, Анџелина Џоли, Хавиер Бардем, Џони Деп, Вил Смит, Дензел Вашингтон - мора да е добар филм, и најчесто е (за мене) :)
Ова накратко за мојот вкус на филмови. :)

п.с. Го заборавив Орландо Блум да го спомнам :D

Последно уредено:
Тарантино, Џим Џармуш, Скорсезе, Ридли Скот - сите филмови што сум ги гледала од нив ми се супер.
Вуди Ален не го поднесувам.
Од глумци, видам ли дека играат: Бред Пит, Никол Кидман, Анџелина Џоли, Хавиер Бардем, Џони Деп, Вил Смит, Дензел Вашингтон - мора да е добар филм, и најчесто е (за мене) :)
Ова накратко за мојот вкус на филмови. :)
Tи си среќна жена. :smirce:

Од кој аспект добар?
Скапичок личеше, во однос на други такви филмови и му е подобар од доста други негови филмови (што, рака на срце, ич не е тешко). Релативно забавен.

Од поновите комедии What We Do in the Shadows ми беше добра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom