Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.842
Поени од реакции
42.511
Coming to America 2 e добра прилика мртвиов жанр комедија да живне, само да не го усерат како многу други сиквели.

Член од
7 август 2011
Мислења
1.080
Поени од реакции
2.241
Ретко вака глуп филм ко Wonder Woman 84, па и уште 2 ипол саати е. :facepalm:

Филмов го склопија чисто само за да се издупат пак овие двајцава. Што е најтрагично првиот саат само ова го гледаш.

74b5f79ceebf31087e3a50c6d959204c.gif

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
WW 1984, позитива - единствено пораката од филмот.

Другото, просек накај лошо. Гал е лепотица и личи на богиња, јас сфаќам дека е добар кастинг за улогава, али е лоша глумица и не и предвидувам драми во CV. Ќе си го тера патот на акции дур може. Реално не дека можеше и нешто ептен да се покаже со лошиот дијалог, писателиве ептен катастрофа. Паскал, се изнаглуми човекот, али ликот негов, де вака, де онака, нешто неповрзано, лепено, монтирано, лошо хаотично.
Не очекував многу, не добив многу. :toe:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.842
Поени од реакции
42.511
wonder woman 1984 некако не ми го долови вајбот од осумдесетите, тапа саундтрак, од еден куп култна музика не се потрудиле да лиценцираат нешто.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Неможи цел филм на лепотата на Гал да се базира.
Премногу кринџи филм, една сцена дали беше така за паметење 2/5 пошто Гал е божица.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
The Handmaiden - едно од ретките ремек дела од последнава деценија. Филм на кој не можеш да му најдеш ниедна замерка. Има една реплика во филмот Spellbindingly beautiful, филмот е баш тоа, опишан со само два збора.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Конечно го изгледав Once Upon a Time in Hollywood. Тешко скоро 3 часовно мачење беше филмов, подосадно нешто одамна немам гледано. Можда требаше ова да го пишам во непопуларни мислења :icon_mrgr:

Среќа после го фатив Fight Club на тв па смирив живци.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Конечно го изгледав Once Upon a Time in Hollywood. Тешко скоро 3 часовно мачење беше филмов, подосадно нешто одамна немам гледано. Можда требаше ова да го пишам во непопуларни мислења :icon_mrgr:

Среќа после го фатив Fight Club на тв па смирив живци.
Доказ дека оценките на IMDB се нереални во последниве години. Ти треба само добра актерска екипа и филмот ќе ти го сметаат за добар.
Еден од полошите филмови што излегле, ако не и најлош. Поголема оценка од 3ка не треба ни да има и со ова ќе се сложат половина од форумот, другата половина ќе ти каже просек и само Рон Бордо ќе дојде и ќе каже дека е 10ка.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841

Одличен! Го гледавме со невестава, која дома кај нејзиниве чува 4 мачки и 2 надвор гратис. Еве ја сега си поплачува..:D
Топ филм и приказната вистинска ја расчепкав, како љубител на животни, ме трогна.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.855
Поени од реакции
36.922
За истиот дојдов.

Томас Винтерберг и Мадс Микелсен, нема утка тука. МаЦ е најдобриот актер од неанглиско говорно подрачје.

4 пријатели, колеги професори, случајно влагаат во еден сопствен експеримент наречен дневна доза алкохол. Да видат како ќе им функционираат дневните обврски со одреден промил у крвта. На почетокот делува интересно, после се појавуваат проблеми.

Интересен филм, лабав, пишува комедија ама според мене е повеќе драма. Е сеа скандинавците какви што се чудни, може и да се газат од смеење на филмов.
Драма, според мене малце послаба од другите Винтербергови филмови кои што знаат да те треснат од земја, има и овој таков потенцијал ама ете сепак одлучил да го напраи на полабав начин.

Коа сме кај Томас Винтерберг, сериозен предлог за Submarino, иако овој го иаме гледано скоро сите пошто беше во клубот. Тие што го немаат глеано, нека го гледаат. Вреди за сите минутi. Врвен филм.
Многу ги сакам скандинавците и нивните начини на прикажување филм, директно у срж на поентата, проблемот, без да се замара дека ќе те шокира, навреди и слично. Многу се брутални. И реални. И јаки.

И уште нешто. Може некој да ми помогне да го најдам The Celebration односно Festen, филм од 98ма за кој пишува uncredited, поима неам зошто и го нема нигде на торенти... барем јас не можам да го најдам. А одамна го барам и сакам да го глеам. thats what she said.
Знаеш дека на Томас Винтерберг, за време на снимање на филмот му загинала ќерка му во сообраќајна несреќа? Мислам дека 19 години имала, и исто била вклучена во продукцијата на филмот. По нејзината смрт, дури не се ни знаело дали филмот ќе продолжи да се снима, а кога продолжиле, актерите буквално не знаеле како да се однесуваат на сетовите, пред режисерот, зашто снимале комедија, нели, а нему сигурно не му било до смеење, па затоа одлучиле да не прават ни грам импровизации, туку слепо да го следат до најмал детаљ секое едно барање на Винтерберг.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Бреј. Немав поима, баш сеа отворив да прочитам да видам што се десило.
Вака уште поголема тежина има последната сцена со Микелсен на пристаништето.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom