Cyberpunk 2077

Член од
6 јануари 2020
Мислења
327
Поени од реакции
320
не ми се свиѓа во играва што да убиеш некого треба да се убиеш од пукање, цајканите се телепортираат и ти ебаваат матер и немаш слобода да бегаш од нив. Играчот у ваква игра очекува да може да прави хаос наоколу како у ГТА.
Треба да си го оптимизираш карактерот подобро за да ги убиваш побрзо, добар билд и добри оружја.
Јас на пример играм stealth билд со rifles i smgs со silencer, повеќето ги убивам брзо со еден куршум ако е хедшат на hard. Но овој damage доага само кога пукам од stealth. Но не е лошо и во ситуации кога сум откриен.

Моментално ставив поени во крафтање за да можам да крафтам некој iconic оружја што ми фатија око. Ставив поени за да можам епик варијантите да ги крафтам, за леџендари варијантите некако многу атрибут поени ми е ќе треба да жртвувам многу за други таленти. Но може и да направам respec понатаму за 100К eddies и да насочам поени во друго а оружјата највероатно пак ќе ми останат.

Иначе играва е одлична, има багови и гличови да, но сепак, ако го оставиме тоа на страна пошто секако ќе ги средат тие проблеми понатаму, играва е добар баланс помеѓу Fallout, Call of Duty И GTA. AI-то е просечно, РПГ елементите се просечни и излажаа за маркетинг и со тоа им падна репутација за понатаму. Но како целосен пакет играва е дефинитивно забавна, глумата е одлична, приказната ми изгледа интересна. Споредната содржина ми се допага многу, не делува репететивно и изгледа динамично и разновидно.

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Иначе мене и двата save files ми се избришава, мислу дека не е до игру али дека е до CCleaner, не знам што ми требаше тој да инсталирам, сјеба ми ги сејвови сга немам ништо, како никад игру да не сам гу играја а пошто игра е едно големо меме, ни cloud saves не им работив. Од сам почетак беше логиран на тој њино red engine сас акаунт и све, плус стим, и не работив cloud saves.
Yeah, lets talk about sour grapes..
Не било до тебе...

:popce:

Член од
6 јануари 2020
Мислења
327
Поени од реакции
320
Главната финта во тоа се состои што...
Тел... ааа овај... таква верзија не постои.

:)
Симни некој торент од Codex, од било каде не е битно, Piratebay на пример можеш, јас од таму симнав и инсталирав.

Член од
1 ноември 2019
Мислења
357
Поени од реакции
356
Освен што има багови и гличови, играта има и многу недоработени механики. Знали стасале до 70-80% со неа и сватиле дека нема да можат навреме да ја доработат и ја прикрпиле некако како да им се брои дека постои.

За да се испегла целата и доработи ќе и требаат и две години имајќи во предвид дека индустријата уште неколку месеци нема да дојде во нормала, во однос нема да почнат луѓето редовно да одат на работа.

Ако на Star Wars Battlefront 2 им требаше година дена да ја исполираат и да ги тргнат микротрансакциите тогаш овие две години што и ги предвидувам изгледа доста оптимистички. Плус земајќи во предвид дека таа беше доста подобра на техничко ниво од Сајберпанк.

No Mans Sky е уште еден пример кога на девелоперот им е потребно повеќе од 1-2 гоини за да ги исполни најавуваните механики.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.191
Поени од реакции
42.923
пц верзијата верувам дека ќе ја средат за некој месец, овие другиве којзнае, очигледно играва не е правена да работи на толку слаб хардвер, ќе мора сите текстури да се преработат

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Какво фијаско.
Денеска гледам споредби на GTA 4, која не ја ценев многу (заради атмосферата и трите глупи приказни), ама испаѓа дека е векови напред пред Cyber.
Штета...

Член од
29 март 2013
Мислења
4.689
Поени од реакции
4.539
Какво фијаско.
Денеска гледам споредби на GTA 4, која не ја ценев многу (заради атмосферата и трите глупи приказни), ама испаѓа дека е векови напред пред Cyber.
Штета...
Ги гледаше споредбите во физиката ли? Паѓање со автомобил во вода, дупење гуми со оружје и сл? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom