Cyberpunk 2077

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.373
Поени од реакции
30.793
Зборам за мене. Јас не сакам РПГ игри, не сакам да губам време на сите работи на кои треба да губиш време во тие игри. Значи не викам дека игрите не ги бива, туку дека не се за мене такви игри. Е Сајберпанк ме завлече баш заради тоа што не е тоа што требаше да биде.
Znaci potfrlila i vo roleplay :ROFLMAO:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Znaci potfrlila i vo roleplay :ROFLMAO:
Па да, тоа се вистинските проблеми, а не баговите. Мислев јасно ви е тоа :D
Немам јас со што да споредувам затоа што стварно не играм такви игри. Може и да се лажам, ама и многу други луѓе го зборат истото. Јас не осетив во муабетите и сето тоа изборите кои ги правам да имаат некое влијание врз приказната, бар врз главната. Имаш една или две опции кои ја продолжуваат приказната, и уште некои онака колку да си направиш муабет, но не прават некоја разлика. Мислам дека во главната приказна освен првата и последните две мисии се друго е исто. Тие зависат баш од твоите одлуки. Е повеќе мења во сајд квестовите ваљда затоа што некои одлуки кои ќе ги донесеш влијаат врз тоа дали ќе ти го даде тој сајд квест или не.

Друго, крафтање јас воопшто не чепнав, ништо не искрафтав. Скил три ми делува ко да е направено прекомплицирано само за да има премногу опции. Главните 5 атрибути добро, потребно е да ги билдаш затоа што тоа одлучува дали ќе можеш да отвориш некои врати, да хакнеш нешто и слично. Ама скиловите под нив некако небитно ми делуваа поголемиот дел од времето. Има некои добри, ама има премногу и дури и на едно да се фокусираш не верувам до крај на играта да собереш доволно поени за да го набилдаш профилот како што сакаш.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.689
Поени од реакции
4.539
Па да, тоа се вистинските проблеми, а не баговите. Мислев јасно ви е тоа :D
Немам јас со што да споредувам затоа што стварно не играм такви игри. Може и да се лажам, ама и многу други луѓе го зборат истото. Јас не осетив во муабетите и сето тоа изборите кои ги правам да имаат некое влијание врз приказната, бар врз главната. Имаш една или две опции кои ја продолжуваат приказната, и уште некои онака колку да си направиш муабет, но не прават некоја разлика. Мислам дека во главната приказна освен првата и последните две мисии се друго е исто. Тие зависат баш од твоите одлуки. Е повеќе мења во сајд квестовите ваљда затоа што некои одлуки кои ќе ги донесеш влијаат врз тоа дали ќе ти го даде тој сајд квест или не.

Друго, крафтање јас воопшто не чепнав, ништо не искрафтав. Скил три ми делува ко да е направено прекомплицирано само за да има премногу опции. Главните 5 атрибути добро, потребно е да ги билдаш затоа што тоа одлучува дали ќе можеш да отвориш некои врати, да хакнеш нешто и слично. Ама скиловите под нив некако небитно ми делуваа поголемиот дел од времето. Има некои добри, ама има премногу и дури и на едно да се фокусираш не верувам до крај на играта да собереш доволно поени за да го набилдаш профилот како што сакаш.
Вака ко шо те читам, ми делуваш како спидран да си ѝ направил.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Вака ко шо те читам, ми делуваш како спидран да си ѝ направил.
Воопшто. Јас баш одолговлекував и повеќе се посветував на сајд квестовите. Собирав буквално се што најдов наоколу, ептен често морав да одам да продавам затоа што полнев инвентори па карактерот ми се движеше ко полжав. И @HoT _iCe исто првиот пат ја изиграл за 34 саати вкупно.
Главната приказна е 25 саати. Јас до сега имам 36 вкупно. Пак ќе кажам, немам баш искуство со такви игри, ама играта ми се свиѓа баш затоа што нема некоја голема комплексност. Гледав ривјуа од луѓе кои не се во најголемите фирми и истото го кажаа и они. Може ти да крафташ, да играш многу поспоро. Ама нема да го правиш тоа затоа што играта го бара од тебе.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.689
Поени од реакции
4.539
Воопшто. Јас баш одолговлекував и повеќе се посветував на сајд квестовите. Собирав буквално се што најдов наоколу, ептен често морав да одам да продавам затоа што полнев инвентори па карактерот ми се движеше ко полжав. И @HoT _iCe исто првиот пат ја изиграл за 34 саати вкупно.
Главната приказна е 25 саати. Јас до сега имам 36 вкупно. Пак ќе кажам, немам баш искуство со такви игри, ама играта ми се свиѓа баш затоа што нема некоја голема комплексност. Гледав ривјуа од луѓе кои не се во најголемите фирми и истото го кажаа и они. Може ти да крафташ, да играш многу поспоро. Ама нема да го правиш тоа затоа што играта го бара од тебе.
Многу брзо си ја завршил некако, толку ли е кратка? Или јас сум во грешка?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Толку е, 25 до 30. А сигурно и помалце доколку ги играш само главните мисии. Јас втор пат сакам само главната приказна да ја поминам па ќе видам колку ќе фати.

Не пратев ептен претходно, ама ако добро се сеќавам имаа уште пред некја година кажано дека ќе биде доста пократка во споредба со Вичер, и мапата дека е помала поради сетингот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.191
Поени од реакции
42.923
не ми се свиѓа во играва што да убиеш некого треба да се убиеш од пукање, цајканите се телепортираат и ти ебаваат матер и немаш слобода да бегаш од нив. Играчот у ваква игра очекува да може да прави хаос наоколу како у ГТА.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.366
Ustvari, samo po videovo, a ne sum gleal drugi, Cyberpunk ima ogromen problem so AI-to, na nivo na igra od 2005. godina. Kako li mozea CDP da potfrlat volku?
I moite glavni ocekuvanja bea deka labavo ke ima 150-200 casa playtime, ali i od toa nisto.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.373
Поени од реакции
30.793
Ustvari, samo po videovo, a ne sum gleal drugi, Cyberpunk ima ogromen problem so AI-to, na nivo na igra od 2005. godina. Kako li mozea CDP da potfrlat volku?
I moite glavni ocekuvanja bea deka labavo ke ima 150-200 casa playtime, ali i od toa nisto.
Enginot na rockstar e istiot od 2006ta od gta4 do rdr2, nema konkurencija zaedno so enginot na BOTW.

Последно уредено:
H

HoT _iCe

Гостин
Ја main story и некои side quests ми искочи 34 сата. Али ја тија side quests што ги игра бесва сви причично „уз пут“. Не сам истражуваја мапу, нити сам гу чистија, тој што ми е у пролаз, чек да виду што е, ако искочи дека е мисија изиграм и тој е тој, на крај уствари гледам дека и доста сам изиграја али кд гу отвору мапу још увек милион прашалници за играње. Мислу дека е около 60-70 сата ако сакаш 100% да гу изиграш.
Иначе мене и двата save files ми се избришава, мислу дека не е до игру али дека е до CCleaner, не знам што ми требаше тој да инсталирам, сјеба ми ги сејвови сга немам ништо, како никад игру да не сам гу играја а пошто игра е едно големо меме, ни cloud saves не им работив. Од сам почетак беше логиран на тој њино red engine сас акаунт и све, плус стим, и не работив cloud saves.
Yeah, lets talk about sour grapes..

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.366
Enginot na rockstar e istiot od 2006ta od gta4 do rdr2, nema konkurencija zaedno so enginot na BOTW.
Bas poradi Zelda, se poizvesno e deka mozebi pokraj sonito, ke si kupam i Nintendo. Gledam i dobri naslovi imaat, primer Dark souls i Witcher, Skyrim, za Zelda se podrazbira, a jas se si imav vpecatok deka samo takvi, nekoi detski igri ima na taa konzola, ama sum bil vo zabluda. Ova se seriozno kvalitetni igri.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.373
Поени од реакции
30.793
Bas poradi Zelda, se poizvesno e deka mozebi pokraj sonito, ke si kupam i Nintendo. Gledam i dobri naslovi imaat, primer Dark souls i Witcher, Skyrim, za Zelda se podrazbira, a jas se si imav vpecatok deka samo takvi, nekoi detski igri ima na taa konzola, ama sum bil vo zabluda. Ova se seriozno kvalitetni igri.
Poveke se familijarni nego detski.
Bez razlika, nintendo nudi zabaven i revolucioneren gameplay. Grafikata mozebi ne im e vrvna, no i so toj hardver postignuvaat ubavina.
Vo site open world igri posle zelda, se poveke i poveke sfakam kolku mi nedostiga.
Narednata generacija open world ke bide glavno inspirirani od botw.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
немој така
донеф слушај го

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom