Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
Можеби е во оние 40 000 од третата фаза на тестирањето....што знам....
Искрено не сум налетал на вест да каже дека има било какво тестирање со вакцина или вакцинирање во Франција. Вестите ми се пуштени секој ден и по цел ден мелат.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.488
Искрено не сум налетал на вест да каже дека има било какво тестирање со вакцина или вакцинирање во Франција. Вестите ми се пуштени секој ден и по цел ден мелат.
треба утре пак да се видам...ќе го прашам....но слабо се разбирам од овие работи. не сум толку запознаен со тековите....да речам не манијачам по интернети околу овие работи.Гледам статистика, и е разгледувам чисто од математичка гледна точка

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.274
Поени од реакции
9.057
"Свинскиот желатин е широко користен како стабилизатор за да се осигура дека вакцините остануваат безбедни и ефикасни за време на складирањето и транспортот.
Портпаролите на „Фајзер“, „Модерна“ и „АстраЗенека“ рекоа дека производите од свињи не биле дел од нивните вакцини против Ковид-19.
Ова претставува дилема за верските заедници, вклучително и Евреите и Муслиманите"
Проблем....оџата не бил да види што има во вакцината......може некое ГИЦ има внатре:lolzz:
Не е "халал" вакцинава а? Еден колега на таа фора со свинскиот желатин ги собираше пудинзите од муслиманите во мензата :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.224
Поени од реакции
6.269

Член од
8 јуни 2010
Мислења
106
Поени од реакции
261
Дали на антиваксерите, односно луѓето кои одбијат да се вакцинираат, треба да им се оневозможи (да се откажат јавно, кога ќе ја одбијат вакцината) интезинва нега при ковид, не сум баш сигурен дека е исправно. Многу има за зборење зашто е тоа така.

Ја не сум таков, btw.
Во тој случај што би било разлика помеѓу антиваксер, и човек кој сака да се вакцинира но сеуште не дошол на ред или кој чека следна набавка на вакцини? Кој од нив двајца доколку се критични болни треба да го примат на интензивна, кога и двата се (во моментот) невакцинирани?

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.451
Поени од реакции
39.084
Дали на антиваксерите, односно луѓето кои одбијат да се вакцинираат, треба да им се оневозможи (да се откажат јавно, кога ќе ја одбијат вакцината) интезинва нега при ковид, не сум баш сигурен дека е исправно. Многу има за зборење зашто е тоа така.

Ја не сум таков, btw.
Јас би прифатил, и би потпишал и писмено ваков договор. Али за возврат би барал да не бидам условуван со ништо, да ја имам цела слобода на движење и патување низ други земји, и права кои ќе ги имаат тие што се вакцинирани.

Ова конкретно за ковидот зборувам. Кога веќе го плаќам здравственото осигурување од сопствен џеб, сакам да бидам заштитен и да ми биде пружена помош во други недај боже ситуации.

Во тој случај што би било разлика помеѓу антиваксер, и човек кој сака да се вакцинира но сеуште не дошол на ред или кој чека следна набавка на вакцини? Кој од нив двајца доколку се критични болни треба да го примат на интензивна, кога и двата се (во моментот) невакцинирани?
Ако го направат со договор ќе има разлика меѓу антиваксер и човек шо не дошол на ред за вакцинирање. Антиваксерот ќе потпише, другиот не.

За вакво нешто треба да има меѓународен договор во светски рамки. Неможе во државата кај што живееш да го потпишеш договорот, а после друга држава да ти каже ти не си вакциниран неможеш да влезеш кај нас.

Интересна тема али за жал фантазија.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.551
Поени од реакции
2.727
Кој цигани се нашиве , вето ни лупнаа , не омаловажуваат со години , ни негираат постоење , ние ги молиме за донации , бруки живи.
Кој laughing stock станавме од кога дојдоа овие на власт , загреота.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Кој цигани се нашиве , вето ни лупнаа , не омаловажуваат со години , ни негираат постоење , ние ги молиме за донации , бруки живи.
Кој laughing stock станавме од кога дојдоа овие на власт , загреота.

Интересно е што никаде не се спомнува бројката..

Член од
11 декември 2020
Мислења
48
Поени од реакции
82
Интересно е што никаде не се спомнува бројката..
Тука тешки криминали ќе паднат пријателе... Виде и сам во собрание парите како си ги поделија, земи го ова за ист пример..
Кога станува збор за богатење, ќе слават како да женат внук :D :D

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Pa neli Venko na vreme poracal vakcini. Pa neli Grcija ni vetila deka od nivnite ke ni dadat. Sto bara sega Bugarija da ja moli? Venko, dali si zaboral sred pandemija koga site predvreme obezbedija kolicini da go napravis istoto? Venko, sto pravis po cel den? Ili sega kako gjupce vo kafic odis od masa na masa da soberes po nekoje zelezna para?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Нашите што имаат бугарски пасоши ќе може да се вакцинираат во БГ? Ако може тогаш ич не ни треба донација, само непречен премин преку граница.

Kajgana Shop

На врв Bottom