Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дали на антиваксерите, односно луѓето кои одбијат да се вакцинираат, треба да им се оневозможи (да се откажат јавно, кога ќе ја одбијат вакцината) интезинва нега при ковид, не сум баш сигурен дека е исправно. Многу има за зборење зашто е тоа така.

Ја не сум таков, btw.

AstraZeneca и Гамелеј (руската вакцина) денеска потпишаа меморандум за соработка,и ќе работат на заедничк вакцина на основа на платформата на СпутникВ

ова значи дека нема да има саглам вакцина бар уште една година дена.

Татко ми 13ти ден позитивен со оние брзите тестови, освен првиот ден 39 температура никакви симптоми ни мирис ни вкус изгубен, плус од дома држи часови без проблем. Пак ќе речам антитела тест да напраи за месец дена да видиме дсли воопшто бил позитивен пошо прима терапија за срце, црн дроб, холестерол. Значи 12 дена се е океј и денес му испитуваа ЦРП и Д Димери, Црп нормално, Д димери малку покачени 600. И упат за инфективно у секунда му пишаа, он одби и го откажаа упатот. Дали може нагло да се влоши после 2 недели состојбата?

Татко ми 13ти ден позитивен со оние брзите тестови, освен првиот ден 39 температура никакви симптоми ни мирис ни вкус изгубен, плус од дома држи часови без проблем. Пак ќе речам антитела тест да напраи за месец дена да видиме дсли воопшто бил позитивен пошо прима терапија за срце, црн дроб, холестерол. Значи 12 дена се е океј и денес му испитуваа ЦРП и Д Димери, Црп нормално, Д димери малку покачени 600. И упат за инфективно у секунда му пишаа, он одби и го откажаа упатот. Дали може нагло да се влоши после 2 недели состојбата?
Не би требало.
Може драматично да се смени состојбата во првите максимум 10-тина дена, во смисла од не толку јаки симптоми, да премине до хоспитализација или да се смени состојбата по две недели, ама ако претрходно имал потешки симптоми.
Не сум чул за случај во кој некој бил топ над 10 дена и после тоа да имало драматична промена на лошо.

Денес имав средба со млад човек (албанец) кој се вакцинирал во франција. Кажува дека како вработен во ресторан, бил во првите кои требало да ја примат вакцината. лекарите му рекле дека ќе има вртоглавици и главоболки...но како што кажа немал ништо од тоа

наводно на големо се врши вакцинација во франција

Дали на антиваксерите, односно луѓето кои одбијат да се вакцинираат, треба да им се оневозможи (да се откажат јавно, кога ќе ја одбијат вакцината) интезинва нега при ковид, не сум баш сигурен дека е исправно. Многу има за зборење зашто е тоа така.

Ја не сум таков, btw.
/Не може тоа да се оневозможи, нема начин. Интензива спаѓа во еден вид критичка помош т.е. итна помош и не може да биде условувана со ништо. Никаде на свет.
Она што е дозволено е, да му извадиш рачун после лечење да си плати пример трошоци. Али тоа отпосле, не е дозволено и не е етички да се условува таква помош со ништо.

Ја не сум таков, btw.
Кога ќе ми ги вратат парите за осигурање и камата на истите може. У меѓу време да им вратат на сите што се лечеле по приватни болници парите.

На Фајзер вакцинава многу добра викаат,и тука ја фалат.
Проблем е што изглеа ќе ја нема во доволни количини годинава. Американците се крстат на таа од Џонсон, наводно имале голем производствен капацитет и ако ја одобрат имале веќе голема залиха.

Денес имав средба со млад човек (албанец) кој се вакцинирал во франција. Кажува дека како вработен во ресторан, бил во првите кои требало да ја примат вакцината. лекарите му рекле дека ќе има вртоглавици и главоболки...но како што кажа немал ништо од тоа

Прашај го дали се осигурал дека вакцината е без свински желатин.

Не треба првин ЕУ да ја одобри па тогаш да почнат со вакцинација ?

Не би требало.
Може драматично да се смени состојбата во првите максимум 10-тина дена, во смисла од не толку јаки симптоми, да премине до хоспитализација или да се смени состојбата по две недели, ама ако претрходно имал потешки симптоми.
Не сум чул за случај во кој некој бил топ над 10 дена и после тоа да имало драматична промена на лошо.
Сестра ми го прележа во март. Првите 10-12 дена имаше константна 37.8 температура. После почна да е уморна нон стоп и да поткашлува. После 12тиот ден пројде три дена каде едвај дишеше. Ама пак, имаше некои симптоми и претходно, се надевам дека нема да се влоши кај чивекот,

(никој не ја прегледа, по whatsapp два пати ја прашаа како е, никој храна не им донесе на цела фамилија, не ги тестираа, не им стигна известување за изолација, само да објаснам дека и во европа кога е хаос е хаос)

Македонија требе да бара од КСА од нивните поскупи понестабилни вакцини, иначе ќе ни останат курлис, тенеке и чослоимо невакцинирани. А ние тоа го неќеме. Ја лично, особено неќу Дарданија да ми биде невакцинисан.
Арно шо кажа море, ќе си ја почекам таа на база на тутун.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom