Пошто гледам брат Донев ме цитираја, да не биду некултуран, играм корпо.
У кратки црте, main story га изигра како номад првично, интересираше ме приказна за да не изеду спојлер. Сга си почна корпо да играм за оној да уживам у игру сас сви side quests и слично.
Што ме научи овај игра?
1. Никад више нема да купу pre-order или да верују на некоју компанију иако е имала квалитетни игре како Witcher 3. Првично игру гу купи да одам част за труд и работу у Witcher3 пошто може да се каже дека ми е една од омилени ако не и омилена игра на сви времиња.
2. Никад више нема да читам ривјуа од новинари, тестери и не знам што, зашто су гомна што су платени да лжев и немав срам да га правив јавно а немав ни достоинство да признаев дека су платени за да лжев. Чита доста ривјуа од различни људи и групе што гу играле игру и све од тој што имав пишано дека има у игру и дека играле, сигурно су играле различну игру од мене. У свак друг случај, лжев без срам. Још па дале оценке 8, 9 лол, омега лул.
3. Никад више нема да дозволу да се излжу на style over substance, у кратки црте, тој е овај игра.
Е сга,
генерална оценка после main story: разочаран. Апсолутно. Пошто гу пратеше игру од сам старт и сви најаве и шпекулацие за тој што ќе има и слично, на игру најмал проблем су багови, дали визуелни или технички. Да биду искрен, багови и најмалце сретна, деси ми се на сам почетак едн баг кд ми се блокира скенер и ми остана локнат и неможеше да га изгасу па мораше рестарт од чекпоинт, после тој скоро и да не сретна багови.
Перформанс е што знам, пошто сам се доста напатија кроз године сас сетинзи и слично, ако си бар малце писмен за да ги читаш сетинзи, можеш да гу наместиш игру да ти иде без проблем, губиш на некои детаљи, да ама не е ништо што ќе ти га смени искуство сас игру, у принцип испод 60-70фпс не сам бија и не сам имаја проблеми сас спајкови и статери како што пишуев на редит и по јутуб што правив ривјуа, мислу дека су много тој људи што или су технчки неписмени да наместив сетинзи и читав или су тој људи што користив ситуацију да исфармав некој клик или гледаност на клипче од јутуб и тој ја не играм на машину, играм на буџет конфигурацију.
Најголем проблем ми беше како и што кажа, style over substance. Визуелно е игра мадафака, перфекција, вожња ипол, само ради детаљи и град и цела атмосфера игра вреди 60 евра, како разгледница. Али, како РПГ, како што гу најавива е криминално лоша и потфрља у свак аспект за класично РПГ. Много нелогичности има у стори, много неповржани дешавке, много плитки и прости дијалози што не су соодветни у дадено сценарио, много материјал што не е искористен. Има превише контент у игру што не е повржан едн сас друг, банде по град, полиција, јакне сас статуси, оружја и creed левел/notoriety, ништо не значив, после одреден левел и док земеш едно оружје што му направиш малу модификацију, you are good to go, немаш поенту у више ништо да инвестираш, ни у tech, ни у abilites ни да зимаш нови оружја, сас тој оружје пошто е небалансирано можеш комотно да гу завршиш игру сас њега без да трошиш време на било какви други оружја и опрему.
Втор проблем, АИ. Тотално неписмени, без душу, АИ у гта5 или witcher3 е милион пута подобро направено, овај игра изгледа и се игра како да е искочила у 2011, не у 2020. Страшно, овој ме тотално накурчуеше зашто ти га упропасти immersion у целу туј лепоту у мисие или док шеташ по град.
Искрено, много сам разочаран, оценка 3/10 и немојте да гу купуете, не заслужуев ни долар, не зашто игра не е оптимизирана и сас багови, него зашто су лжови и обеќав работе што не су имале намеру да ги испоручив, што ги прави и лопови. Апсолутно разочарување од CDPR.