Cyberpunk 2077

Член од
14 август 2006
Мислења
45.367
Поени од реакции
84.601
Ме интересира...
За колку игри на релиз си дал пари и си добил "готов производ" без багови? :)
На сите игри на Нинтендо. Зелда, Супер Марио Одиси, Марио Карт и тн.

LoL, Како станало нормално да мислат луѓето дека така треба - недовршени, неплејтестирани производи да бидат игрите.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.699
Поени од реакции
4.545
LoL, Како станало нормално да мислат луѓето дека така треба - недовршени, неплејтестирани производи да бидат игрите.
Апсолутно дека не треба, но во пракса е така (во голем дел).
Е сеа Нинтендо е друга работа, не ми беа во предвид тие.

Член од
1 ноември 2019
Мислења
357
Поени од реакции
356
И игрите на Нинтендо се со багови но секако во многу помал број, е сега па и не се толку комплексни како многу други кои не излегуваат за Нинтендо, без лутење...

Сега за темава.

Прво неможеле а да не знаат дека портовите за ПС4 и Иксбокс се катастрофа па сега да се вадат еј незнаевме дека вака ќе реагирате, со ова самите си прават лошо за себе како компанија.

Друга работа е она нивното "Comming when its ready", за да биде спремна играва и испеглана реално ќе и требаат уште можеби една година работа ако земеме за стандард да вади 30 фрејма на старите конзоли, да нема голем број на багови и да не ти требаат конфигурација од 2000е за да си раат со играва.

Очигледно не требале да ја обеќаат за ПС4 и Иксбокс ама играта е толку време правена да никој па и самите тие на почетокот не верувам дека очекувале да не ја извадат за веќе претходната генерација.

Несакам да им бидам адвокат но очигледно си ставиле преголеми стандарди, Рокстар со ГТА6 би имал проблеми од вакви размери (вертикалност, споредни приказни и нивната забавност смисла должина и ширина, бројот на НПЦ, нивните рутини и навики, компаниите во играта и како тие влијаат на околината итн.) што се студио кое правење метрополи, возила, приказна, графика... им е ДНК односно го прават скоро 30г.

А самите си се фатија во замка, преголем хајп створија и жал ми е да констатирам ама не испорачаа се што ветија и што се "удираа во гради" дека ќе биде.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.367
Поени од реакции
84.601
И игрите на Нинтендо се со багови но секако во многу помал број, е сега па и не се толку комплексни како многу други кои не излегуваат за Нинтендо, без лутење...
Aбе фала богу дека има некој баг, ама тука збориме за скроз друга категорија багови, недовршености, неплејтестирано доволно...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.379
Поени од реакции
30.811
Јаките игри за Нинтендо што ги прават :icon_lol:
KaKo dAvAs vAkVi iZjAvI a nEmAs iGrAnO???
Автоматски споено мислење:

Bagovite vo nintendo igrite ke gi najdes ako si spidraner i ako gi nolajfash.
Inaku u normalen playstyle nema, ekstremno retko.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Ја почнав неделата и после 1 сат се откажав па вчера пак ја продолжив и се навлеков ко џанак на хорс. После 15 сати гејмплеј можам да кажам дека баговите и гличовите се минорни, првиот сат гејмплеј видов повеќе багови од колку во останатите 14. Е сега околу графиката, гејмплејот и приказната неколку зборови. Визуелно изгледа извонредно и покрај тоа што немам RTX графичка, атмосферата и амбиентот се ептен погодени(имаше една сцена во кафетерија во која што не правиш ништо освен што разговараш со главниве ликови и сценава те прави да се соживееш со сајберпанк 2077 светот), музиката и звучните ефекти исто. Гејмплејот мислам дека можеше да е малце подобар од ова, премногу сличен на Рокстар игрите со таа разлика што во сајберпанк можеш (како во деус екс) на различни начини да и пристапиш на мисијата. И збор два околу приказната, сајд мисиите се просечни накај добри но главната приказна те вози јако и надохнадува за нив. Од мене сега за сега има 9/10

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Безвезе муабет, ама еве уште ова ќе пишам. Годинава освен Сајберпанк, на рилис деј ги играв Лест оф Ас 2, Тсушима и Мајлс Моралес. 0 багови видов. Не било само до Нинтендо.

Ја почнав неделата и после 1 сат се откажав па вчера пак ја продолжив и се навлеков ко џанак на хорс. После 15 сати гејмплеј можам да кажам дека баговите и гличовите се минорни, првиот сат гејмплеј видов повеќе багови од колку во останатите 14. Е сега околу графиката, гејмплејот и приказната неколку зборови. Визуелно изгледа извонредно и покрај тоа што немам RTX графичка, атмосферата и амбиентот се ептен погодени(имаше една сцена во кафетерија во која што не правиш ништо освен што разговараш со главниве ликови и сценава те прави да се соживееш со сајберпанк 2077 светот), музиката и звучните ефекти исто. Гејмплејот мислам дека можеше да е малце подобар од ова, премногу сличен на Рокстар игрите со таа разлика што во сајберпанк можеш (како во деус екс) на различни начини да и пристапиш на мисијата. И збор два околу приказната, сајд мисиите се просечни накај добри но главната приказна те вози јако и надохнадува за нив. Од мене сега за сега има 9/10
Не знам колку сајд мисии имаш изиграно до сега, ама мене баш тие ми ја прават играта толку интересна. Посебно тие со кои си се запознал во главните мисии.
Добро спомна Рокстар. Баш вчера играјќи си помислив дека надвор од мисиите се осеќам како во ГТА, што за мене е ептен позитивно.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938

ultra-fast-ninja-police-response :uzi:

Иначе, ја немам пробано играва и нема да ја пробам зашто ќе треба да ја играм на ниски сетинзи, така што ќе се стрпам до наредна година кога ми е план да купам нов компјутер, па би уживал тогаш. Но освен баговите што би требало да бидат испеглани до тогаш, многу повеќе се надевам дека овие глупи дизајн одлуки ќе бидат исправени. Светот нема никаква имерзија (immersion). NPC-ата постојат само колку да пополнат простор, и освен некои предефинирани движења што ги прават низ градот - ништо друго немам видено. Као, 2077ма е, ни еден од нив нема мобилен и не збори со други луѓе кога се шета?!?!

Еве нешто што приметив уште кога излезе играта, во видеото на LinuTechTips. Запазете ги овие на скалите: https://youtu.be/kK45BxjSLCs?t=524

CD Project Red имаат многу работа во поглед на NPC AI....

H

HoT _iCe

Гостин
Пошто гледам брат Донев ме цитираја, да не биду некултуран, играм корпо.
У кратки црте, main story га изигра како номад првично, интересираше ме приказна за да не изеду спојлер. Сга си почна корпо да играм за оној да уживам у игру сас сви side quests и слично.

Што ме научи овај игра?
1. Никад више нема да купу pre-order или да верују на некоју компанију иако е имала квалитетни игре како Witcher 3. Првично игру гу купи да одам част за труд и работу у Witcher3 пошто може да се каже дека ми е една од омилени ако не и омилена игра на сви времиња.
2. Никад више нема да читам ривјуа од новинари, тестери и не знам што, зашто су гомна што су платени да лжев и немав срам да га правив јавно а немав ни достоинство да признаев дека су платени за да лжев. Чита доста ривјуа од различни људи и групе што гу играле игру и све од тој што имав пишано дека има у игру и дека играле, сигурно су играле различну игру од мене. У свак друг случај, лжев без срам. Још па дале оценке 8, 9 лол, омега лул.
3. Никад више нема да дозволу да се излжу на style over substance, у кратки црте, тој е овај игра.

Е сга,
генерална оценка после main story: разочаран. Апсолутно. Пошто гу пратеше игру од сам старт и сви најаве и шпекулацие за тој што ќе има и слично, на игру најмал проблем су багови, дали визуелни или технички. Да биду искрен, багови и најмалце сретна, деси ми се на сам почетак едн баг кд ми се блокира скенер и ми остана локнат и неможеше да га изгасу па мораше рестарт од чекпоинт, после тој скоро и да не сретна багови.
Перформанс е што знам, пошто сам се доста напатија кроз године сас сетинзи и слично, ако си бар малце писмен за да ги читаш сетинзи, можеш да гу наместиш игру да ти иде без проблем, губиш на некои детаљи, да ама не е ништо што ќе ти га смени искуство сас игру, у принцип испод 60-70фпс не сам бија и не сам имаја проблеми сас спајкови и статери како што пишуев на редит и по јутуб што правив ривјуа, мислу дека су много тој људи што или су технчки неписмени да наместив сетинзи и читав или су тој људи што користив ситуацију да исфармав некој клик или гледаност на клипче од јутуб и тој ја не играм на машину, играм на буџет конфигурацију.
Најголем проблем ми беше како и што кажа, style over substance. Визуелно е игра мадафака, перфекција, вожња ипол, само ради детаљи и град и цела атмосфера игра вреди 60 евра, како разгледница. Али, како РПГ, како што гу најавива е криминално лоша и потфрља у свак аспект за класично РПГ. Много нелогичности има у стори, много неповржани дешавке, много плитки и прости дијалози што не су соодветни у дадено сценарио, много материјал што не е искористен. Има превише контент у игру што не е повржан едн сас друг, банде по град, полиција, јакне сас статуси, оружја и creed левел/notoriety, ништо не значив, после одреден левел и док земеш едно оружје што му направиш малу модификацију, you are good to go, немаш поенту у више ништо да инвестираш, ни у tech, ни у abilites ни да зимаш нови оружја, сас тој оружје пошто е небалансирано можеш комотно да гу завршиш игру сас њега без да трошиш време на било какви други оружја и опрему.
Втор проблем, АИ. Тотално неписмени, без душу, АИ у гта5 или witcher3 е милион пута подобро направено, овај игра изгледа и се игра како да е искочила у 2011, не у 2020. Страшно, овој ме тотално накурчуеше зашто ти га упропасти immersion у целу туј лепоту у мисие или док шеташ по град.

Искрено, много сам разочаран, оценка 3/10 и немојте да гу купуете, не заслужуев ни долар, не зашто игра не е оптимизирана и сас багови, него зашто су лжови и обеќав работе што не су имале намеру да ги испоручив, што ги прави и лопови. Апсолутно разочарување од CDPR.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
@Bateman и @Solaire of Astora

Еве зашто не можеме да си дозволиме да лупаме пари на вакви игри тука. Замисли колкаво разочарување е да фрлиш толку пари и да го добиеш ова за возврат, само пошто некој направил убав маркетинг. Ко што реков, нека си купува западниот пазар со 1500 евра минималец, они можат да си го дозволат ризикот да дадат 50 евра на уште 10 вакви игри у месецот, ние не можеме на една.

Како и да е, нејќев да бидам negative Nancy од старт, ама играва со цел тој маркетизиран хајп, Кијану Ривс, одлагања и тензија ги имаше сите red flags за да биде тотално разочарување, и се деси.

But hey, you can customize your pee-pee...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Така е @RickyLFC9 , и затоа пак ќе кажам, на попуст, кога ќе биде пачувана, испеглана, не за оваа, општо за сите игри, веќе и многу пореална слика ќе се изгради.

А не овие рецензентите платени што давале 9 и 10 на полупроизвод.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.367
Поени од реакции
84.601
2. Никад више нема да читам ривјуа од новинари, тестери и не знам што, зашто су гомна што су платени да лжев и немав срам да га правив јавно а немав ни достоинство да признаев дека су платени за да лжев.
добро јутро

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Ама знаете што е интересно? Што сите пеодолжуваат да ја играат :D
Ете и Хот Ајс ептен разочаран ама ја свртел и сега веќе ја игра по втор пат со сите сајд квестови и има над 50 саати во играта.
А и други што гледав кои се фанови на Вичер и сњ деуго, разочарани се поради сите недостатови и тоа што нњ го исполнува играта тоа штп го ветуваше, а сепак интересно им е да продолжат да играат.
Мене чудно ми е ова. Не, не е обид да ја бранам играта.

H

HoT _iCe

Гостин
Па искрено, да имаше нешто друго да играм, неверују да играше по втор пут ама пошто нема, мислеше дека кд играш различну класу(корпо) ќе биде нешто поразлично ама не е, само интро е различно, друго е све исто што е још едно разочарување само по себе.
А тој што људи продужуев да гу играв веруј ми е заради платени 60 факинг евра за овој срање, ќе гу играмо макар пукнале.
Иначе, неверују да гу завршу по втор пут, досади ми некако ама дефинитивно кд ќе гу исплегав сас пачеви и слично, ќе ву удру још некој саат :D

Kajgana Shop

На врв Bottom