Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Од кога го апгрејдуваа форумов пред некој ден, секој мој пост од Марио dislike го краси, а торта ораси..
Ако продолжат вака Марио и Стекот, ќе ја симнуваш @Ilumious од тронот за најмногу реакции...

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.935
Поени од реакции
23.399
Ако де, тоа е блам и го прифаќам јас тоа, али секако не говори тоа дека Милан е појак од Интер. Лани Сити испадна од Лион, што сега Сити толку ли е слаб? Не ме јеби ко 12 години да имаш и да не знаеш кој е соодносот на силите моментално. Воооовововов поише време чекаме од Милан за титула, цела една година, стварно фрапантно. А потсети ме лани како изгледаше табелата? И ај еве нека остане ова вака, само немој за 5-6 кола да квичиш и да ги бркаш Малдини, Бобан, Газидис и компанија и да му тераш иронија на Кимо. Се му ебам на него бај д веј.

Кога ја сум се криел на форумов од сеир или блам, барем тоа знаеш.
Кога зборимо дека тимов не може да се бори за титула другар ти од провинција вика дека барамо однапред оправдувања.

Проблемот е што вие двајца се понашате ко за Реал или Ливерпул да навијате а кур имате скршено 10 године, 0 титуле !!
А свака година свет купуете, го тепате сити по 5:0, имате најдобар среден ред у свет, нјаплатен тренер у свет, за одбраната да не праемо муабет, тоа сте 20 године уназад најдобри, и пак банана на крај и испаѓање од групи у ЛШ.

А Кимо ќе го јаде свекако, само да тргне нешто наопаку!

Ај не ме замарај сеа, треба да ми дојде некоја госпоѓа на гости, може фамилија ти е хехехехехе, и први смо на табела пуши кур!

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Кога зборимо дека тимов не може да се бори за титула другар ти од провинција вика дека барамо однапред оправдувања.

Проблемот е што вие двајца се понашате ко за Реал или Ливерпул да навијате а кур имате скршено 10 године, 0 титуле !!
А свака година свет купуете, го тепате сити по 5:0, имате најдобар среден ред у свет, нјаплатен тренер у свет, за одбраната да не праемо муабет, тоа сте 20 године уназад најдобри, и пак банана на крај и испаѓање од групи у ЛШ.

Ај не ме замарај сеа, треба да ми дојде некоја госпоѓа на гости, може фамилија ти е хехехехехе, и први смо на табела пуши кур!
И пак ЗА МИЛАН СМЕ ИЗМИСЛЕНИ.

Па барате оправдувања. Ако немате капацитет да се борите за титула зошто се курчите дека не сте послаби од Интер, тим што има капацитет за борба за титула. Нешто што се виде и ланската сезона.
И повремени блесоци у сезоните со Манчини и Спалети.

Милан последен пат такво нешто у 2012та година гол ди Мунтари хехехе

Член од
23 август 2010
Мислења
39.789
Поени од реакции
115.734

Болд 1:
Чекај сега не сфаќам, како тоа не можете до титула а појаки сте од Интер, или ај да појаснам, не е Интер појак од Милан? Пошо Интер се бори за титула.

Болд 2: Лага и никад кажано. Нит сме ко Реал и Ливерпул нит сме појаки, ниту па се понашаме така.

Болд 3: Глупости нафрлани од ракав, никад кажани од никого освен Урко кога се заебава дека ќе го купиме светот. Најдобра одбрана у свет никад никој не рекол, тренер најплатен исто, а и за средниот ред исти кур. За во Италија да, Интер има најдобар среден ред на хартија, а тоа што Конте се глупира само со копачи што игра е друг муабет. Или сеа Милан и боље среден ред има. :icon_lol:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.935
Поени од реакции
23.399
Дечки тоа дека мислите дека Интер се бори за титула е целиот проблем :icon_lol:

Задњи 7-8 године никој не се бори за титула освен Наполи една година кој беше близу оред 3-4 сезоне.

Ако мислите дека овој Интер има шанса за титула годинава тогај ок, ни ја не се правдам и Милан се бори за титула сезонава, и Наполи и Аталанта, и Рома :icon_lol::icon_lol:

А изминативе године дека сте се бореле за титула е само плод на вашата имагинација и ладењето муда на Јуве задњи 3-4 кола
Автоматски споено мислење:

И пак ЗА МИЛАН СМЕ ИЗМИСЛЕНИ.

Па барате оправдувања. Ако немате капацитет да се борите за титула зошто се курчите дека не сте послаби од Интер, тим што има капацитет за борба за титула. Нешто што се виде и ланската сезона.
И повремени блесоци у сезоните со Манчини и Спалети.

Милан последен пат такво нешто у 2012та година гол ди Мунтари хехехе

Сте сте, секоја чест на учествата у ЛШ :icon_lol:

Кажав и погоре, ако овој Интер има капацитет за титула според вас, ок има и Милан :pos:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.789
Поени од реакции
115.734
А кој рекол дека ИЗМИНАТИВЕ години се борел Интер за титула? Лани само беа близу во однос на претходните години иако реално 1 поен разлика не е правиот сооднос затоа што Јуве стоеја последни 3 кола. Околу 6-7 бода негде е според мене реалната разлика за лани, што е далеку подобро него претходните сезони каде Јувентус ни бегаше 40 поени. Е сеа ако ти мислиш дека годинава Интер не е кандидат за титула тогаш ок, различни гледишта имаме и џабе зборуваме. Али те молам не измислувај за она погоре што го спомнав.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Значи лани си го ладел Јуве ама сезоната со Наполи не.

Ок. Одлична објективност како и секогаш од Марли. :pos:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
А изминативе године дека сте се бореле за титула е само плод на вашата имагинација и ладењето муда на Јуве задњи 3-4 кола
А 34 кола што правеа?
Сте сте, секоја чест на учествата у ЛШ :icon_lol:

Кажав и погоре, ако овој Интер има капацитет за титула според вас, ок има и Милан :pos:
еххх прво беше ништо не сте освоиле, па коа не знаеш што да кажеш против фактите идеш со друга глупост, со ЛШ учества.
И тоа поише од Милан. :pos:

Следно што е?

За последново. Има некој тим што сезонава има капацитет за титула? Или Јуве пак ќе си го лади 3-4 кола на крај?

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.215
Поени од реакции
18.350
Ако ги гледаме титулите на Јувентус, вистинска борба за титула (покрај 2012 секако) имаше во сезоната 2017/2018 кога Наполи беше прв голем дел од сезоната и победија во сред Торино на 5-6 кола пред крајот.

15/16, Јувентус почна прелошо ама измава се до крај, а 16/17 и покрај тоа што Рома и Наполи имаа многу бодови, Јувентус цело време водеше и изгледаше невозможно друг да освои.

Интер лани не беше никогаш во борба за титула, секое приближување им беше решено по брза постапка.

Сезонава таква - каква што е, Милан е прв и екипите го гонат него, а не обратно и тоа значи дека засега сите имаат шанси за титула, вклучувајќи го и Наполи. Сепак, треба да поминат барем 22-3 кола за да се оцени текот на сезоната, засега имаме премалку изиграни мечеви и лесно може погрешни заклучоци да се извлечат.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Дека Интер на хартија има поквалитетен тим од Милан си е факт. Ама дека е 2 па 3 класи над било кој тим е смешно. Интер има 0 титули освоено прошлава декада за да можат фановите така да се курчат. За скудето е прерано да се зборува. Фаворитите си стојат Јуве и Интер па после доаѓаат останатите од сенка. Оваа сезона мислам дека во последните 2-3 кола ќе се решева кај што може поише тимови да имаат можност за трофејот и нема да е монотоно ко задњиве 10 години.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.789
Поени од реакции
115.734
Дека Интер на хартија има поквалитетен тим од Милан си е факт. Ама дека е 2 па 3 класи над било кој тим е смешно. Интер има 0 титули освоено прошлава декада за да можат фановите така да се курчат. За скудето е прерано да се зборува. Фаворитите си стојат Јуве и Интер па после доаѓаат останатите од сенка. Оваа сезона мислам дека во последните 2-3 кола ќе се решева кај што може поише тимови да имаат можност за трофејот и нема да е монотоно ко задњиве 10 години.
Ова е горе доле најточна дефиниција за моменталната состојба. Точно е дека 2-3 класи е претерување, добар тим е и Милан, али Интер секако е подобар тим од Милан моментално на секое поле, и фудбалско и нефудбалско. Нормално тоа не значи дека Милан не може да освои, можат и они, и Наполи...

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.570
Поени од реакции
5.616
Сезонава е идеална за некој Лестер да се деси. Еве на пример Беневенто или Сасуоло така да земат титула, или пак Џенова...

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Интер лани не беше никогаш во борба за титула, секое приближување им беше решено по брза постапка.
Не би рекол...до натпреварот со Лацио т.е. 24 коло Интер беше изедначен со Јувентус по бодој...после се погодија триста циркузи ,изгубија несреќно од Лацио каде водеа на полувреме, после Јувентус-Лион требаше да има дуел Јувентус-Интер по три дена, па одложија,па корона фати,почнаа одложувања,сакаме публика неќиме публика,сакаме наши навивачи , ајде три дена покасно...и Јувентус си дојде одморен против Интер и го шлапна како вообичаено и Интер извисија 6 бода назад... во тој период Интер имаше back to back утакмици против Милан(веќе влегоја во форма и личеа на денешниот Милан), Наполи(купот кој го изгубија 0-1), Лацио(2-1) и Јувентус(2-0).

Не да барам изговори ама малце и незгоден распоред му се погоди на Интер во тој период каде му се случи бродолом....треба малце и среќа да имаш :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom