Ова е постаро сега, ама е најдобрата шега во целиов заебан трансфер-период. :pos2:
Браво, браво, иако моментално е повреден, го гледам уште сега во некој натпревар в зимо, без африканците. На подолг рок, да се надеваме ќе го биди, не може да се кажи шо и како ќе биди.http://www.chelseafc.com/news/chelsea-sign-nemanja-matic-20090818_2243335_1755350
Еве и официјално...нека му е со среќа
Не е до тебе, до жабариве е...Вака кога викам секогаш ја вртиме..чути си ти...:wink:
Прво (не само за твоево, општо гледам коментари), нема прв состав! Има 20 играчи кои во секое време можат да играат, и уште неколкумина солидни за покривање дупки. Шевченко не е единственото нешто шо го заеба Мурињо во Челзи, тој и сам се зафрка со неговите девет (мислам) „недопирливи“. Нема такво нешто појќе.Солидна игра. Подобро од солидна, ама не одлична. Леле петата на Стариџ... Мислам дека Стариџ е играчот што ќе ја размрда нашата игра. Нормално, ако му се даде шанса. Не знам кој се бунеше сшто не играме со најјак состав. Па ако против вакви екипи нмаат можност да се докажат: Стариџ, Калу, Деко (ако е стар, не е првотимец, треба да се докажува), Бане итн, кога? Со Манчестер?
И уште нешто, за сите оние кои зборат дека сега станал Челзи клуб: Погледнете на трибини, видете колку луѓе има над 30 год, колку под 16, а колку 16-25, се ќе ви стане јасно... Најмалку 50% се над 30 год., некои 20% се деца, а остануваат 30% 16-25. Тоа докажува дека Челзи имал верни навивачи и пред да дојде Абрамович. Башка, 44.000 капацитет на стадион не е нешто многу, ама солидно е (и тоа одамна е толку). Сега да е 60-70к, мислам дека би се наполнил.
Нормално дека може многу подобро, ова е само почеток. Лампард може многу подобро, Анелка можи некако да дава појќе голој, Босингва и Кол поактивни бочно (иако и сега се)....секако дека може.Јас не сум баш задоволен, може многу многу подобро ама барем ќеиф ми прави тоа што не примивме гол... Дрогба одигра одлично - за чиста 10ка останатите сите солидни
Босингва - Хачинсон ; Лампард - Деко беа замените, трета мислам дека немаше
Есиен не играше пошто ред беше за Оби Микел, не мора многу форсирање, има и време и место и за Есиен. И тоа многу поважно него трето коло со Фулам.Беше на клупа, а не играше веројатно заради некоја ситна повреда. Доволно фит за на клупа во случај да МОРА да се брка резултат, недоволно спремен за стартер, а со оглед на резултатот и не мораше да влегува и да ризикува влошување на повредата.
Следна утакмица ни’ е со Барнли дома. Новајлиите ги тепаја Манчестер Јунајтед и Евертон, да се надеваме дека нема да ја продолжат традицијата.
Само треба сериозно да се пристапи кон мечот, без потценување и без опуштање.
Воопшто не мислам на недопирливи или слично, ама да не се лажеме дека Калу и Дрогба се исто, или Хачисон и Босингва, или Бане и ТЕри. Тоа ми беше муабетот, на послаби утакмици треба да ги одмори „посилните“. Спомнав дека многу ме бендисува што ги ротира играчите, што секој мора да се бори за прв состав...Прво (не само за твоево, општо гледам коментари), нема прв состав! Има 20 играчи кои во секое време можат да играат, и уште неколкумина солидни за покривање дупки. Шевченко не е единственото нешто шо го заеба Мурињо во Челзи, тој и сам се зафрка со неговите девет (мислам) „недопирливи“. Нема такво нешто појќе.
Калу и Дрогба не се исти, никој не рече такво нешто, но се различни. Калу со негојте предиспозиции е способен да игра покрај Анелка и Дрогба, со еден од двајцата. Можеби и со Стуриџ во иднина, можи и младичов да зајакни.Воопшто не мислам на недопирливи или слично, ама да не се лажеме дека Калу и Дрогба се исто, или Хачисон и Босингва, или Бане и ТЕри. Тоа ми беше муабетот, на послаби утакмици треба да ги одмори „посилните“. Спомнав дека многу ме бендисува што ги ротира играчите, што секој мора да се бори за прв состав...
Го сака од причина што Челзи е единствен врвен европски клуб за кој Анелка можи да игра во тие години. Никој друг таков клуб не го прима.Како и другите 10 тима, во кои играл ! Го сакал !?
Нема повеке фудбалери кои ги сакаат своите тимови !
Те сфаќам и се сложувам со тебе. Само некои други се лутат зошто не се игра постојано со оној „прв“ состав, т.е. да речеме најјакиот. Уште поодамна прашав и никој не ми оговори зошто Босингва не би играл како десно крило, така и така повеќе е напред него назад Искрено, на Калу не се надевам многу, ми се гледа само како добра резерва. А на Стариџ ептен се надевам. Малиот е добар. Имаше неколку добри потези кога влезе против Сандерленд. Ќе речеш Сандерленд е, ама сепак, никој не се обидуваше да дрибла или слично...Калу и Дрогба не се исти, никој не рече такво нешто, но се различни. Калу со негојте предиспозиции е способен да игра покрај Анелка и Дрогба, со еден од двајцата. Можеби и со Стуриџ во иднина, можи и младичов да зајакни.
Хачинсон основно е центархалф, Мурињо го „пресели“ подесно, пошто нели, Тери и Карваљо беа недопирливи. Босингва е машина за напад десно, но Иванович (можеби и Хачинсон) се поцврсти од него.
Со вакви противници како овие досега треба да се игра со минимум сили потребни за победа, некој помлад да се растрча. Оби има само 22 години, како да напредува инаку? Па и Калу е млад уште, го очекувам со Барнли место Анелка, барем 40 минути ако не појќе.
Го сака од причина што Челзи е единствен врвен европски клуб за кој Анелка можи да игра во тие години. Никој друг таков клуб не го прима.
Жирков, Џо и Фереира почнале со тренинзи, макар шо ја не би брзал, особено со првиве двајца. Ах, здрав Џо ви е засилување од рангот на Рибери (со минимално претерување)...
Босингва не е пробан, инаку ко можи Белети десно на средината, можи и Босингва.Те сфаќам и се сложувам со тебе. Само некои други се лутат зошто не се игра постојано со оној „прв“ состав, т.е. да речеме најјакиот. Уште поодамна прашав и никој не ми оговори зошто Босингва не би играл како десно крило, така и така повеќе е напред него назад Искрено, на Калу не се надевам многу, ми се гледа само како добра резерва. А на Стариџ ептен се надевам. Малиот е добар. Имаше неколку добри потези кога влезе против Сандерленд. Ќе речеш Сандерленд е, ама сепак, никој не се обидуваше да дрибла или слично...
Џабе ко чекаш Шева. Ништо нема да биде од него освен добар стопер за пред голБосингва не е пробан, инаку ко можи Белети десно на средината, можи и Босингва.
Калу ко Калу, никогаш не очекувам да биди главна ѕвезда, но во појаки натпревари би му дал предност во однос на Анелка, никако двајцата.
За Стариџ, само времето ќе кажи. Ја Шева го чекам, разбирам дека е преведувач само сега засега, ама не е платен само за толку...:icon_mrgr