Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
За сликата пред банките најмногу виновна е неписменоста и глупата навика на народот се да се прави на шалтер.

Ај пензионери донекаде ќе разберам, но тетки и чичковци кои иначе киснат по фејсбуци цел ден, значи техничка можност имаат, можат 90% од работите за кои дремат пред банка да ги завршат на мобилен со електронско банкарство.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Драга,
Како за народ што и во тоалет иде со телефон, како за народ што уште матичниот број си го нема објавено на коментар на фејзбук за 100 грама кафе награда многу се грижиме Бил Гецт да не не чипира.

Не тетке, не верувам дека на бил гецт му е битно каде работи Аце на Славка и кој ја враќа дома Ане на Цвета.

Не тетке, на бил гецт не му е битно да чипира средновековна жена од свирипичино од која што едино може да украде рецепт за сарма или гравче тавче.

сите ликови споменати во постот се измислени и секоја сличност со ликовите во реалниот живот е случајна.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Прееска одам низ чаршија, ми ѕвони братучед ми и ми вика да ти кажам еден виц.
Малово циганче му вели на таткото:
-Тато, тато, вчера сонував многу грд сон.
-Е добро де, шо сонуваше сине?
-Сонував кај шо ме ебава Дедо Мраз.
-ХО ХО ХО!

Се смеев ко несалам, сета среќа маска шо носев, ќе си помислеше народ ми фали нешто.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.521
Поени од реакции
29.022
@Crazy in Love е отстранета од супермодератор.

@Комита Ултрас е отстранет од супермодератор.

@Ilumious е отстранета од супермодератор.

@Донев, @AlternativeF, @Saber Rider, @Клипче и @wot се отстранети од модераторските места.
Многу ми сметаше коа бивши колеги ми викаа дека сум бил избркан од работа, ама реалноста беше дека сам напуштив од Х причини. Не знам зошто ама многу ми сметаше тоа, исто ко и ова што ми смета, и грдо звучи. Доброволно напуштивме од Х причини е сепак реалната слика. Just sayin...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Многу ми сметаше коа бивши колеги ми викаа дека сум бил избркан од работа, ама реалноста беше дека сам напуштив од Х причини. Не знам зошто ама многу ми сметаше тоа, исто ко и ова што ми смета, и грдо звучи. Доброволно напуштивме од Х причини е сепак реалната слика. Just sayin...
Цитирање не е дозволено во темава :)

Ама да, потврдувам дека, никој не беше избркан, ниту пак некого до сега сме "избркале" пред да биде разговарано со него (освен неактивните). Сите се златни екс-модератори, на кои сум им бескрајно благодарен за досегашното модерирање. Сите самоволно си заминуваат (освен Пеџа и Крејзи, поради различни причини).

Не реков дека сте избркани, туку отстранети. Исто како што напишав дека сте "поставени" кога станавте модератори.

Не ја разбирам потребата за драма на мојата објава дека модераторите се отстранети (нешто што секогаш го правам), ама па, таа е најчесто составен дел од секое разделување :)

Објавата е едитирана, со појаснување за тоа кој се повлекол сам. Верувам дека сега изгледа покоректно, иако, немаше никаква намера ниту причина да ја протолкуваш навредливо мојата објава.

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Драга,

Вчера на натпреварот на ЛШ помеѓу ПСЖ и Истанбул Башакшехир се случи инцидент и беше прекинат натпреварот поради расизам од страна на 4 судија. Многу сум против расизам, но мислам дека понекогаш многу се претерува со кампањата против расизам. Денеска го слушам играчот на Истанбул Башакшехир Демба Ба како му бара објаснување од 4 судија за тоа зошто никогаш не вика за други играчи што не се од црната раса овој белиот него секогаш се користи терминот овој црниот. И јас да сум во Централниот или Јужниот дел на Африка сите таму ке ме викат овој белиот и никому ништо

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.302
Поени од реакции
21.428
Драма. Кајгана реформи. Модераторското место во форумот "Здравје" - слободно. Некоја докторка трие раце во ноќта додека го чита месечниот хороскоп, да види дали овојпат среќата ќе ѝ се насмевне, или уште еднаш, ќе ѝ се прсне од смеење.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
После Грција, Бугарија и милионите услови кон премиерот, тотално очекувам следното преговарање на нашата влада и ЕУ да биде на Фејсбук пост, каде ЕУ ќе пише "Ако сакате да влезете во ЕУ лајкнете го постов, споделете го со пријателите и во коментари пишете SAKAM DA PENETRIRAM VO EVROPSKATA UNIJA", а ние утре во 12 часот ќе го одбереме среќниот добитник на датум.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.602
Поени од реакции
17.439
Драга К,

Верувам во Короната и следам се за неа верувала или не од 2 ден кога се појави. Го имав отепано твитер од следење бидејќи баш тогаш се селев Германија. Сестра ми ја прележа, ние си велам ја избегвнавме, бар досега. Е сега јас настинав страшно со полни гради шлајм, со кашлање ама не кренав температура и се траеше 2 недели, немав корона едноставно настинав при врќањето МК (јбг возев 2,5 дена со климата на 15 степени в кола а јас по куси). Е сега ја префати баба ми од мене, и како секој постар чоек мн потешко ја врви настинката.

Вчера не и беше ич арно плус и се собраа некои работи и ај мајка ми да викни брза помош. 3 ебани саати ги молевме на телефон да дојдат оти жената беше бела на лице. Дојдоја после 3 саати и прво се испонашаја (јас во соседната соба го чував кучето) - Ние имаме мн работа не сме на повик - ова го рече докторката која се качи 20 минути после сестрите и шоферот.

застана на вратата од дневната со маска на лице, со заштитно одело демек (оние ко фустанчиња најлонестите нз како се викат). Ја гледа од врата и вели - ' Што тие ?!'. Баба ми и кажува дека и се лоши дека поради тоа нема јадено и дека пие само вода, и дека имаше температура 2 дена.

На ова следи - 'Аааа корона е ова, нема термини за тест сите дом седете, тое нема шо да напрам поќе'. И тука веќе излегов и збеснав. И велам - Добро, како процена дека е корона од врата, одалечена 5метри, ни преслуша гради, нити притисок мери, не ја ни опули жената?- Докторкта дрско ми одговори - Епааа можи шетала жената или вие дома и донесовте корона шетате младите, плус температура имала вели.

И на ова уште толку и откачив - Добро како си качиш така од ум? Оти не ја праша кога имаше температура? Температурата беше пред недела дена, второ жената е неподвижна скоро одвај до WC се движи, има и вкус и мирис нема ни гушење дали имате вие ум? И како тоа не смејш да ја прегледаш немаш скафандер? Ами ако почини да умри од инфаркт шо прајме ?! Жената е со висок притисок, ангажирај се малце не на врата потпрена како ова кафич да е и 100м кажваш дијагноза шо нема врска, зато ги умирате тука. Плус ние сме 5 луѓе во станот, живејме заедно неможи само таја да има симптоми од корона а ние да сме имуни сите тука, а ја пазиме, прегледваме дури спие дали крена темпертура и остало'

Me испули само и ми рече 'Можите да си ја тестирате приватно иако тестот не важи, вака докторите странство прегледват' Иииии тука го чекав пилето - 'Добро јас пред 2 месеци бев од работа пуштен на преглед поради слични симптоми, доктор ме прими, ме прегледа, преслуша, крв ми зеде, брис, измери притисок пулс.. се залепи до мене. До приоритет е и знаење. '

И така ми го сјеба денот.....НЕ е можно какви луѓе работат значи неможам да опишам каков аматеризам...

Замисли утре оваа да треба да те прими пациент настинат, одма на респиратор ќе те клај без око да и трепни.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
ДК,

За бербер шупрајме со короништево?

Уште 2 недели вака и наместо на елката може комотно на косава да украсувам со лампиони и ламбички :D

Kajgana Shop

На врв Bottom