Драга К,
Верувам во Короната и следам се за неа верувала или не од 2 ден кога се појави. Го имав отепано твитер од следење бидејќи баш тогаш се селев Германија. Сестра ми ја прележа, ние си велам ја избегвнавме, бар досега. Е сега јас настинав страшно со полни гради шлајм, со кашлање ама не кренав температура и се траеше 2 недели, немав корона едноставно настинав при врќањето МК (јбг возев 2,5 дена со климата на 15 степени в кола а јас по куси). Е сега ја префати баба ми од мене, и како секој постар чоек мн потешко ја врви настинката.
Вчера не и беше ич арно плус и се собраа некои работи и ај мајка ми да викни брза помош. 3 ебани саати ги молевме на телефон да дојдат оти жената беше бела на лице. Дојдоја после 3 саати и прво се испонашаја (јас во соседната соба го чував кучето) - Ние имаме мн работа не сме на повик - ова го рече докторката која се качи 20 минути после сестрите и шоферот.
застана на вратата од дневната со маска на лице, со заштитно одело демек (оние ко фустанчиња најлонестите нз како се викат). Ја гледа од врата и вели - ' Што тие ?!'. Баба ми и кажува дека и се лоши дека поради тоа нема јадено и дека пие само вода, и дека имаше температура 2 дена.
На ова следи - 'Аааа корона е ова, нема термини за тест сите дом седете, тое нема шо да напрам поќе'. И тука веќе излегов и збеснав. И велам - Добро, како процена дека е корона од врата, одалечена 5метри, ни преслуша гради, нити притисок мери, не ја ни опули жената?- Докторкта дрско ми одговори - Епааа можи шетала жената или вие дома и донесовте корона шетате младите, плус температура имала вели.
И на ова уште толку и откачив - Добро како си качиш така од ум? Оти не ја праша кога имаше температура? Температурата беше пред недела дена, второ жената е неподвижна скоро одвај до WC се движи, има и вкус и мирис нема ни гушење дали имате вие ум? И како тоа не смејш да ја прегледаш немаш скафандер? Ами ако почини да умри од инфаркт шо прајме ?! Жената е со висок притисок, ангажирај се малце не на врата потпрена како ова кафич да е и 100м кажваш дијагноза шо нема врска, зато ги умирате тука. Плус ние сме 5 луѓе во станот, живејме заедно неможи само таја да има симптоми од корона а ние да сме имуни сите тука, а ја пазиме, прегледваме дури спие дали крена темпертура и остало'
Me испули само и ми рече 'Можите да си ја тестирате приватно иако тестот не важи, вака докторите странство прегледват' Иииии тука го чекав пилето - 'Добро јас пред 2 месеци бев од работа пуштен на преглед поради слични симптоми, доктор ме прими, ме прегледа, преслуша, крв ми зеде, брис, измери притисок пулс.. се залепи до мене. До приоритет е и знаење. '
И така ми го сјеба денот.....НЕ е можно какви луѓе работат значи неможам да опишам каков аматеризам...
Замисли утре оваа да треба да те прими пациент настинат, одма на респиратор ќе те клај без око да и трепни.