UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Не знам дали не се разбираме или јас баш не го разбирам објаснувањето што стои во оффнет. Тој не вика дека заслужено така ги викале Романците кај него, туку пренесува само што се зборува за да направи споредба.
Јас го слушав видеото кај што личноста од Башакшехир му вика на судијата дека во Турција Романците ги викаат цигани,ама дека он не смеел така да ги вика.
Но,притоа ова мислел да му го каже демек ни судијата не смеел црните луѓе да ги нарекува негру(црнци).
Ама тука е важно што турчинов отворено му кажува дека неговата држава расистички ги навредува романците.
Океј е тоа дека он не го навредил расистички судијата кажувајки му циган,прашањето е тука дали Вебо при притисоците врз 4тиот судија за да не им даде жолт картон на играчите на Башакшехир го навредил судијата,по што тој му сугерира Вебо да биде исклучен од натпреварот.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.567
Поени од реакции
5.612
Мрзи ме да тражу, ако сака некој да ми објасни што треба да гледам на Реал - Борусију, Интер - Шахта, кој како треба да игра за да пројде?
Нормално, дужан ќе сам пиво на првога што ќе каже :D
Навијај за Интер и Реал.
Интер мора да победи за да оди понатека, исто така и Реал мора да победи за Интер да иде понатека.

Паца Интер Амала конте пуши кур
Хала Мадрид!

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Не е баш така...Еве со јунајтед намерно го нагазна еден Нејмар(дно од екипа иначе МЈ)...Ди Марија сега не се сеќавам безвезе доби казна од клупа и не играше натпревари во ЛШ лани....Маркињос е наместо играч, уопште не е фолирант...итн...итн...
ПСЖ, онака се безвезе тим...без хемија, без концепција за игра... откако дојде овој Тухел на тим не личат....Еве и вечер ќе се резилат....
Ne se rezili, Mektominej ne go nagazna namerno Nejmar. Da bese taka, crven kje si dobiese plus Tominej izbegnuvase kontakt koga i on zagubi ramnoteza.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.672
Поени од реакции
115.308
Па сигурно не го исклучија Вебо зашо им викал мили златни и најдобри судии, Романци мои најдраги. Гарант стоката пцуела или вреѓала, т.е. ете си кажале судиите дека од сам старт ги викал цигани. Али џабе е се сега, судијата ќе го изеде стапот, на Вебо ни црвениот нема да му се признае и тоа е тоа. БИ ГО ЗАКЛАЛ.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Оди на Барса форум прочитај си ги пријателчињата колку работа збрка Роналдо само за вториот дел и цела вечер. Одлично тргаше играчи и ја развлекување одбраната ама не нема врска ништо не напрај Роналдо. Само што од 2015 на секој план од клубски до репрезентативен го изеде Меси и не не сум фан Бој на Роналдо. Да не почнуваме на драмата која ја напрај Меси и кој веќе игра кога сака и кур го боли за фудбал и Барса.

Меси е и лидер на генерацијата која прими 8 од Баерн. Јувентус е нестабилен сезонава точно поради јасни причини и немање тренер ама Барса не е нестабилна туку очајна.
А кој рече дека ништо не направи Роналдо? Од каде го ископа па сега ова? Пишав само дека ниту еднаш не влезе во шанса за гол освен пеналите. Секако дека еден играч може да одигра добро и по други параметри.

Роналдо го изел Меси од 2015 навака? Хммм, ајде да видиме... Во овој период скорот е 3 према 1 во победи на Меси (ајде 3-2 со синоќа) и две нерешени. Меси има четири гола, Роналдо само еден. Па дури и со двата од синоќа пак се 4-3. Аргентина и Португалија се немаат сретнато во тој период па не знам од каде го измисли ова со репрезентациите. Пази, ти бараше од 2015, можам да ти извадам и целосна статистика.

Најјако е што моментално фановите на Јуве се принудени да му бидат адвокати на Роналдо а мислам дека се клуб кој најмногу има пропатено од него. Смешно е тоа да го префрлате на Барса, клуб од кој Роналдо убедливо најмногу страдал во кариерата. Претходните две сезони со Роналдо во тимот Јувентус не само што не напредна туку и доживеа два епски блама во ЛШ. Па така да малку очајно звучи што браните човек кој уствари е легенда на други клубови.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.780
Поени од реакции
3.856
УЕФА треба да донесе правилна одлука и да го заштити судијата."Negru" на Романски значи "Црнец", што не значи Нигер и не кажано во конотација да го навреди, туку е кажано во конотација да посочи на кого мисли.
Тоа е исто како како на клупа да има 20 црнци и еден белец, и да го посочат белецот, како дистинкција во однос на другите.
Ако излезат со став дека го казнуваат судијата ондак, ова нема благе везе со правда и правдина и се е политика.

0 од расизам во случајов

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.709
Поени од реакции
17.601
А кој рече дека ништо не направи Роналдо? Од каде го ископа па сега ова? Пишав само дека ниту еднаш не влезе во шанса за гол освен пеналите. Секако дека еден играч може да одигра добро и по други параметри.

Роналдо го изел Меси од 2015 навака? Хммм, ајде да видиме... Во овој период скорот е 3 према 1 во победи на Меси (ајде 3-2 со синоќа) и две нерешени. Меси има четири гола, Роналдо само еден. Па дури и со двата од синоќа пак се 4-3. Аргентина и Португалија се немаат сретнато во тој период па не знам од каде го измисли ова со репрезентациите. Пази, ти бараше од 2015, можам да ти извадам и целосна статистика.

Најјако е што моментално фановите на Јуве се принудени да му бидат адвокати на Роналдо а мислам дека се клуб кој најмногу има пропатено од него. Смешно е тоа да го префрлате на Барса, клуб од кој Роналдо убедливо најмногу страдал во кариерата. Претходните две сезони со Роналдо во тимот Јувентус не само што не напредна туку и доживеа два епски блама во ЛШ. Па така да малку очајно звучи што браните човек кој уствари е легенда на други клубови.
Јас пак ќе ти напоменам не сум фан бој на Роналдо нити адвокат. Глуп вие муабетот оти само за Роналдо се фаќате.

и да го јади Меси во секој поглед не ти кажвам за Messi vs Ronaldo директни дуели туку севкупно. Од успеси со репрезентација до индивидуални, ама добро Меси 4 гола дал против Роналдо.

За блам извини Јувентус никогаш не примил 7 и 8 гола од никој а додека не прими најголем блам оди на сметка на Барса на жалост.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Навијај за Интер и Реал.
Интер мора да победи за да оди понатека, исто така и Реал мора да победи за Интер да иде понатека.

Паца Интер Амала конте пуши кур
Хала Мадрид!
Ne mora real da pobedi, moze i da zagubi a da ide inter dalje.. sve osven nereseno na inter odgovara na mecot u madrid

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Јас пак ќе ти напоменам не сум фан бој на Роналдо нити адвокат. Глуп вие муабетот оти само за Роналдо се фаќате.

и да го јади Меси во секој поглед не ти кажвам за Messi vs Ronaldo директни дуели туку севкупно. Од успеси со репрезентација до индивидуални, ама добро Меси 4 гола дал против Роналдо.

За блам извини Јувентус никогаш не примил 7 и 8 гола од никој а додека не прими најголем блам оди на сметка на Барса на жалост.
Јас не се фатив за Роналдо, се фатив за пеналот. Друг некој спомна оти Роналдо ни бил ноќна мора, барај си го во твојот фан клуб.

Јас направив муабет за Меси vs. Роналдо во директни дуели. Ако веќе ми реплицираш збори за тоа, не ја менувај сега темата.

Не знам што е поголем блам, да испаднеш од Баерн или од Лион и Ајакс? :) Уствари најголем блам е да се сметаш за екипа-великан а 25 години да немаш освоено ЛШ.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Најјако е што моментално фановите на Јуве се принудени да му бидат адвокати на Роналдо а мислам дека се клуб кој најмногу има пропатено од него.
*Исто not Ronaldo fanboy

Oд каде ваква констатација?
Во нокаут фаза Реал на Роналдо и Јувентус играле два пати, по еднаш поминале двете екипи. Јувентус го помина Реал во полуфинале, Реал Јувентус во четвртфинале. Ај да речиш Атлетико, да те разберам, ама од каде Јувентус?

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.709
Поени од реакции
17.601
Јас не се фатив за Роналдо, се фатив за пеналот. Друг некој спомна оти Роналдо ни бил ноќна мора, барај си го во твојот фан клуб.

Јас направив муабет за Меси vs. Роналдо во директни дуели. Ако веќе ми реплицираш збори за тоа, не ја менувај сега темата.

Не знам што е поголем блам, да испаднеш од Баерн или од Лион и Ајакс? :) Уствари најголем блам е да се сметаш за екипа-великан а 25 години да немаш освоено ЛШ.
Во ниеден момент не ја свртив, темата од почеток зборам за целокупно. Шо е битно Роналдо вс Меси директен дуел во мечеви? Шо менва то во нивна кариера? Не ни зависи лично од нив.

Блам е да јадиш 7-8 гола без разлика од која екипа тоа можи само Пелистер, Вардар да си го дозволи не големиот великан Барса. Баерн кога ве победи со 7, играа против Јувентус и два пати победија со 2-0.

Нема врска нема потреба од понатаму дискусија :)

имај си уба вечер

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
*Исто not Ronaldo fanboy

Oд каде ваква констатација?
Во нокаут фаза Реал на Роналдо и Јувентус играле два пати, по еднаш поминале двете екипи. Јувентус го помина Реал во полуфинале, Реал Јувентус во четвртфинале. Ај да речиш Атлетико, да те разберам, ама од каде Јувентус?
A finaleto go zaboravas koa Kiki ne napuni...

Kajgana Shop

На врв Bottom