Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Побитно прашање е зошто Рајзес пред Дарк Најт? :D
Зш го глеав у кино и ептен се внесов. Џокеро не го глеав у кино... а и малку ми е страв да речам, Bane > оуверхајнпнатиот мртов глумец :D
Иначе сепак му ја оставам 7 на Тенет променлива, треба rewatch.
Инсомнија е добар филм бе, 3.5/5 секако заслужува.
Да бе, замисли, тоа е цела 7/10 оценка, истата што ја пишав.
Интерстеларот само ја не го можам изгледа. :D
Не се секирај и на уште еден другар му е too mainstream.

Зш го глеав у кино и ептен се внесов. Џокеро не го глеав у кино... а и малку ми е страв да речам, Bane > оуверхајнпнатиот мртов глумец :D
Иначе сепак му ја оставам 7 на Тенет променлива, треба rewatch.

Да бе, замисли, тоа е цела 7/10 оценка, истата што ја пишав.
Джохонтра имаше пишано само 3че. :D

Какви гледаш?

ти какви гледаш letterboxd 250 или ? :D
Автоматски споено мислење:

Инсомнија е добар филм бе, 3.5/5 секако заслужува.

Dunkirk, Following и Тенет не ми се гледани.

исто и ја за интерстелер ми е онака, али па крајот со керка му е врвот на цел филм,си плачам коа ке мотам тој дел а у гз сум натепал 44г хехе

Последно уредено:
Секако има поделени мислења. Баш се сеќавам во кино бевме шесторица. Тројца од сала излеговме фасцинирани од тоа што го доживеавме, на другите тројца им беше предолг и преспор, да не речам досаден.
Мене ми е можеби најдобар филм, го имам бар 10 пати гледано, знам се на памет и никогаш нема да ми здосади :D

Секако има поделени мислења. Баш се сеќавам во кино бевме шесторица. Тројца од сала излеговме фасцинирани од тоа што го доживеавме, на другите тројца им беше предолг и преспор, да не речам досаден.
Мене ми е можеби најдобар филм, го имам бар 10 пати гледано, знам се на памет и никогаш нема да ми здосади :D

Izgleda ima neso stom Nolan zamarase u kino da go gledame Tenet
eve anon Dark Knight Rises go stava povisoko od ocigledno pokvaliteten film samo oti go gledal u kino
Interstellar i jas ko tebe, go gledav u imax kino i zatoa mi e vrv, dodeka Dunkirk dzabe bluray doma na tv ne e isto...

Hashtag Nolan e za vo kino

Izgleda ima neso stom Nolan zamarase u kino da go gledame Tenet
eve anon Dark Knight Rises go stava povisoko od ocigledno pokvaliteten film samo oti go gledal u kino
Interstellar i jas ko tebe, go gledav u imax kino i zatoa mi e vrv, dodeka Dunkirk dzabe bluray doma na tv ne e isto...

Hashtag Nolan e za vo kino
Па да, посебно во ајмакс, снима со тие камери. И мене за Данкирк оцената дефинитивно ми е повисока заради тоа.

Джохонтра имаше пишано само 3че. :D
Ваљда дека прво го гледав скандинавскиот. Тој некако боље ми се виде. Не ми текнува искрено. Секако моите оценки не се валидни, не добар гледач на филмови сум јас.
Што би рекол џими, one season wonder :D

Добар, ама ништо посебно, ја го доживеав како вана-би Одисеја. Он не покушава да биде оригинален како Одисеја, туку покушава само да биде како Одисеја.
Данкирк, многу бољи ми беше. А имам барем 5 бољи понови воени филмови, за Втора Светска.
Али секој со своето.

Последно уредено:
Ај и јас да дадам оценки за филмовите на Нолан што сум ги гледал:

Memento 9/10
Insomnia 7/10
The Prestige 7/10
Batman Begins 9/10
The Dark Knight 10/10
The Dark Knight Rises 8/10
Inception 10/10
Interstellar 7/10
Dunkirk 6/10

Може сум престрог за последните два ама Interstellar ми е некако предолг и приказната не ме привлече толку. А за Dunkirk веројатно имав преголеми очекувања па на крај ме разочара. За Tenet исто ептен сум хајпнат, веројатно ќе го гледам викендот.

Tenet e vo kino ili?
Го имаш уште на репертоар во Синеплекс. А, пошто ќе треба 2 пати да се гледа, го имаш и на торент.
А пошто е многу јак, ќе треба и на попкорн да го глеаш или на филмовизија.рс не сецка и не бара јава. :D

Некој да пишува за загадување од фосилни горива, концентрација на ПМ честички и последиците од нив, треба да е стручен за тоа
Со едукација од форуми, и документарни филмови не се станува стручен.
Горење суви дрва, снопче за Викенд, во убави камини, да се поистоветува со горење на секаков отпад, во неисправни ложишта - ќумбиња, ама па ич не е за споредување.
Стандард таму и овде, во однос на богатсво на шуми и свест за екологија, чурење на оџаци, климатски услови, уште помалку.
Да се нема свест и совест за нарушување на здравјето на сограѓаните !!!
Згадување од сообраќајот ќе го снема за деценија, две. Дали вие ќе се смените !!!

Види го @Zlatikevichius џубре, модератор станал а не кажува, да не го натераме да части нешто :pos:

Честито Злате, време беше.

@wot џубрето сигурно го прославува отказот некаде:

giphy.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom