Валкер се вика играчотКолку е физички прејак онај Волкер, како на стероиди да е, сите можни директни дуели ги доби во одбрана
Овој Тотенхем многу ме потсеќа на Интер во Мурџово време, не е чудно да им се склопат коцките!Да потсетиме, кога Мурињо дојде во Тотенхем, Спарс беа на 14 место во ЕПЛ
Вчера му било ипак.А денес му е годишнина мислам. Ја слави на врвот![]()
Ми го зема зборот, а сега ќе објаснам и зошто. Денес кој ја гледаше цела утакмица ваљда сфати зошто Мурињо е еден од најдобрите тренери во историјата. Вадење максимум од секој играч, глејте само како изиграа сите 11 играчи, од Љорис до Кејн... Бергвајн констатно покриваше назад, Кејн и Сон исто, Сисоко, Ндомбеле и Хојберг погинаа, за 4ката назад да не зборам. Посебно мора да ги издвојам Тоби, Кејн и Хојберг, во врвна форма се тројцата.Овој Тотенхем многу ме потсеќа на Интер во Мурџово време, не е чудно да им се склопат коцките!
Стерлинг.Не знам дали ти текнува, ама дур не дојде Пеп типот беше на она ниво од 18 години, брзина и по некој дриблинг, без никаква тактичка спремност, фудбалска ништо посебно.Напредна доста и крена ниво, ама еве година дена е неконстантен.Интересно е што кај тренериштето Пеп, многу играчи регресираат. Добри играчи, не штогоде.
Не паметам кој е последниот фудбалер на Сити што напреднал под негова палка. Бернардо и Марез се потонати во моментов, Вокер е за во Барнли во најдобар случај, Кансело во секој случај послаб отколку во Јувентус, Родри не постои, Жесус чекори во место.
Сериозно, кажете ми барем еден бидејќи не ми текнува воопшто.
И Фернандињо би рекол, сега ми текна. Со Фернандо заедно не формираа половина крстен играч, после тоа играше многу добро.Стерлинг.Не знам дали ти текнува, ама дур не дојде Пеп типот беше на она ниво од 18 години, брзина и по некој дриблинг, без никаква тактичка спремност, фудбалска ништо посебно.Напредна доста и крена ниво, ама еве година дена е неконстантен.
За другото си во право, многу регресија има кај доста играчи по мене ради поише фактори, само ги шета со позициите константно, ги ротира пречесто + нема константност во тактичките замисли.Капак на се им измислува позиции неретко.
За краток период демонстрираше доста голем напредок, тактички, фудбалски или лична способност, you name it.Не би рекол дека е случајност.Од друга страна си држеше тешка константа под Пелегрини и ако памтиш за flop го сметаа многумина, само не го напињаа премногу дека нели, Енглез.И Фернандињо би рекол, сега ми текна. Со Фернандо заедно не формираа половина крстен играч, после тоа играше многу добро.
Ма да, искрено, Стерлинг лани од декември играше очајно, еве сега продолжува по тој терк. Не знам. Тоа што играше така Стерлинг пред Пеп, може да му го препишеме и на годините. Младо дете, сепак.
Ако Мурџо трефне со кокошките, ќе докаже дека е менаџер за тимови во создавање! Штом ја освои првата титула, чекај бељи! За етаблирани тимови, не го бива!Mourinho slabiot/stariot/propadnatiot hhh