Фан Клуб: Челзи

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Znael Petr Cech koga biral shto da zeme. Mnogu vi e dobar golmanov, kakva zamena za Kepa, puuu... od tochak poni kachuenje vo Mercedes.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.084
Поени од реакции
2.028
Фина победа, им се исполни желбата тука на некои фанови да ги видат Канте, Маунт и Хаверц :D

Да сум на местото на Лампард, цела недела има да го терам да вежба Зума враќање на топка назад кон голман 5 часа дневно.
Копито, среќа се загради на време иначе многу лесно можеше пак да примат гол поради него.
Дефанзивно е супер, ама игра со топка му е комична, припрема за да даде пас се спрема се спрема мислиш ќе прави кеј пас. :D

Оваа улога на Маунт највеќе му одговара, ама пак ќе кажам оваа 3-јка вчера само Канте игра одбрана како што треба.
Што против појаки тимови нема шанса да функционира, ма да и вака голема заслуга е квалитетот на Канте во дефанзива тоа што го има секаде и трча многу инаку без Канте со нив 2-јца би било убиство.

Зијах е уметник, ваков креативец сме немале од времето на Мата. Топ, топ засилување.

Наидов на твитер клипче како се повредил Пулишиќ. Обично лизгање при трчање, што е сосема нормално кога трчиш, а овој заработи повреда. Супер играч кога е здрав, ама ретко е здрав, изгледа тоа е тоа со него.

Наредна Рен, се надевам дека пак ќе игра со оваа одбрана чисто за уиграност и самодоверба.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Оваа улога на Маунт највеќе му одговара, ама пак ќе кажам оваа 3-јка вчера само Канте игра одбрана како што треба.
И Маунт и Хаверц вчера доста се враќаа и одземаа по неколку топки на средина. И јас мислам дека против појаки тимови треба малце попретпазливо, ама дефинитивно помогнаа и они покрај Канте вчера.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да сум на местото на Лампард, цела недела има да го терам да вежба Зума враќање на топка назад кон голман 5 часа дневно.
Јас да сум на местото на Лампард....ЌЕ ГИ ТЕРАМ ДА ПРЕКИНАТ СО ТОА

Што е ова бе сеоски Пеп ќе ми глуми?? Почнување со градење на игра од голман, еј ептен ме нервира ова, еве и Артета исти срања глуми во Арсенал

Ај ок, он со Пеп беше

Ама што кур глуми Лампард со тоа враќање назад и све тоа....не знам, ептен нервоза ми вади :D

B

Beginner

Гостин

Што е ова бе сеоски Пеп ќе ми глуми?? Почнување со градење на игра од голман, еј ептен ме нервира ова, еве и Артета исти срања глуми во Арсенал

Ај ок, он со Пеп беше

Ама што кур глуми Лампард со тоа враќање назад и све тоа....не знам, ептен нервоза ми вади :D
Ова да и тоа во некои моменти ги имаа Хаверц или Маунт вратени за да примат топка а овие пак назад кон голманот. Ако веќе планираат така да градат акција нека бидат брзи и одма до средниот ред да подадат а не помеѓу нив 100 паса па на 101виот на средниот ред.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Ај ок, он со Пеп беше

Ама од друга страна пак, не беше воопшто пријатно да гледаме како Менди мал милион пати деганжира, небаре го имаме Дрогба напред и сме во 2006 година.

Со Рис, Силва и Чилвел, имаме можност за создавање игра од назад. Е Зума...

Вчера за првпат сезонава игравме ,,нанапред". Многу малку или ич пасови бесмислени настрана, многу помалку враќања кон голман и одбрана (освен во еден дел од прво полувреме).

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727

Ај ок, он со Пеп беше

А кој не гради игра од позади во модерниов фудбал? Барнли, ВБА и Стоук? :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ама од друга страна пак, не беше воопшто пријатно да гледаме како Менди мал милион пати деганжира, небаре го имаме Дрогба напред и сме во 2006 година.

Со Рис, Силва и Чилвел, имаме можност за создавање игра од назад. Е Зума...

Вчера за првпат сезонава игравме ,,нанапред". Многу малку или ич пасови бесмислени настрана, многу помалку враќања кон голман и одбрана (освен во еден дел од прво полувреме).
Ех, шо знам, што им фали на Зијех,Вернер и Тами?
Посигурно се осеќам со деганжман напред него ли со подавање назад нешто што до сега веќе неколку пати резултираше со киксови

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ех, шо знам, што им фали на Зијех,Вернер и Тами?
Посигурно се осеќам со деганжман напред него ли со подавање назад нешто што до сега веќе неколку пати резултираше со киксови
Не сме веројатно Чартлон, мајку му. Во подредена позиција постојано, па да играме на тој начин.
И мене ми е посигурно кога нема Зума со топка да се спои, ама па мора да почнеме од позади. На таа напаѓачка сила...

H

HoT _iCe

Гостин
Мене ми е најако на редит кд читам дека Маунт бија исфорсиран од Лампарда, зашто мораја свак пут да игра и не знам, дете ни е убедљиво најдобар играч и лани и сга, главан мотор на екипу, ворк рејт му е 200% и знае све да игра чак и да не знае, гине на терен до заѓну минуту и све тој професионално на терен и ван терен. Само 22 године, дефинитивно мој наредан дрес, обожавам вредни играчи и надам се Лампард ќе продужи да га цени, овакви играчи су дијаманти у модеран фудбал на инстаграм ѕвезде и срања, Маунте никад не се мењај, ти си мој наредан дрес што ќе га купу.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Мене ми е најако на редит кд читам дека Маунт бија исфорсиран од Лампарда, зашто мораја свак пут да игра и не знам, дете ни е убедљиво најдобар играч и лани и сга, главан мотор на екипу, ворк рејт му е 200% и знае све да игра чак и да не знае, гине на терен до заѓну минуту и све тој професионално на терен и ван терен. Само 22 године, дефинитивно мој наредан дрес, обожавам вредни играчи и надам се Лампард ќе продужи да га цени, овакви играчи су дијаманти у модеран фудбал на инстаграм ѕвезде и срања, Маунте никад не се мењај, ти си мој наредан дрес што ќе га купу.
Проблемот мислам беше тоа што го форсираше на крило, на сметка на вистинско крило. А треба да игра во средина, многу подобар е таму.
Се согласувам дека треба да игра секогаш кога е спремен, во средина.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.084
Поени од реакции
2.028
Наредни 3 ни се со Шефил (д), Њукасл (г) и Тотенхем (д)
Многу битни 9 поени.

Маунт не одигра лошо на крило за разлика еве например Погба вчера, ја имаше улога што ја имаше Маунт лани па тотално се изгуби.
Маунт кај и да го ставиш он ќе одигра стандардно добро, али најдобро му прилега класичен ЦМ.
Крило е другар приказна, треба брзина, пробивност, брзи први 2-3 чекори, Хазард, Пулишиќ, Грилеш.
Се добива на пробивност, што значи мора 2 играчи константно да се околу него.

Ако веќе не бива со Пулишиќ и негови повреди нека се тргне по Грилиш, ситуација како што беше со Чивел.
Играч со искуство во пл, навикнат на стандарди и дуел игра на Англиска лига а може и некоја конекција да искористиме со Астон Вила како бонус за преговори. :D

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Многу, баш многу фрустрирачки. Верувам дека сите го делиме ова мислење. Пулишиќ на 22 години е одличен фудбалер, со потенцијал да биде светска класа.
Ама...повредите го кочат жестоко. Не знам, доколку не можеме да добиеме целосно здрав Пулишиќ, можеби треба да размислуваме за друга опција на левата страна во нападот. Не значи под дифолт тоа продавање на Пулишиќ, ама значи дека не можеме да се потпреме на Хадсон-Одои, кој покрај другото е и склон на повреди.

Kajgana Shop

На врв Bottom