Фан Клуб: Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Еве мене што ми смета. Претходните натпревари Зума играше лево, Силва десно. Сега играат обратно. Зошто...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Хаха, каков глуп гол, ама дај шта даш

Зијех, играчиште

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Да дадеме втор гол брзо, Зума не може да се носи со факинг Крис Вуд.

Ми се допаѓа тројкава во средина, топките од Маунт и дефанзивата од Хаверц. Канте доминира и како холдинг мидфилдер, ништо ново.

Сепак, Џејмс број еден. Повторно.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Маунт мора на оваа позиција да игра цело време.
Хаверц продолжува да се подобрува од натпревар во натпревар.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ич не ми се свиѓа пристапов на Лампард

Се гледа ова во неколку натпревари веќе, очигледно е избор на Лампард со вакво темпо да се игра, а ова мене ич не ми се свиѓа

Буквално е Мурињо за сиромашни
Автоматски споено мислење:

Што во превод значи..може да биде супер...ама не е, пошто е ипак верзија за сиромашни :/

Да се надеваме Лампард ќе прерасне во суепр стратег наместо ваква буџет верзија на менаџер, ноу офенс за Френк ако го чита ова :toe:
Автоматски споено мислење:

(y)

Последно уредено:
B

Beginner

Гостин
Конечно стабилна одбрана.
Што им е на бековите со срамните центаршути :D Особено Џејмс.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Менди како реди клин шитс..да не си му во кожа на Кепа :( :(

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Супер натпревар. Ептен солидно изиграа сите. Само во првите 15 минути од второ малце повеќе им ја оставија топката на Барнли, ама нормални се такви периоди. Се постабилно делува тимот и ептен ме радува тоа. Се надевам помогнаа двата натпревари против Севиља и Јунајтед кај што само се бранеа.

Зијех повторно супер, со гол и асистенција. После толку долг период без фудбал, одлично се покажува уште од старт. Дефинитивно ќе биде ептен битен играч кој ни нуди нешто поразлично во играта.
Канте денес феноменален. На последните натпревари малце делуваше како да не е во форма, ама денес издоминира. Можеби најдобар играч на терен.
Силва исто ме импресионира затоа што немав никакви очекувања. Ама се гледа ептен целото искуство зад него, цело време знае како да изреагира, ептен стабилен, без паничење. Топ.
Менди со уште еден клин шит. Уште нема примено гол во ПЛ. Само против Тотенхем тој за кој немаше што да направи. Со него и Силва одбраната е скроз различна. Не памтам кога последен пат не сум паничел на секој напад на противниците.

Клин шит четири натпревари по ред.

1604164192230.png

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај да пишам додека не почнале Ливерпул..

Најдобар напад во лигата имаме :D

Челзи: 16 голови
Тотенхем: 16
Ливерпул: 15
Евертон: 14

Член од
4 јуни 2016
Мислења
476
Поени од реакции
413
Против послабите екипи дефинитивно треба да играме со оваа формација. Само место Тами Вернер и со Пуличиќ на десно крило. Се молам само Силва и Менди да останат здрави, многу е различна дефанзивата со нив, многу постабилно делува. Канте, Маунт, Зијехчџш и Хаверц многу добри денеска.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Али стварно, Зијех и Вернер се стварно квалитетни играчи, очигледно треба да се продолжи со купување на докажани играчи

Ако играат секој меч на квалитетно ниво онда ова е многу добар тим и тоа што сите го сакаме веќе...долги години :D

Е сега, фала богу нема 100% од сезоната да се на ниво што значи ќе мора да се надеваме дека некој од Хаверц/Мората ќе успее да ги потполни дупките

Има потенцијал, да се надеваме знаат што прават, има работи to be excited about (y)

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Го гледав само второто полувреме, настап по мерка за пригодата и противникот. Првпат после долго време немам посериозна замерка за Лампард.
Само околу Пулишич, се надевам дека во иднина максимално ќе се внимава при евентуални трансфери на играчи од Борусија Дортмунд, а не е лошо и да се избегнуваат. Не верувам дека хронични повреди на една цела генерација офанзивни играчи од тој клуб се случајност. Конкретно со Пулишич, тоа е што е, се надевам ќе можат да го држат фит за корисна резерва.
Менди како реди клин шитс..да не си му во кожа на Кепа :( :(
Со секој клин шит на Менди, болката во рамото на Кепа експоненцијално се зголемува. Гарант се има повредено при летање гулаби. :brlav:

Клин шит четири натпревари по ред.

Прегледај го приврзокот 272433
Господа.

Само Тиаго Силва и Менди да се здрави и спремени за игра најмногу што може, посебно вториот. Од Силва и Чилвел ми беше јасно што се добива (Чилвел засега малку и над моите очекувања), ама овој Менди ми беше целосна непознаница. Ќе има примени голови секако и може нема да ги сруши рекордите на Биг Пит, ама ваков авторитетен став на голман на Челзи немало од последните врвни денови на Чех пред 7-8 години. Немој некој да го спомнал Куртоа кој со раце прими вратена топка од соиграч иако немаше никој во радиус од 25 метри од него, го збуни и судијата толку што не му свирнаа индиректен удар. Колку и да беше талентиран голман, ваква стабилност и контрола на простор како што демонстрира Менди, Куртоа во Челзи немаше.
Алал вера Петр Чех, long may it continue.

Kajgana Shop

На врв Bottom