Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Пa Okja има $50М буџет, Халмарк стандард е тоа?

Но се сложувам дека продукцијата им делува различно. Можеби со $50М буџет сакале да направат нешто за што треба $100М на пример, па затоа делува поефтино на моменти.

Irishman од друга страна, многу скап филм - $159M. Па би рекол дека Ирецот ми е најомилен од Нетфликс.

Koga sme kaj Netflix, koj vi e omilen film od nivna produkcija? Za mene netflix se uste B studio, zamensko za koga nema nisto od vistinskite studija. Seuste nivnite filmovi mi se hallmark. Ako moram da biram od vrvot na glavata bez google, toa bi bilo Okja.
Јас во последно време до таа мера ги имам занемарено филмовите, што последниве 2 месеци, искучувајќи ги епизодите од Декалогот на Кишловски кои може да се сметаат за ТВ филмови, и Налепница на Унковски кој е краток, имам гледано севкупно само 4 филма. Но, од вкупно 5 филма од 2020 што до сега сум ги гледал, 4 се токму на Нетфликс, и сум им дал средна оценка 4.5/10, што во голема мера го потврдува твојот став.

Кога станува збор за добар Нетфликс филм, прв на кој ми текнува (воедно и најстар Нетфликс филм кој сум го гледал) е The Fundamentals of Caring. А најдобри 2, без размислување се Klaus и Marriage Story. Овие три, плус Roma, The Irishman, Okja, I Don't Feel at Home in This World Anymore, The Ballad of Baster Scruggs, па дури и некои помалку познати како Tallulah, ARQ, Gerald's Game, Our Souls at Night, 22 July, Velvet Buzzsaw и некои други, се доказ дека и од таму може да испадне нешто добро, само тоа е како да бараш игла во стог сено. Сега секако, ова се само филмови што ми се гледани, веројатно има нешто добро и меѓу неизгледаните, како Meyerowitz Stories, што го фалеа доста, или The Two Popes што беше во трка за Оскар... За документарците не зборувам, сметам дека Нетфликс се неприкосновени таму, со HBO зад нивниот грб.

Као демек Uncut i Annihilation се лоши филмови

За мене Uncut Gems е само еден просечен филм.
А кога сме на таа тема покрај тоа што ги немам гледано Roma, The Marriage Story, The Two Popes, The King и останати малку повеќе познати Нетфликс филмови, како најдобар гледан од нивна продукција ми е The Highwaymen. Добар беше и Irishman, а вчера изгледав пола од 'The Trial of Chicago 7' и делува доста добар. Избегнувам Нетфликс продукција филмови, многу пати сум се разочарал, али добро е да дискутираме на оваа тема дефинитивно ќе идат на 'My List' голем дел од овие што ги набројавте.

Annihilation е на Paramount Pictures, не е на Netflix. Тој имаше само release таму, не е нивна продукција.

Uncut Gems е на А24, исто, не е продукција на Netflix. Само интернационалната премиера му беше на Netflix.

Annihilation е на Paramount Pictures, не е на Netflix. Тој имаше само release таму, не е нивна продукција.

Uncut Gems е на А24, исто, не е продукција на Netflix. Само интернационалната премиера му беше на Netflix.

Па и Окја е Plan B продукција па си го напишал Нетфликс филм

ништо елџибити нема у овие филмови што ги зборите, тоа значи дека не се на нетфликс него на друга продукција, нетфликс само ги дистрибуира.

Назад си ти со времето.
Сега у мода е BLM ѕtyle филмови на Нетфликс. ЛГБТ е приказна од 10тите години на 21от век.

Uncut Gems е солиден филм ама не би рекол одличен. Да не беше одличната глума на Сендлер (и нешто скроз различно од тоа што работел до сега) веројатно брзо ќе го заборавевме. Вака ради Сендлер ќе остане со култен статус.

Annihilation мене со ништо не ме импресионира. За мене просечен и во некој дел досаден филм. Може на второ гледање би ми се подобрил впечатокот ама немам ни желба да му дадам втора шанса.

Uncut Gems е солиден филм ама не би рекол одличен. Да не беше одличната глума на Сендлер (и нешто скроз различно од тоа што работел до сега) веројатно брзо ќе го заборавевме. Вака ради Сендлер ќе остане со култен статус.

Annihilation мене со ништо не ме импресионира. За мене просечен и во некој дел досаден филм. Може на второ гледање би ми се подобрил впечатокот ама немам ни желба да му дадам втора шанса.

Ете тебе и на @SK-92 солиден-просечен ви бил, ете и @MAJA 345 на пола го изгасила
За мене одличен и за останатите подоле

1603991985446.png

1603991918180.png

Attachments

• 1603991857596.png
    1603991857596.png
    33,6 KB · Прегледи: 6

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom