Onda
@zlatko_ti412 treba da ima em youtong25 i plus 20cm izolacija stom tvrdi deka se gree (iako ne go vidovme toj moment u koj mod e) so 60w so klima od 90k.
Za 90k ke ja izoliram sobata i ke kupam klima od 20k
Си ги побркал малку работите, сумњам дека случајно.... не ти е прв пат....
Освен тоа, ова што споделувам видеа не се за да докажам дека јас со толку се греам или ладам, туку да покажам способност за ниска модулација и дека поскапо платен бренд модел не е само плаќање на лепенката како што вие од Грее постојано трубите тука по форумиве.
Иначе, летоска се ладев со 60w во вечерните часови, кога имаше оптимални услови климата да достигне толку ниска модулација.
На греење најниско што имам забележано периодов е ~90w, исто кога условите се идеални за ниска модулација на мод греење.
Еве ти едно кратко видевце од пред некој ден за на греење, ќе снимам деновиве и подолго ко че ја зачекам да работи на минимумот од 90сетина вати.
www.youtube.com
Watch this video on Streamable.
streamable.com
А за изолација = никаква, ѕид од полна тула и обична малтерија внатре и надвор. Дограма стара двокрилна само се потрудив да ставам гумирани лепенки на надворешните крила за барем добро да дихтува.
Засега е топ економично, а со колку вати ќе се греам взимо на -10 ќе видиме, иди зимото а јас тука сум ќе споделам.
Од почеток на месецов пробувам да го греам цел стан (65m2) сите врати разотворени без WC пошто таму е прозорот на кипер.
Во дневната каде што е климата е 22-23С, во салонот 23С а во останатите простори лево и десно од салонот 19С во спална на север а трпезарија пошто е на југ е потопла 21С+ преку ден дури и најтопла соба е.
Еве доказ за потрошна за од почеток Октомври до сега... MELCloud и BroadlinkSP3S мерачот се сложуваат на 43kw