Многу поголема паника создаваат "свезналиците" чии што секој втор пост го содржи зборот хипохондрија. Кога би размислиле, можеби токму тие се вистинските хипохондрици во случајот, кои се обидуваат на секој начин да ја поттиснат реалноста, па тоа го прават и на форумов преку своите постови. Who knows? Можеби е тоа некој coping mechanism.Не е мала група, туку ти одбираш да ги слушаш само хипохондрите, па затоа другата група ти изгледа мала. А ова со цел свет е многу јак аргумент.
Тие 50% изгледа ги сфатиле како пола тргнувања скратени, а не 50% патници.Нелогично е што го редуцираат јавниот превоз на 50% (не знам кој тоа ќе го контролира тоа но ајде), а сепак нема да пуштат поголем број на автобуси да циркулираат низ градов. Некои луѓе се принудени да одат со автобус на работа. Јас не гледам поголем извор на зараза од автобус, затоа треба да врие од автобуси низ градов, за да се растерети гужвата внатре и на автобуските постојки.
Mozes vaka da gi zaebesЗа тоа се зборува, можеби не на последните две страни, ама тоа е новата генијална мерка која сакаат да ја воведат. Јас немам против маската ништо (немам ни за ама за атер на хипохондрите) и ја ставам кога влегувам во било каков затворен простор каде што има повеќе луѓе, најчесто во супермаркети. Ама ово со маската и отворениот простор едноставно ми ја навредува интелигенцијата.
Да сметаат стварно на тоа нема да ти улета крајслер пред тебе као да имаш кило хероин у џебови и цело тело да ти е облепено со динамит а на радиус од 100 метри од тебе нема ќорав човек.Можеби сметаат на тоа дека ако не носиш на отворено и ако имаш некој рандом контакт во моментот ноже да биде фрка, друго објаснување нема.
Стасавме до 0,2% а?СЗО и Станфорд проценка на смртност базирана на 61 студија од цел свет.
Просек смртноста е 0.23%, а во најголем број на региони е 0.2%.
Во исклучителни ретки случаеви иди до 1.63 %.
Некои региони имаат веќе над 50% заразеност.
смртноста најверојатно е далеку под 1% (околу 0.25% доколку би се кладел)
CringeЗначи задолжително да се погледни видеото до крај,12 минути е ама секоја секунда вреди![]()
Тоа е во моментов, јас ги постирам сите релевантни извори што мислам дека се вредни да се знаат.
Ма генијално. Која длабочина на мислата, која проникливост. Фројд, Јунг и Адлер во едно.Многу поголема паника создаваат "свезналиците" чии што секој втор пост го содржи зборот хипохондрија. Кога би размислиле, можеби токму тие се вистинските хипохондрици во случајот, кои се обидуваат на секој начин да ја поттиснат реалноста, па тоа го прават и на форумов преку своите постови. Who knows? Можеби е тоа некој coping mechanism.
Очигледно не го капираш поимит хипохондар.Многу поголема паника создаваат "свезналиците" чии што секој втор пост го содржи зборот хипохондрија. Кога би размислиле, можеби токму тие се вистинските хипохондрици во случајот, кои се обидуваат на секој начин да ја поттиснат реалноста, па тоа го прават и на форумов преку своите постови. Who knows? Можеби е тоа некој coping mechanism.
Има. Албанија, Бугарија, Полска, Чешка, Италија и многу други европски земји воведоа задолжително носење маски на отворено. Не дека јас го оправдувам истото (ако си сам и на отворено, мислам дека би можело малку послободно да се однесуваме со маската) ама теоретски има научни оправдувања за можно ширење на вирусот. Знаеш зошто? Затоа што многу луѓе не би носеле маски на отворено, вклучително и на автобуски станици (тие се на отворено), плоштади (каде има гужва), пазари, чекајќи ред пред банки итн. Тоа '' отворен простор '' е релативно и секој различно ќе го сфати.Не верувам дека некаде на друго место во понормалните земји ширум светов е задолжително носење маски на отворено, кога си сам и кога не влагаш у гужва.
Кога немаше полицајци, зошто немаше и зошто не казнуваа?!Да ти ебам полициската држава да ти е страв да искочиш од двор, на секои 500 метри патрола као Багдад да сме. Милион казни се пишани изминатиов период.
Шо греота штом го ислуша до крај кај шо треси зелени пред камера и таа е како него гарант, јас после 5 секунда ќе избегав, туѓ срам ме изедеCringe
Истражувал гревот нон стоп, за 12 минути како успеа секоја можна теорија на заговор да ја спомне и објасниГреота за жена му што живее со ваков простак и за децата жално.
А за мерките нели сеуште нема ништо изгласено?