Ќе ти смени тоа што коронавирусот е поконтагиозен од обичниот грип и ќе седиш дома. Ако си од оние што не веруваат или мислат ова е измислено, во секој случај ништо нема да ти смени
Каков полициски час и затварање уште сега во октомври месец.
Ако веќе ептен излезе од контрола ситуацијата, евентуално да може да си дозволиме во јануари некој период од 10 - 14 дена, ама тоа во ептен краен случај.
Ги искористивме прерано џокерите за седење дома и неработење, не ми е јасно како може некој уште ова да го смета како опција. Приходите во буџетот од ДДВ, данок на доход и придонеси вртоглаво се намалија, а од друга страна трошоците на државата за се што е во јавен сектор и пензионери еден денар не се намали.
Знам дека е лесно со редовен и сигурен приход кој никако не се намалува да сака некој да си седи дома и да одмара, ама ова може да биде прифатливо за луѓе со решение за работа на неопределено време во државна служба.
Не е баш така, голем дел на луѓе работат во фирми/институции со дневна интеракција со куп луѓе. Не е баш етички да си го сееш вирусот и да си нагаѓаш имам или немам. Што ако имаш некој во близина со компромитиран имунитет или е на имуносупресиви? Не одат сите да се тестираат само зошто се хипохондрици иако има доста и такви.
Си направија фирмиче со тестовиве како со паркинзите и тоа е тоа.
Фирмиве бајги лабави беа со тоа, се дури заради многу болни не мораа да затворат на неколку недели. Сега гледам одма отказно решение за тие што не одговорно ќе се шетаат со симптоми.
Не реагираат уште сите фирми така, оти му нема дојдено до глава, ама кога ќе ги удри по џеб од неработење една две недели, ќе се намали тоа.
@CoolIris пошто сум тапа за медицина и ти преставуваш за мене експерт,па би сакал да ти поставам едно прашање,пошто гледам цело време ти и уште 2-3ца ја вртите на сентиментална база,кажи ми овие луѓе што починаа и што ке починат од Ковид19,уште колку ке живееле да не беше Ковидов? Уште месец,пола година или колку? До првиот грип? До прва настинка? До кога лебати?
Автоматски споено мислење:
Јас не можам да раберам,на форумов има луѓе школувани,интелегентни,како уште не сфаќате дека најголем дел од починатите од Ковидов секако ке починеле на прва наредна болештија.И колку животи ке спасат ако воведат полициски час,карантин? Ма немој да не јебете бре
Јас не можам да раберам,на форумов има луѓе школувани,интелегентни,како уште не сфаќате дека најголем дел од починатите од Ковидов секако ке починеле на прва наредна болештија.И колку животи ке спасат ако воведат полициски час,карантин? Ма немој да не јебете бре
@CoolIris пошто сум тапа за медицина и ти преставуваш за мене експерт,па би сакал да ти поставам едно прашање,пошто гледам цело време ти и уште 2-3ца ја вртите на сентиментална база,кажи ми овие луѓе што починаа и што ке починат од Ковид19,уште колку ке живееле да не беше Ковидов? Уште месец,пола година или колку? До првиот грип? До прва настинка? До кога лебати?
Автоматски споено мислење:
Во Малта официјалната бројка е 45 смртни случаеви.
Од тие 45, дури 43 се луѓе постари од 75 години. Имаше и 4-5 случаеви на лица со возраст од 95 и 94.
Вчера прочитав некаде во некој си коментар на фб дека некој човек во Македонија му пукнала аортата (?), умрел и му направиле корона тест, излегол позитивен. Нормално, го пишале како умрен од корона.
30 дневно ново заболени- карантини по 4 дена, полициски часови, што не.
500+ дневно ново заболени- не размислуваме за карантин и полициски час.
НЗС- Министерство за здравство на севернаМакедонија
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.