Мило ми е што знаеш и потврдуваш зошто со прилепчанец не треба да се зафаќаш зошто во Прилеп мајмун не игра.
Мило ми е што потврдуваш со еуровент тоа што го пишав. Тундрата со Ј е подобра од тундрата со М. Како, зошто, дали потплатиле не сум ФБИ за да истражувам. Ако на официјални документи и тестови не веруваме на кого ќе веруваме, тебе каде секој збор е лага?
Од целиот пост каде што укажував на ознаките, дека таа со Ј е вистинската Green, а таа со М е Плус и дека во продавнициве кркамба праат и ни самите не знаат што продаваат, ти се фати на тоа дека кажав оти таа со М немала Еуровент. Сепак на крајот го потврди дека таа е послаба, имала или немала еуровент.
Очаен обид да деградираш мислења, очаен.
A koj e toj prilepcaneco so go dupci strelco, sramota? Mozi ako dojdi strelco vo Prilep, mozi i da zaigra majmun, ako ima koj da mu go drzi stapo
Inaku na temava, gi sporeduvav na eurovent Panasonic, Tundra green, tundra plus, gree fairy, gree amber, i ispaga nesto vaka (makar da ne znam tocno kako presmetuvaat):
Na temp okolu 2C site sle slicni
Na povisoki temperaturi Panasonic i Hauler se podobri, Gree poslabi
Na poniski temperaturi -7, Gree se za okolu 10% poekonomicni, no Hauler M trosi no i dava 10% poveke, a Hauler J trosi, no i dava 20% poveke'
Ova spreme brojkite on eurovent, ako moze da im se veruva.
A problemov kaj nas e sto prodavaat Hauler Tundra Green Plus, a vsusnost toa se 2 razlicni modeli sprema Eurovent, kade Green trosi 10% poveke od Plus, no i dava 10% poveke.
Potrosuvackata za umerena klima za 5.5kw ja dava za panasonic 1400, fairy 1400, Amber 1500, Tundra Plus 1600, Tundra Green 1800