Македонска фудбалска репрезентација

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Член од
30 мај 2019
Мислења
2.113
Поени од реакции
3.871
Нареден меч за три дена со Естонија. Јас мислам Естонија многу лесно ќе ја победиме, а тие па ептен не се во форма.

Младите играат клучен дуел со Израел на 12-ти. Победа дефинитивно ги става втори и последните два меча веројатно би биле формалност да се добијат и да се чека да бидат меѓу најдобро пласираните втори екипи. А и може да се очекува такво нешто.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.466
Поени од реакции
9.178
Кои ви се овие глупи коментари дека албанците немало да играат? Па кој не сака на ЕП да игра? Личен интерес? м?
Deka del od albanskovo naselenie posakuvase Kosovo da tepa nema dilema, AMA za igracite deka ne bi sakale da tepaat tuka ne veruvam, edno takvo prvenstvo e vrvot sto moze da go dozivee prosecen igrac, taka da ...

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.492
Поени од реакции
58.975
Ама не покажува 7 прсти, покажува L и пет :/

Сериозно прашувам, не знам каде виде хумор во ова
Точно "L"покажува, но не е 5 туку трите прсти прават "y" и плус 2.

"Ly2" праќа. Очигледно е мислам вакви работи да се прашуваат

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Многу ми е мило кога гледам колку криво ви е, ти се плаче човече, дури и преку форум се осеќа.

Немаат сеа за што да се фатат, зљшто на секој можен фудбалски дел беа издоминирани и сеа мизеријата се пробива со коментари "huehue neli albancite cHe go prodadea."
Ajde proveri gi komentarite od predhodnite dva tri dena, od kogo dovagjaa tie predviduvanja.
Што беше backstory-во на прославава иначе?

Прегледај го приврзокот 269974
Za brat mu, sedmica nosel na dresot, imal teska povreda, pa najverojatno za podrska.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.258
Поени од реакции
16.408
Deka del od albanskovo naselenie posakuvase Kosovo da tepa nema dilema, AMA za igracite deka ne bi sakale da tepaat tuka ne veruvam, edno takvo prvenstvo e vrvot sto moze da go dozivee prosecen igrac, taka da ...
башка и ќутек изедоа од браќа косовари кој играа ептен грубо, подржани од судијата

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Реално кажано ги уништивме, како тактички така и физички. Мал милион зицери направивме, а и чист пенал не ни досудија. Очекував подобро да настапат Косово, со оглед на тоа дека имаат подобар играчки кадар од нас(гледано по клубови), но очигледно ние сме многу поуиграни и нив ги изеде притисокот. Среќа во несреќа со коронава е што се играше без публика, па се избегнаа дивеења од орангутани по скопските улици и бесцелни дискусии по социјални мрежи и ТВ со денови отпосле за таа багра криминалци или невоспитани дечишта, наместо за самата утакмица.
п.с. И овој Столе гнидава милион киксови има направено. Не знам како го бараат во прва лига во Шпанија идиотов(мада на клупско ниво ми изгледа многу постабилен).

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.838
Поени од реакции
7.288

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Транслејт за ние што не збориме чолисимо? :D

..него..ако овие слават..готови се, пораз против естонија не ни бега :D
Му вика дека многу врева прави.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.171
Поени од реакции
5.825
Најдобар посла Пандев мислев хронолошки. Новевски, Васоски и Митревски беа пред Пандев. После капитенот, следен играч што е прва класа кој игра во репрезентација е Адеми. Тука негде е и Ристовски, веројатно сеа ќе бидат тоа и Барди и Елмаз. Како и да е, Адеми е најквалитетниот индивидуалец од среден ред моментално, подобар сеуште и од претходно споменативе двајца.
posle pandev spored mene bardhi i ristovski se najdobri odnosno vo reprezentacijata igraat najkonstantno. ademi realno izmegu ima cesto bosh natprevari na koi nula se zalaga. deka znae, znae, ama mislam deka koga igra za nas samo na vazni natprevari dava 100%, a na drugi ne go dava maksimumot.

Normalno deka ke igrat i ke ginat za Makedonija,proizvod na Makedonija se, Blagoja Milevski i Mrme se edni od najsluznite za karierata koja sto ja napravija Elmas i Bardhi, tie mu vozvratija so toa sto prifatija da igrat za Makedonija, iako Elmas imase povik od Turcija a Bardi od Albanija.
bardhi nikogas nemal povik od albanija, patem pred nekoja godina vo intervju za albanski medium dade izjava deka zali sto nikogas ne dobil povik od albanija. nego go imavme veke opsigurani pred da stane internacionalno poznat, taka sto albancite nemaa ni vreme da reagiraat, im tekna tek od koga poveke nemase pravo da smeni reprezentacija. vo sekoj slucaj bez vrska dali sme mu bile prv ili vtor izbor mora da se priznae deka za nas igra konstantno na visok level. tipot e profesionalec koj postojano se trudi da bide sto podobar, pa mislam i za ruanda da bi igral deka sekogas bi daval 100%.

za golmanskata pozicija:
samo nekoj koj sisko ne go gledal na povise od 2-3 natprevari moze da bara on da igra pred stole. stole znae da kiksne na sekoj petti natprevar, sisko za zal na sekoj vtor ili tret. zaradi toa sisko igra za tim na kipar koj se bori za opstanok, a stole za spanski vtoroligas koj se bori za vlez vo primera. sisko i vo septemvri koga igrase za nas imase po nekoj kiks, srekata bese sto ne bese vo klucka situacija.

edino mitov nilsson momentalno moze da bide ozbilna zamena za dimitrievski, ama toj pa e celosno ignoriran od strana na mrme. site drugi golmani koi gi imame se za klasi poslabi od stole i uste pogolemi kikseri.

Kajgana Shop

На врв Bottom