Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ќе ја одложат до вечер сигурно.

Утре Лече ќе дојде мртво болно со 18 заболени играчи, ќе побара да им биде одложена, ќе биде одбиено, понижено, навредено, обесправено, избркано и поразено со 10-0 пошто ќе треба да играат со луѓе од улица.

Ја би ја дал оваа службена на Јувентус, 3-0 и казна за Наполи за непојавување на утакмица.

МЕ БОЛИ КУР ИМА ПРАВИЛА.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.960
И сега, ако не смеат да го напуштат Наполи, значи дека нема да ги пуштат ниту за репрезентација да играат?!

Ќе си седат во Наполи, ќе се поодморни, може и да си тренираат, а другите може и ќе се инфицираат додека се со репрезентациите.

Ептен сакаат да си ја наредат.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Колку убав фудбал игра Аталанта, скидам капа... Италијанскиот Баерн Минхен.. Секоја акција им е над 90% шанса за гол.. да не претерам 100% шанса, ама многу се опасни, преубав фудбал.. мелем за очи...

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.675
Поени од реакции
7.326
Колку убав фудбал игра Аталанта, скидам капа... Италијанскиот Баерн Минхен.. Секоја акција им е над 90% шанса за гол.. да не претерам 100% шанса, ама многу се опасни, преубав фудбал.. мелем за очи...
Ovoj Di Francesko kje go brkaat od Kaljari, taka izgleda.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ovoj Di Francesko kje go brkaat od Kaljari, taka izgleda.
Ненормално добро играат Аталанта.. Денес голманот нивни имаше 9 одбрани, фокинг 9 !!! Некои голмани ни на 10 утакмици немаат толку одбрани.. 14 од 19 шута им беа во рамки на гол, малтене 75% што е огромен процент во однос на многу упатени удари (сме гледале и текми по 25 шута меѓутоа со 7-8 удари во рамки, и тука процентот е многу низок, нормално не сметам текма каде што аутсајдерот ќе шутне 1 у рамки и на среќа ќе даде 1 гол и толку..).. Дечкиве се страшни, ќе видиме до каде ќе гураат, можно е за титула да се борат ако продолжат вака..

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.456
Поени од реакции
7.761
Ова што го прави Гасперини со Аталанта е ненормално, или Гасперини е генијалец или користат некоја најнова технологија од типот на moneyball кај што точно знаат кој играч им треба, какви карактеристики има, каде се снаоѓа најдобро...

Така да игра тим со 'просечни' играчи е невозможно, продај го Гаља чист просек а во Аталанта изгледаше како Професор X so Cerebro...

Најверојатно секој потег што го влечат и со секој играч работат со аналитики, статистики пошто друго објаснување со онаков ограничен буџет, константно продавање и таква доминација во фудбал немало...

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.958
Поени од реакции
50.939
^ Moneyball . Нешто такво е сигурно. Не може оној Пашалиќ во Милан вол да не може да убоде, а овде да е Зидан Зинедин

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.675
Поени од реакции
7.326
^ Moneyball . Нешто такво е сигурно. Не може оној Пашалиќ во Милан вол да не може да убоде, а овде да е Зидан Зинедин
Pa najdobro kje se vidi po Romero, ovoj u Dzenova pravese kiksovi, so golemite klubovi jadese crveni kartoni.
Bash sea kje vidime dali kje gi pravi istite kiksovi ili pa do tolku e sovrsen sistemot na Atalanta.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Не беше лош Пашалич, 5 гола имаше на 20 натпревари како стартер кај нас.
Знаеше да се уфрли во напад и од никаде да даде гол.

Му одовара ваков тим на кој секоја шанса 90% е гол.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
@Splendora

Овие твојте до полувреме испоцркаа сите...што мислеше дека натрпреварот со Аталанта нема да се почуствува и ќе излезат суперсонични против Интер? :icon_lol:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.960
@Splendora

Овие твојте до полувреме испоцркаа сите...што мислеше дека натрпреварот со Аталанта нема да се почуствува и ќе излезат суперсонични против Интер? :icon_lol:
А и протов Аталанта еден суперсоничен фудбал што одиграа. :icon_lol:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Juventus-Napoli will NOT be played tonight, Italian Health Minister has announced.

Ова одма после заканата на Наполи со тужба доколку се изигра мечов.

ах бе :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom