Фан Клуб: Јувентус

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Се виде дека 352 му лежи на тимов. Требаше да си продолжи, не знам шо го прифатија вчера.
Па и вчера играа исто со 3-5-2 како и претходното коло со Сампдорија,само што тотално им ги измеша и промаши позициите на Квадрадо и Кулушевски. Едниот играше лев бек место Фработа,а другиов од напаѓач против Сампдорија вчера играше десен бек.
Јасно е дека имаше малце време Пирло и немаше простор да проба на подготовкиве ништо,али треба да си постави формација према играчите што ги има на располагање,па нека експериментира после во купов.

Треба да си тера како Алегри со 4-3-3,4-3-1-2, 4-2-3-1 каде Дибала,Кулушевски и Ремзи ќе играат на природни позиции и ќе вади максимум од нив. Има Пирло икуство со 3-5-2 и под Конте кога играше и може да игра вака со послабиве екипи,али со малце потежок противник е потешко. Нема играчи за формацијава,нема крилни бекови кои може да играат таму,а се најбитни во формацијава. Сандро е повреден,а Квадрадо веќе има 32 години и не може да игра во два правци како некогаш,остава дупки позади. Да беше по присебен Џеко, или да играа со Аталанта или Сасуоло кои играат на контри дебакл ќе ни се случеше вчера.
За изборот на играчи во срединава може има логика се она што го кажа на пресот,али за наредните кола и понатака мора Бентанкур и Артур да се прва постава.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Рабио до црвениот изигра многу јако, со оглед на позицијата и задачите што ги има на теренот, топка не помина покрај него.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Под услов да нема повредени, никој повеќе да не дојде и никој да не замине, како би изгледале најдобрите 11 кај Јувентус и во која формација?

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Под услов да нема повредени, никој повеќе да не дојде и никој да не замине, како би изгледале најдобрите 11 кај Јувентус и во која формација?
Шчесни
Квадрадо Де Лигт Бонучи/Келини Сандро
Бента-Артур
Кулушевски Дибала Роналдо
Мората

Валда, не се знае која формација ќе ја игра.

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Може да се откаже Јуве Наполи.8 играчи на Џенова заразени биле со Корона вирус.А вчера играја со Наполи,и би можело и кај нив да има повеќе заразени.Повеќе ќе се знае до крајот на неделата!

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Sami Khedira is reportedly refusing to terminate his Juventus contract early unless he receives the full remaining salary.

According to Sky Sport Italia, the 33-year-old has no intention of leaving Turin before his deal expires, which is in June 2021.

Сами си се криви за ова што на 31 година му го продолжија договорот со оваа плата. Али ако стварно одбил 3м (пола плата) за раскин на договорот и толку сака да остане, нека го стават да тренира со U-23 и да игра со нив во Серија Ц цела сезона.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.235
Поени од реакции
18.406
Нека го остават во првиот тим и нека си одработи колку што може.
Друг пат, памет во глава на кого, каков договор се дава.

Мене лично не ми е мака за Кедира, колку што ми се превртува стомак од помислата дека Де Шиљо има договор до 2023 година :pov:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.545
Мене лично не ми е мака за Кедира, колку што ми се превртува стомак од помислата дека Де Шиљо има договор до 2023 година :pov:
Де Шиљо одма можеш да го продадеш, само финтата е колку време ќе му треба на Алегри да најде клуб за тренирање...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.715
Douglas Costa would like to stay.

For Rugani, there are only loan offers.

For Khedira, Negotiations ongoing for the termination of contract

No new offers for De Sciglio

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Douglas Costa would like to stay.

For Rugani, there are only loan offers.

For Khedira, Negotiations ongoing for the termination of contract

No new offers for De Sciglio
Овој Коста немие јасно што се мачи сакал да остани а неможи 3 утакмици да сврзи, ма нек се гони у три лепе..

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.715
// Fiorentina has accepted the Juve proposal on a very expensive loan and a right that in practice is an obligation for Federico Chiesa, very deferred payment. Now Juve is dedicated to redundancies.

Juventus have a verbal agreement with Fiorentina president Commisso over signing Chiesa on loan with obligation to buy at €50m. (Sportitalia)

Bernardeschi turned down all the offers he received. [Di Marzio]

Fede Chiesa seems to be very close to joining Juventus.

Marcos Alonso is on the market. Juventus & Inter are interested in signing him but first Juve must sell De Sciglio in order to make an attempt to sign him. (Sky)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.235
Поени од реакции
18.406
Де Шиљо и Кедира аут, Алонсо и Киеза ин, па ќе може меркатово да го сметаме за просечно.

Инаку вака, ужас.

Kajgana Shop

На врв Bottom