Прегледај го приврзокот 267870
Мало потсеќање, носталгија за мојот вистински Јунајтед(генерација 2005/2006).
-
Си седам во соба и гледам како од ден во ден се повеќе избледува постерот како и ДНАто на нашите денешни играчи кои што незнаат што значи да си играч на Манчестер Јунајтед па си велам дај да споделам емоции овде со мои луѓе.
-
3то А одделение, плаќам 50 денари месечно во училиште за списанието “Наш Свет” и секоја недела со душа едвај чекам да излезе постерот од мојот Манчестер Јунајтед па да го однесам дома да го покажам на татко ми и да го прашам дали може да го залепам постерот на шкавчето или на зидот во мојата соба. Колку само радост... со цело срце чекам сабота/недела да дојде премиер лига да го гледам нашиот тим со татко ми, да плачеме од радост кога газиме се пред себе(посебно кога победувавме во “ФЕРГИ тајм”) или да се нервираме и да пцуваме кога ќе изгубиме.. ах бее колку ми недостигаат овие моменти.
-
Од кога знам за себе немам испуштено уткамица да не ги гледам. Последниве неколку години кога дојде ред да имаме утакмица не ја чуствувам веќе таа емоција, жар и заинтересираност да ги гледам а сепак морам да ги гледам, едноставно морам, со надеж дека ќе дојдат и ќе изгреат денови како во минатото.
-
Жена, кола, куќа се менува, но клубот за кој навиваш никогаш!
-
Засекогаш ЈУНАЈТЕД, имајте верба ѓаволи!
-
Состав:
Goalkeepers- Van der Sar, Tim Howard, Luke Steele.
Defense- Wes Brown, Evra, Rio Ferdi, Heinze, Gary Neville, O’Shea, Pique, Vidic, Silvestre.
Midfield- Fletcher, Fortune, Gibson, Giggs, Ritchie Jones, Lee Martin, N’Galula, Ji-Sung Park, Richardson, Scholes
Forward- Ronaldo, Rooney, Saha, Smith, Van Nistelroy, Ole Gunnar Solskjaer, Guiseppe Rossi, Frazier Campbell, Sylvian Ebanks-Blake, Kyle Moran.
Manager- Sir Alex Ferguson.
Ass. Manager- Carlos Queiroz.