- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.500
- Поени од реакции
- 37.336
...сонувањето на твојот татко во било кој смисол позитивно, негативно во сонот ќе биде попратен сон во текот на целиот твој живот доколку си била приврзана за него и си го сакала од дното на твоето срце, таа загуба ќе биде траен впечаток и сеќавање во нашите животи и не треба да те загрижува тоа, туку напротив секогаш во соништата ќе бидеш со твојот татко, твоето тело во соништата ќе се ослободи од големата тага од изгубениот родител, за да можеш да немаш преголема така во реалноста,Татко ми почина во декрмври 2019 година. Од тогаш многу често го сонувам. На почетокот првите соништа ми беа како е погребан жив, потоа друг сон како он пак на истиот начин умира. Потоа почна со соништа во кои не умира туку како пробува да се самоубие (кога се самоубива е насмеан) но ние го спасуваме. Сега брзо сонував и како и на сонот е починат но јас сум му го гледала духот и сме биле на кораб и сега за да си идеме имало стрмно место со многу тенок пат од таму требало да се поминува и сме поминале што сме поминале сме се вратиле дома мама на работа, сестра ми го видела татко ми, татко ми и рекол дека преживеал од страв демек кога поминувал покрај по стрмното патче срцето почнало да му чука јас одма сум и поверувала и низ цела куќа го барав и излезе пред мене го изнагушкав го испобацив плачев од среќа и почнаа да доаѓаат гости но не знаеа и јас им кажував и никој не можеше да поверува и влегоа кај нас дома и го видеа стварно дека е жив. И на крај мама сме почекале да дојде од работа па за да и кажеме и на неа и влегла и плачеше од радост и она го виде дека е вистина тоа што сме го збореле. А последниот сон исто, го гледав духот сме биле на гробишта насекаде имало трупови легнати на земја и ајде да си одам од таму имало отворен гроб и од сандак излегол некој непознат човек.
... после вакви соништа не смееш да протолкуваш никако негативно зашто си разговарала или си го видела твојот татко, сето тоа е нормално да се ослободаат емоциите за време на мирно спиење и никогаш да не помислуваш однапред дека ете пак ќе сонуваш и да те притиска страв и разочараност, напротив легни си со мисла дека ќе го сонуваш твојот татко дека пак ќе бидеш со него барем во соништата и на таков начин твојата душа ќе се смири ќе ја прифати реалноста дека го нема и веќе нема секоја вечер да го сонуваш туку само тогаш кога ќе имаш потреба од потик во животот,