Сонови, толкување на сонови

Член од
27 март 2011
Мислења
347
Поени од реакции
150
tatkomi pocina vo april 2019ta i togas go nemam sonuvano ic. Ama od sea od 2020ta go sonuvav do sea edno 15et pati kako vo sonot znaeme so sestrami deka e mrtov i se nervirame zaso e vraten doma neli sega ne e eveke ziv, zar nema mir tamo;(ova na son se nerviram so nea,koa i go kazuvam na jave se cudi)i vo sonovite se nesto e nervozen bara ili nosi so sebe doma,ja doagam vo sonot sekogas od nekade i koa doagam doma on e tamo i neso ima doneseno so go neame doma seedno dali se dokumenti bileti ili neso masina so e za popravanje doma.. i forava e so covekot nosi raboti od kaj sto doaga doma gi nosi,eve posledniov son mi nosese dokumenti za na rabota da me prijavel i na jave stvarno najdov rabota sea brzo,predtoa bese sonot so rasipanata masina i na jave dojdoa rodnini da ja vidat masinata za perenje so prestana da raboti i rekoa deka nemoze da se naprai deka treba nova..imav sonuvano i kosmar so nego kako od doma baral dokumenti se nerviral i rzel na sonot kako kuce so nemoze da gi najde gi baral pod krevetot na sestrami i odkoa ne gi nasol otisol vo spajzot i go snemalo za mig..potoa od tamo izlaga negova crna silueta kako seniste sto naednas se strcala kon nas i se razbudiv seta prepotena od strav togas.. neznam sto moze da znaci drugarka sto e golem vernik vika ova seniste se obiduva da te napadne preku nego ili toj nema mir tamo,eve i ja bev ateist ama odkako toj pocina se desija niza nastani sto me nateraa da poveruvam vo boga i odkako sakav da se doblizam do verata preku idenje vo crkva cesto i odenje na crkovni sluzbi pocnaa cestite sonista..sto mislite za sto se raboti kako da mu pomognam da go najde svojot mir osven sto se molam za nego??
 
Член од
27 март 2011
Мислења
347
Поени од реакции
150
Погрешно мислиш...
ne bidi tolku kategoricen,sekogas ima isklucoci,ne se site sonista bezmislici..ipak temava e za luge so veruvaat vo sonista..sonistata se sekako skrieni poraki od potsvesta za toa sto treba da promenime vo globala ali sepak ima nesto poveke vo toa ponekogas, bog taka se obiduva da dopre do nas preku nekoj drug preku razni netolku lesno vidlivi znaci na jave i preku sonot
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.698
Поени од реакции
27.624
sekogas ima isklucoci
Да, ти не си.
sonistata se sekako skrieni poraki od potsvesta
Точно.
И сега многу ме интересира откако ја напиша дефиницијава, како е ова поврзано со ТИ да му ПОМОГНЕШ на твојот починат татко, а да не е тоа обратно?
bog taka se obiduva da dopre do nas preku nekoj drug preku razni netolku lesno vidlivi znaci na jave i preku sonot
Така е. Да се надеваме дека ќе те допре сега убаво Бог и ќе ти помогне да му помогнеш на татко ти.
 
Член од
27 март 2011
Мислења
347
Поени од реакции
150
Да, ти не си.

Точно.
И сега многу ме интересира откако ја напиша дефиницијава, како е ова поврзано со ТИ да му ПОМОГНЕШ на твојот починат татко, а да не е тоа обратно?

Така е. Да се надеваме дека ќе те допре сега убаво Бог и ќе ти помогне да му помогнеш на татко ти.
istoto ti e samo vo poinakov oblik.i toj da go najde svojot mir i jas mojot..preku verata i boga
 
Член од
5 март 2011
Мислења
840
Поени од реакции
819
Одиме со братучед ми по една позната ливада каде шѕо сме ја коселе заедно и видобме бела мечка многу слаба како лиже пластика и му викам пази ако не види нема да може да избегаме и му велам полека сликај ја само и ке си одиме... Но таа не виде потрча по нас ние побегнавме по различни правци а мечката фати еден МУНГУС и почна да го јаде но наеднаш се појавиа уште 3-4 мечки и една почна да трчи по мене и како и во мн др сонови почнувам да бегам но секогаш го имам чуството дека нема да можам да избегам... Дај кажете што значи моментално животот ми е рингишпил мн одлуки се пред мене и мн рабпти ми се случија во последно време
 
Член од
22 јануари 2020
Мислења
17
Поени од реакции
3
Дечки, јас многу сонови што ги сонувам 90% ми се остваруваат. Сонував како ми паѓаат заби ноќта вторник кон среда (Ноември месец беше 2019) и по две недели сонот ми се оствари, татко ми почина истиот ден во среда, две недели после сонот истиот ден. Од тогаш сонував уште три други сонови (починат во ноември и оттогаш не го сонував се до мојот роденден), првиот, два дена после мојот роденден сабота кон недела беше. Пред да го сонував овој сон во петокот ми беше роденден, март месец. Братучедите дојдоа и ми донесоа чоколадо за роденден во петокот, вечерта го отворив каснав малку и си го оставив во фиока во мојата соба. Потоа ноќта сабота кон недела сонував како татоко ми дошол кај мене во истата соба, јас сум седел на столицата на компјутерот, седам го гледам влегува низ вратата и тој ме гледа и упорно се врти со главата накај вратата и пак ме гледа (фактички ме викал, незнам, така мислам) ама не станав да заминам низ врата, во другата соба седи и чека другар негов многу живееа починат е повеќе од една година и откако не заминав со него каде што го ставив чоколадото во фиоката, отвори и го зеде и заминаа со другар му од излезната врата. Потоа станав и заминав во другата соба и ги немаше, потоа се разбудив и одма истиот ден појдовме на гробишта со братучедите. Вториот сон ми беше, недела кон понеделник, прва смена требаше да станам сабајле, задремувам и требаше да станам, телефонот го слушам како ѕвони во сонот и како свеста да ми излегувала од телото во спиењето и го гледам татко ми како ме гледа од кај телевизорот, а јас упорно сум сакал да се разбудам и во сонот велам: „Ќе се успијам за на работа“ и упорно сум се трудел да се разбудам како самиот да си ја терам со сила свеста да ми се врати назад, а во тој момент саатот на дигиталната ТВ сум го гледал 04:35 во сонот и кога се разбудив беше 04:37. Третиот сон беше незнам во кој ден беше, не се сеќавам, каде што сни оделе на гробишта кај татко ми и ни се расипала колата сни застанале пред една продавница со чичковците и додека тие ја гледале што и е, јас сум појдол во продавница да купам сок TUBE овошен за таму. Заминав до продавница отворам во фрижидерот и го земам сокот, а сокот топол во фрижидерот и толку. Следниот ден, кога одевме за на гробишта ист сок зедов и го однесов таму ама истото како во сонот ми се случи ама само во фрижидерот, топол сок сум зел Сега пред некој ден, мислам беше минатата недела кон понеделник сонував повторно заби ама овој пат на дете или бебе незнам точно што беше, му беа попаднати и чичко ми во сонот ми вели намести му ги.

Некакво толкување?
 
Член од
30 април 2019
Мислења
17
Поени од реакции
11
Сонував како удрило земјотрес додека сум спиела и одма сум истрчала да застанам до надворешната врата. Скоро целата зграда се срушила додека носечкиот ѕид кај што била надворешната врата останал нечепнат и сум се спасила. Се надевам нема да има нови земјотреси ко пред неколку години.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.404
Поени од реакции
34.398
Сонував како удрило земјотрес додека сум спиела и одма сум истрчала да застанам до надворешната врата. Скоро целата зграда се срушила додека носечкиот ѕид кај што била надворешната врата останал нечепнат и сум се спасила. Се надевам нема да има нови земјотреси ко пред неколку години.
... земјотрес на сон, најчесто значи радикални промени, штом се случило во сонот да се сруши зградата тоа се промени што ќе се случат на повеќе луѓе кои може да ти бидат роднини, а и не мора, туку од твоја околина што можеби ќе влијае и на некои твои промени, штом носечкиот ѕид останал нечепнат, а тоа асоцира на твоето семејство, значи изненадната промена ќе биде лична твоја, радикално ќе имаш промена во животот зашто ќе биде во сосема друг правец од што си го имала до тогаш и тоа можеби на љубовен план, можеби со бракот, можеби со професијата, можеби со студирањето или учењето, зависи во кој стадиум си моментално, најчесто го толкуваат земјотресот повеќе како неуспешен правец, промена, но тоа што си „останала жива на сон“ може да биде во позитивна смисла радикални промени!
 

Munze

Dr. Oetker
Член од
21 јули 2020
Мислења
203
Поени од реакции
195
Престанете да се замарате и да си го уништувате животот со толкување на сонови и читање хороскопи. Јас не знам до кога...Земете занимавајте се со нешто,читајте,цртајте играјте шах или чекерс...побрзо ќе заспиете итн...А уште изморени од работа. Сонови ке толкувате и го замарате и онака напатениот мозок на овој народ на секој од вас. И онака под стрес па сега ќе се бара што значело земјотрес па ако зградат до половина се срушила или цела или не знам што, пајаци што значеле, змии...Па дајте бе луѓе промени ќе се случат доколку сум сонувал нешто. Или на подобро или на полошо. Ти ќе си ги направиш промените. Ти ќе си направиш да бидеш среќна. И да не си под стрес. Да легнеш навреме да спиеш. Оди после сонувај нешто. 6 саат ќе спиеш како топ и наспана ќе си. Оние 12 кога ќе спиат ем не наспиени ем изнасонувани се и сешто па ќе чекаат промени после. Зошто непотребно замарање за нешто што е апсолутно наметнато нешто за повеќе да си чукаш у глава исто и со хороскопите.
Промени во живот и готово. Нема сонови нема ништо. Не ќе пишувам и по форуми и читам соновници што значи тоа нешто. Ништо не значи. Секогаш било и ќе биде. Една апсолутно ништо. Измама превара и соновници и јога и астрологија и медитација и се.
 
Член од
18 септември 2020
Мислења
5
Поени од реакции
0
Татко ми почина во декрмври 2019 година. Од тогаш многу често го сонувам. На почетокот првите соништа ми беа како е погребан жив, потоа друг сон како он пак на истиот начин умира. Потоа почна со соништа во кои не умира туку како пробува да се самоубие (кога се самоубива е насмеан) но ние го спасуваме. Сега брзо сонував и како и на сонот е починат но јас сум му го гледала духот и сме биле на кораб и сега за да си идеме имало стрмно место со многу тенок пат од таму требало да се поминува и сме поминале што сме поминале сме се вратиле дома мама на работа, сестра ми го видела татко ми, татко ми и рекол дека преживеал од страв демек кога поминувал покрај по стрмното патче срцето почнало да му чука јас одма сум и поверувала и низ цела куќа го барав и излезе пред мене го изнагушкав го испобацив плачев од среќа и почнаа да доаѓаат гости но не знаеа и јас им кажував и никој не можеше да поверува и влегоа кај нас дома и го видеа стварно дека е жив. И на крај мама сме почекале да дојде од работа па за да и кажеме и на неа и влегла и плачеше од радост и она го виде дека е вистина тоа што сме го збореле. А последниот сон исто, го гледав духот сме биле на гробишта насекаде имало трупови легнати на земја и ајде да си одам од таму имало отворен гроб и од сандак излегол некој непознат човек.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom