Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Само што ја пројдов оваа... сестрава, Sister Friede. Али се деси нешто што никогаш досега не ми се десило откако ги играм ДС серијалилве.

After 2-3 hours of fighting, we managed to KO each other's asses... :facepalm:

HalfScaryAmberpenshell-max-1mb.gif

Според мене за една, две максимум.

Али изненаден сум колку добро делува играта, дали дека тотална преработка прават од Блу Поинт а не се Фром, незнам. Ми привлече внимание, ќе морам да ја изиграм.

Не брзај ча дојди Елдер ринг

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Не брзај ча дојди Елдер ринг

Да не умирам велиш? Е ај... :)

Мислам дека нема да направи име и оваа, исто како и Секиро. Без разлика колку беше добра - беше добра за 2019, that's it.

Демон Соулс е коренот на жанрот and that's huge. За Дарк Соулс да не зборуваме нема потреба.
А Блодборн остави голема трага бидеќи ги пополни празнините од претходните, ги усоврши механиките и ред други работи кои беа на хајер левел одработени.

И пак ниедна освен Секиро не зеде game of the year.
Царе не зезај Секиро е брилијантна од приказната до game play .

А на што се должи тоа знаеш? Каков показател е тоа?
Јас еве после една година не гледам хајп околу играта...

Не реков дека е лоша, напротив - најдобра игра за 2019! :icon_mrgr:

Царе не зезај Секиро е брилијантна од приказната до game play .

Momentalno pleskam ghost of tsushima i celo vreme si vikam i miss sekiro.
Taka e i so dark souls i site slicni igri. Si imaat impakt igrite od from soft.

Ostajte go @Raziel sto ja hejta sekiro i bara igla u seno deka ne cinela... Istoto moze na bilo koja souls igra da se najde. Cuvstvoto posle kutnuvanje boss e isto. Se drugo e mlatenje slama. :D

А на што се должи тоа знаеш? Каков показател е тоа?
Јас еве после една година не гледам хајп околу играта...

Не реков дека е лоша, напротив - најдобра игра за 2019! :icon_mrgr:

Sekiro pripaga kolku i sto bloodborne pripaga vo ligata na sovrseni igri. A tie se brojat na tocno edna raka t.e pet prsti. :D

A tie se Ds1, 2, 3, bloodborne i sekiro. :D

Momentalno pleskam ghost of tsushima i celo vreme si vikam i miss sekiro.
Taka e i so dark souls i site slicni igri. Si imaat impakt igrite od from soft.

Ostajte go @Raziel sto ja hejta sekiro i bara igla u seno deka ne cinela... Istoto moze na bilo koja souls igra da se najde. Cuvstvoto posle kutnuvanje boss e isto. Se drugo e mlatenje slama. :D

Sekiro pripaga kolku i sto bloodborne pripaga vo ligata na sovrseni igri. A tie se brojat na tocno edna raka t.e pet prsti. :D

A tie se Ds1, 2, 3, bloodborne i sekiro. :D
Не знам и колку е исправно што ја поистоветуваме во овој жанр, пошо... let's face it, Блодборн е соулслајк, но Секиро како да пронаоѓа елементи и од друго место.

Јас нема по втор пат да ругам нешто кое не сум го пробал, само велам дека хајпот за Секиро не е доволно голем за да се мери со оној на Дарк Соулс. И после толку години играта сѐ уште има дух, луѓе се хајпаат и и' се враќаат. Дури и никој не зборува за жанрот, секој ќе рече... - „Dark Souls, do you remember that game?„ :icon_mrgr:

Мислам нигде не напишав дека не чини, туку дека мене ми беше глупа. Исто и причини наведов зошто е тотално анти-souls во дизајн, гејмплеј и атмосфера. Единствено заедничко им е Мијазаки. Dark Souls е како Silent Hill 2 или Diablo кецот. Бавна, мрачна, безнадежна, мистериозна, готска. Секиро е како Resident Evil 4 или Torchlight. И тие се добри игри, ама никогаш нема да го доловат стилот и да се доближат до статусот на првиве. Нема да стане Секиро класика, не редефинира/создава жанр и не е бенчмарк.

Мислам нигде не напишав дека не чини, туку дека мене ми беше глупа. Исто и причини наведов зошто е тотално анти-souls во дизајн, гејмплеј и атмосфера. Единствено заедничко им е Мијазаки. Dark Souls е како Silent Hill 2 или Diablo кецот. Бавна, мрачна, безнадежна, мистериозна, готска. Секиро е како Resident Evil 4 или Torchlight. И тие се добри игри, ама никогаш нема да го доловат стилот и да се доближат до статусот на првиве. Нема да стане Секиро класика, не редефинира/создава жанр и не е бенчмарк.

Pak ke kazam, bloodborne = sekiro.

Toa sto ti pretpocitas lovecraft si e tvoja licna preferenca. Podednakvo zavidno e toa sto go imaat napraveno i za bloodborne i za sekiro. Zemaat stil/setting i go adaptiraat sovrseno u nivna igra. Sledno modern day ili space da otidat ne e bitno dali ke e mracna, znaes i sam deka souls e gejmplejot, ne sminkata, kozmetikata.

Tuka zboris za stil, gotsko, mracno demek toa e sto ja napravi dark souls kultna? Sto imase stilsko u fucking Gateskeeper Frampt ili kade vide stil u cela DS2? :D

Eve jas ne bev D&D fan pa ne me palea vitezi i zmaevi ama so DS mi stana interesno, japonskata kultura mi e odbivna i smesna ama eve dadov sansa i sekiro mi ja napravi kul, povrakav id western klisea ama posle red dead 2 na zenskata i se obrakav atta girl, bloodborne primer... Ok toa od uvek e privlecno ama sakam da kazam samo oti preferiras mistika ne znaci deka sekiro ne e souls igra, e, cak sto i vise.

Pred nekoj den mi izleze gameplay na jutub od kecot nekoj igrase bas idese niz dukes archives i pustiv da pogledam poso imav 300 kila rabota pred pc. What a fucking drag, bavna, predvidlivi napadi od neprijatelite... Abe da ti se odmili od ds, ama koga jas ja igrav srceto mi treperese so sekoja strela koja minese niz mene. I ja usovrsija, so 3kata besprekorno. Ama zarem sakas 4ka i 5ka mesto svezinata na bloodborne, sekiro? Sto imase revolucionerno u 2kata? Sto bese game changer sto zasluzuvat 2kata i 3ta da postojat a ne sekiro?

Bloodborne i sekiro go nadopolnuvaat gameplayot, so bloodborne ubrzaa, cel gameplay bese brz i ne naucija na dodge, sekiro e trial and error za parry throughout plus vertikalnost vnesoa... Se sto se slucuva do sega vodi kon kompletna dark souls igra u idnina sto ke gi inkorporira site elementi do sega od site igri.

A sekiro, zalam sto si od drugata strana, kaj tie sto gi ubeduvavme pred 10 godini zosto DS e dobra a skyrim losa. I oni zborea za sminka kako ti sega. Sekiro E souls igra zaradi cuvstvoto posle kutnuvanje boss, posle gazenje cela oblast kade pred dva dena sekoe kamence bilo smrtno, toa nagraduvacko cuvstvo od znaenje boss inside out poso igrata te naucila na mehanika mesto mashing buttons. Mozebi ne e kul so oktopodi, nezamislivi cudovista i psiholoski terori ama mene mi e milo sto vkusiv dark souls igra sred bel den, oti ponekogas sakam i preku den da gejmam i ne morase da cekam 10 vecer ili so roletni i perdinja edvaj da gi vidam detalite u bloodborne.

Vo sekiro ima dovolno od toa poradi sto ja sakame dark souls. A dark souls ne ja sakame poradi izgled.

Ne bidi emo.

Sekiro nema variety.

Od prilika, tuka site diskutiraat koj boss u ds1, ds2, ds3 im e potezok, so koj si pominale polesno, koj od prva go pominale, koj od 20 pati.

Dodeka go citav wot, a i drugi luge otprilika gledam deka zaglavuele na istite bosovi kako mene(osven genichiro mene mi trebaa 5 obida *flex*), a istoto e so i drugi iskustva.

Toa e zosto osven koristenje shekeri, sho drugo sovet da ti dadam? Press L1?

Deka sekiro e crna ovca i u fromsoft go znaat toa, zatoa nema story dlc.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не знам и колку е исправно што ја поистоветуваме во овој жанр, пошо... let's face it, Блодборн е соулслајк, но Секиро како да пронаоѓа елементи и од друго место.

Јас нема по втор пат да ругам нешто кое не сум го пробал, само велам дека хајпот за Секиро не е доволно голем за да се мери со оној на Дарк Соулс. И после толку години играта сѐ уште има дух, луѓе се хајпаат и и' се враќаат. Дури и никој не зборува за жанрот, секој ќе рече... - „Dark Souls, do you remember that game?„ :icon_mrgr:
Барем пробај ја па тогаш процени јас знам дека за некоја година пак ќе ја играм .
Ја ставам во топ 10 игри што сум ги играл.
Инаку ретко која игра ќе ме обседне да и се завратам 4 пати да завршам се.
А тоа што нема хајп е затоа што поголемиот дел од грјмерите не уживаат во предизвикувачки игри и ги избегнуваат игрите брз pvp во Октомври со апдејтот очекувам навраќање пак на Секиро .

A sekiro, zalam sto si od drugata strana, kaj tie sto gi ubeduvavme pred 10 godini zosto DS e dobra a skyrim losa. I oni zborea za sminka kako ti sega

:LOL::LOL::LOL::LOL:

Нема такви бе, не заебај....

.....
Тоа е грешка, таквата споредба на ДС со Скајрим е скрос промашена ствар. Можеме да ги споредуваме ДС и Блодборн head to head, а ДС со Скајрим се скрос различни битија и мора од дистанца доколку сакаш да правиш било каква компарација.

А јас колку што го сфатив членот... не зборуваше човекот за лоша-добра, само си кажа што него лично не му се допаднало.
Убаво си потенцираше дека си сакал човекот мрачна, готска, мистериозна, депресивна... тоа е силот. :)

Само во еден дел од постот не се слагам. Секиро не создава жанр, тоа точно, но мислам дека солидно редефинира.

Многу игри сум ги завршил со WOW, ама само неколку со и нешто плус.
А пошо оваа е апла јапански повраќаници...тешко за тоа нешто плус. Едноставно е преголема бариера, жалам...

Ama zarem sakas 4ka i 5ka

HELL YEA! :icon_mrgr:

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom