Fantasy Premier League 2020/21

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Нема у скоро време да е, после 10 коло прочитав некаде.
Него Трент дали ќе игра прво коло, се збори дека сеуште не е спремен, без припреми ем, многу неизвесни фактори има па да се земе уште еден играч кој не е сигурен стартер.
Можно е и да не игра прва постава дека играат против Лидс, ама јас го имам во тим, премногу калкулации ќе бидат за мене и него да го купувам со трансфери, сепак е 7.5 милиони. За Де Брујне чувам резерва пари во буџетот да го земам за второ коло, сега привремено решение ќе биде Сон најверојатно.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Стајте тимови бе, да се препише нешто :cautious:
Што да се препише, никој ништо не знае, мачка во вреќа е сезонава :D
Тешко е пошто..корона, почнува во септември, пар екипи со одмор, некои играчи повредени, некои се одмараат, некои во изолација, некои ќе ротираат, некои уште не се уиграни во новите екипи...

Најтешка сезона секад е за фантази, ја би рекол најпаметно е играј што мислиш дека ќе донесе поени во прво коло, па после кога ќе се стабилизираат работите прави вајлдкард, или продолжи така ако уште у старт добар тим си имал

Еве ја на пример го имам мојот човек ЧО, уште у старт, очекувам у прво коло да стартува и да изигрa добро со Брајтон, па после тоа кога ќе се врати Пули фала богу ќе го мењам со некој :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.610
Поени од реакции
59.412
Ќе биде јако кога 5 до 13:30 ќе ти закачи ковид играчот :(
Веќе го осетив ова во Француско.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
  • Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.617
Поени од реакции
6.418
Screenshot_20200909_174534_com.pl.premierleague.jpg

Го имав Арнолд ама ме премисливте да ви еем. :D Марсијал, Де Брујн и Бруно на место Калверт, Ауба и Салах планирам да ги ставам. Исто и Арнолд место Робертсон. А можно е и Сони да го мењам со Гринвуд ако не зема Јунајтед десно крило или евентуално некој од Челски да убацам таму, Хаверц, Зијеш или Пулишиќ. :))

Рајан и Мекарти ќе ги ротирам зависно од противникот. Секако тој што ќе е на клупа ќе носи повеќе поени за тоа коло. :D

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.873
Поени од реакции
7.109
Прегледај го приврзокот 265723

Го имав Арнолд ама ме премисливте да ви еем. :D Марсијал, Де Брујн и Бруно на место Калверт, Ауба и Салах планирам да ги ставам. Исто и Арнолд место Робертсон. А можно е и Сони да го мењам со Гринвуд ако не зема Јунајтед десно крило или евентуално некој од Челски да убацам таму, Хаверц, Зијеш или Пулишиќ. :))

Рајан и Мекарти ќе ги ротирам зависно од противникот. Секако тој што ќе е на клупа ќе носи повеќе поени за тоа коло. :D
Го вратив назад пак Трент, не вреди ризикот без него да се почне. Играше за Енглезите, би требало да биде во почетен состав за Пул.
Не сум сигурен дека Манкиљо и Вард ќе бидат прва постава

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.617
Поени од реакции
6.418
Го вратив назад пак Трент, не вреди ризикот без него да се почне. Играше за Енглезите, би требало да биде во почетен состав за Пул.
Не сум сигурен дека Манкиљо и Вард ќе бидат прва постава
Гледам лани стандардни се биле, освен ако не се купиле некој?

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.873
Поени од реакции
7.109
Знам едно време ротираа Фернандез и Једлин на десен бек при потреба, на лев бек го купија Џамал Луис.
Лани го имав Ласцелс, капитен, стандарден првотимец.

Сакав да го сместам Тирни и Ван дајк место Трент и 4.5 дефанзива, ама ризик е без него, сеа одлучив за ТАА + 4.5м(Џастин/Вокер Питерс)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.610
Поени од реакции
59.412
Знам едно време ротираа Фернандез и Једлин на десен бек при потреба, на лев бек го купија Џамал Луис.
Лани го имав Ласцелс, капитен, стандарден првотимец.

Сакав да го сместам Тирни и Ван дајк место Трент и 4.5 дефанзива, ама ризик е без него, сеа одлучив за ТАА + 4.5м(Џастин/Вокер Питерс)
Лани цела сезона без ТАА се изгорев. Многу разлика ми правеа тие со него во тим. И сезонава повеќе од 50% го имаат, а пошто изведува корнери, слободни удари ризично е без него да се игра.
Така да 7.5м без размислување, како никогаш сум ги дал за дефанзивец :D

Btw Фернандез секогаш стопер играше ако не се лажам. Ако треба да бирам еден дефанзивец од Њукасл и јас би одел со Ласцелс.

Место 3-4-3 сезонава можда и 3-5-2 ќе играм. Некако подобри опции има за <6м во среден ред него ли во напад.
16.5м ми е целиот напад. Некогаш 14м ми беше еден играч :/

Најверојатно ќе одам all in на средина па ќе видиме.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.782
Поени од реакции
44.021
Capture.JPG

Ќе стартувам вака, па ќе видиме... КДБ го менувам со Обамејанг сигурно, можно е и Марсијал со Вернер да го сменам со што ќе си ослободам милионче за да заменам еден од Фрејзер/Переира со Грилиш. Брустер ако го пратат на позајмица во ПЛ екипа за 4,5м ќе биде кражба, Фоден исто мислам дека ќе биде добра опција со 6,5м. Лани со мала минутажа имаше супер статистика, сезонава со заминувањето на Давид Силва очекувам да игра многу повеќе. Овој Матеус Переира од ВБА лани имал 9 гола и 20 асистенцции, прилично солидни бројки за фантази.

Други 2 опции:
Capture1.JPG

Oваа ми е и омилена опција искрено, со оглед на тоа што би требало да има прилично ефективен среден ред.

Capture2.JPG

Оваа опција исто може да е интересна, само не знам колку би можел да му верувам на Хамес.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Нема шанси да стигнам до тим со кој сум задоволен. Застанувам на ова...

1599738798005.png

Останаа два милиони во банка за најверојатно да го сменам Хаверц за Бруно од второ или трето коло.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.610
Поени од реакции
59.412
Нема шанси да стигнам до тим со кој сум задоволен. Застанувам на ова...

Прегледај го приврзокот 265840

Останаа два милиони во банка за најверојатно да го сменам Хаверц за Бруно од второ или трето коло.
Остануваш? Нема шанси :D

Michy Batshuayi has completed a medical with Crystal Palace ahead of a season-long loan from Chelsea.

Ају добива конкуренција

Kajgana Shop

На врв Bottom