- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.499
- Поени од реакции
- 18.521
Добро бе шо не разбра од она што го пишав?Ти нели се натегаше тука дека не влијаело годишното време?

Добро бе шо не разбра од она што го пишав?Ти нели се натегаше тука дека не влијаело годишното време?
Погрешно мислеш, тука е работата, сите сте се фатиле за страшниот есенски бран, кој не знаеме дали ќе дојде, а претпоставката дека ќе дојде ја темелите на шпанскиот грип и тоа дека почнувала сезоната на грип, па кај и да е нема многу да се разликува кое што е и сите ќе ги запишеме дека умреле од корона.Се си е на место, ова е состојба што се развива и јас ја следам и соодветно кажувам што мислам.
Така прават и научниците, проблем е што луѓето врска немаат затоа што се научени на текстови "Научниците пронајдоа ... " од глупави сајтови и се шират од уште поглупави профили на социјалните медиуми.
Вело прв ја споредуваше со грип и кажа дека во лето ќе изчезни. Очигледно вирусов само изгуби сила во летово, ама не изчезна. Тоа треба да ти биди прв индикатор за есенва.
Исто како што во април прв индикатор дека нема да изчезни во лето ми беше Аризона.
Темата е за короната и мора да го тупеме за короната, дијаграмот одзема помалку време одколку да ги прочиташ заостанатите мислења и да одговориш,Вие шо замарате со проценти, со сликовници со дијаграми секој ден, со како некои антитела делувале се делеле незнам шо, ако не сте девици јас ќе си го сечам.
Треба прилично да страдаш од неебитис за да имаш време да го црташ ова со бројки со линии и секој ден да постираш на форуми и да се објаснуваш со луѓе. Извинете али стварно не гледам друго објаснување.![]()
За Албанците нема закон. Полиција, инспекција исто.....на нив им е дозволено да ги кршат сите закони, протоколи, препораки и слободно да ја шират заразата.....ние сме осудени да живееме во нивните фекалии.И покрај забранава за големи свадби сепак има од албанциве што прават дома свадби бидејќи ги има кај нив такви богаташи со големи дворови и куќи. Ме интересира мене полиција и инспектори дали одат да проверуваат во такви ситуации дали има протоколи против заразување од коронавирус?
Доколку нема зошто не направат некој привремен закон да мора да се пријавуваат таквите свадби и да мора на свадбата да има инспектори и полиција а не после свадба некој да јадат го**а зошто што и како се дозволуваат вакви работи.
Штотуку ги опиша условите во кои се одвиваа ифтарските вечери, кои ја рипнаа статистиката за 400%.И покрај забранава за големи свадби сепак има од албанциве што прават дома свадби бидејќи ги има кај нив такви богаташи со големи дворови и куќи. Ме интересира мене полиција и инспектори дали одат да проверуваат во такви ситуации дали има протоколи против заразување од коронавирус?
Венко да беше фер немаше да посочува концерт на Петар Грашо во Охрид, туку ќе кажеше дека станува збор за извесен масовен настан организиран од некоја група на луѓе, на специфична локација во државава.Избрзал малце Венко, требаше да чека дали ќе се појави некој кластер после.
Кога сме веќе кај аномалии и пресметки.Во Катар 116000 регистрирани со ковид 193 починати.Македонија 13450 регистрирани,560 починати.Нема аномалија, вирусов е со минимум 0.5% смртност.
Иако ако пресметаш по официјална статистика сеуште е 3% на светско ниво.
Не ги осудувам албанците во овој случај туку напротив слични работи се случуваат и кога се во прашање македонци. По клубови правеа журки без никакви протоколи, се случуваа исто така концерти.За Албанците нема закон. Полиција, инспекција исто.....на нив им е дозволено да ги кршат сите закони, протоколи, препораки и слободно да ја шират заразата.....ние сме осудени да живееме во нивните фекалии.
Народот си сака забава и концерти не е научен да седи дома не битно дали е балкански или било кој артист. Самите организатори на концерти ќе пропаднат ако нема концерти. Што ќе прават од Авалон ако нема цела година или едно лето концерти? Короната полесно ќе беше да е присутна само едно лето.А најдобро воопшто и да нема балкански артисти барем едно лето.
И јас а и голем број од темава сакаме да трчаме трки по Скопје и светов ама нема, забранети се масовни групирања. Не велам дека тоа е супер и не велам да не доаѓа никој со години ама може едно лето барем да се одмори од Аца Лукас, Петар Грашо, Бора Чорба и остали ликови кои се маркантни само во дијаспората и јужно од Табановце. Да беше Стинг на пример или некој еднаш на 100 години што доаѓа, да сфатам да се лути некој..Народот си сака забава и концерти не е научен да седи дома не битно дали е балкански или било кој артист. Самите организатори на концерти ќе пропаднат ако нема концерти. Што ќе прават од Авалон ако нема цела година или едно лето концерти? Короната полесно ќе беше да е присутна само едно лето.
народот свашта си сакаНародот си сака забава и концерти не е научен да седи дома не битно дали е балкански или било кој артист. Самите организатори на концерти ќе пропаднат ако нема концерти. Што ќе прават од Авалон ако нема цела година или едно лето концерти? Короната полесно ќе беше да е присутна само едно лето.
Скопје има 700.000, следниот по големина град има 70.000.
Насловите како - Сеуште Скопје со најголем број заразени, или - Скопје сеуште број еден по нови случаи, немаат некоја смисла.